Ben je op zoek naar een betrouwbaar incassobureau? Via Offerte.nl vergelijk je betrouwbare incassobedrijven voor jouw situatie.

Inhoudsopgave

Veel ondernemers zitten, volkomen terecht, met hun handen in het haar als ze te maken krijgen met klanten, zeker als die grote orders geplaatst heeft, die weigeren of niet kunnen betalen. Een of meer wanbetalers kunnen de ondergang van een onderneming betekenen, zeker in moeilijke economische tijden en als je zzp'er bent of een klein bedrijf runt. Een betrouwbaar incassobureau inschakelen is in dit soort situaties aan te raden. Maar hoe vind je een betrouwbaar incassobureau? Op welke kenmerken en eigenschappen moet je letten als je een eerlijk en betrouwbaar incassobureau zoekt, zodat je niet te maken krijgt met malafide praktijken?

Lees de voorwaarden goed door

Een eerste tip bij het beantwoorden van de vraag Hoe vind je een betrouwbaar incassobureau, klinkt heel voor de hand liggend. Toch is het een stap die veel mensen overslaan. Wat je in eerste instantie moet doen, is het goed doorlezen van de voorwaarden van het incassobureau dat je op het oog hebt. Een betrouwbaar incassobureau is altijd helder en transparant over de voorwaarden die gehanteerd worden. Deze zijn bij een betrouwbaar incassobureau altijd ofwel online in te zien, of kun je bij het incassobureau opvragen. Zo weet je dus van tevoren precies waar je aan toe bent qua voorwaarden, tarieven en regels en kom je achteraf niet voor vervelende verrassingen te staan.

Betrowubaar incassobureau? Bekijk de reviews

Incassobureaus met weinig, geen of slechte klantbeoordelingen kun je beter links laten liggen. Check online, bijvoorbeeld via Google, maar ook via de homepage van het incassobureau en eventuele andere beoordelingssites hoe de diensten van het betreffende bureau ervaren worden. Zijn er alarmerende klachten of relatief veel negatieve recensies? Dan weet je dat je voorzichtig moet zijn. Tegelijk geven goede reviews ook een beeld. Staan er namen onder de reviews of op de website van het incassobureau, pak dan zeker (als dat kan) de telefoon erbij en bel de klant op voor meer informatie.

Een lokaal of nationaal incassobureau?

Een manier om een betrouwbaar incassobureau te vinden is ook te kijken naar waar het incassobureau actief is. Gaat het om een klein lokaal incassobureau zonder landelijke dekking? Doe dan goed vooronderzoek, want het kan hierbij gaan om een bedrijfje dat nog maar net bestaat en het niet zo nauw neemt met de regeltjes.

Tegelijk kan een lokaal incassobureau juist ook heel betrouwbaar zijn. Het bureau heeft bijvoorbeeld in de loop der jaren een goede opgebouwd in de directe omgeving en wordt door vriend (en soms ook vijand) aangemerkt als een betrouwbaar incassobureau. Kies je voor een landelijk werkzaam incassobureau met meerdere vestigingen, dan is het controleren van de betrouwbaarheid gemakkelijker.

Een landelijke dekking is vaak een aanwijzing voor relatieve betrouwbaarheid, omdat een incassodienst blijkbaar succes heeft gehad, kon uitbreiden en nu een landelijke dekking heeft. Maar dit hoeft niet per se zo te zijn. Controleer daarom ook bij nationale opererende incassobureaus of je te maken hebt met een betrouwbaar incassobureau of niet.

Vraag offertes op bij de kandidaten

Het antwoord op de vraag "Hoe vind je een betrouwbaar incassobureau?"? Door bij de incassobureaus die je hebt voorgeselecteerd offertes op te vragen met een duidelijk plan van aanpak en een prijsindicatie voor de geleverde diensten. Vraag om gespecificeerde en uitgesplitste informatie. Zodat je de prijsopgaven goed en eerlijk onderling kunt vergelijken en zo de beste keuze kunt maken. Vul ons formulier in om direct te vergelijken!