Airco offerte opvragen of vergelijken

Start vergelijken
  1. Home
  2. Airco
  3. Airco offerte opvragen of vergelijken
  6 mins leestijd

  Met een airco kan je één of meerdere ruimtes in huis koelen tijdens warme dagen. De prijzen van airco’s lopen erg uiteen. De grootste prijsfactor is het soort airco dat je kiest. Vergelijk meerdere airco offertes om de beste deal te vinden.

  Om je huis koel te houden tijdens warme dagen, kan je een airco aanschaffen. Maar hoe vind je nu de beste airco? En hoe kan je airco offertes het best met elkaar vergelijken? In dit artikel leggen we je alles uit over airco offertes.

  De kosten van een airco hangen grotendeels af van het soort airco dat je aan wil schaffen. De prijzen verschillen beduidend per type airco. Om je een beeld te geven bij de kosten per soort airco hebben wij de verschillende types airconditioning en daarbij horende kosten voor je op een rijtje gezet:

  Gemiddelde aanschafkosten per soort airco

  Monoblock airco

  Tussen 1.200,- en 3.000,-

  Split airco

  Tussen 1.500,- en 3.500,-

  Mobiele airco

  Vanaf 200,-

  Gratis Airco offertes vergelijken?

  Vul je wensen in en ontvang 4 offertes op maat binnen 24 uur!

  Vrijblijvend aanvragen >

  Soorten airco offertes

  Monoblock airco offerte

  Dit soort airco bestaat uit één unit. Ze hebben maar 2 roosters naar buiten nodig om de woning van koele lucht te voorzien. Omdat dit type airco uit één unit bestaat, kan het in zijn geheel in de woning opgehangen of neergezet worden. Er is dus weinig breekwerk nodig voor de installatie van dit soort airconditioning.

  De aanschafprijs van een monoblock airco (incl. plaatsing en excl. btw) ligt gemiddeld tussen de 1.200 en 3.000 euro. Vraag nu jouw monoblock airco offerte aan.

  Voordelen

  Makkelijk te plaatsen

  Weinig breekwerk

  Nadelen

  De hele airco installatie is binnenshuis waardoor je meer last kan hebben van lawaai

  Split airco offerte

  Een split airco is een airco bestaand uit een binnen- én buitenunit. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit de binnenruimtes en stuurt deze naar de buitenunit. De buitenunit wordt gemonteerd op het dak of aan de gevel. Deze geeft de warme lucht af aan de buitenlucht. Een voordeel van dit soort airco is dat je meerdere binnenunits aan kan sluiten op de buitenunit waardoor je in plaats van één koele kamer meerdere plekken van je woning kan koelen.

  De aanschafprijs van een split airco (incl. plaatsing en excl. btw) ligt iets hoger dan die voor een monoblock airco. Gemiddeld kosten de split airco’s tussen de: 1.500 en 3.500 euro. Vraag nu jouw split airco offerte aan.

  Voordelen

  Split airco’s zijn stiller als monoblock airco’s

  Je kan meerdere ruimtes aansluiten op een enkele buitenunit

  Nadelen

  Voor een split airco is veel breekwerk nodig

  Mobiele airco offerte

  De mobiele airco is een airco op wielen en is daarmee verplaatsbaar. Je kan deze airco overal neerzetten waar een afvoerpijp via een raam of deur naar buiten kan. Voor de mobiele airco is geen installatie nodig waardoor ze ook een stuk goedkoper uitvallen als andere soorten. Dit soort airco is ideaal wanneer je een kleine ruimte wil koelen of je niet van plan bent de airco veel te gebruiken.

  De aanschafprijs van een mobiele airco ligt een stuk lager dan die van de monoblock en split airco’s. De kosten voor een mobiele airco beginnen vanaf 200 euro.

  Voordelen

  De mobiele airco is verplaatsbaar

  De mobiele airco is een stuk goedkoper als andere soorten airconditioning

  Geen installateur nodig

  Nadelen

  Het energieverbruik van dit type airco ligt hoger dan dat van andere soorten

  De mobiele airco heeft een slang die naar buiten moet

  Hoe vergelijk je airco offertes?

  Je hebt een aantal airco offertes ontvangen maar hoe weet je nu wat de beste airco is voor jouw situatie?  Hieronder geven we een aantal tips waardoor je een goed beeld krijgt waar je een airco offerte op kan vergelijken zodat je uiteindelijk met de beste deal eindigt.

  • Prijs, wat is er allemaal bij deze prijs inbegrepen?
  • Werkzaamheden, welke werkzaamheden zijn bij de airco offerte inbegrepen?
  • Tijd, wanneer kunnen de monteurs beginnen met de installatie?
  • Keurmerken, beschikt de airco specialist over een keurmerk?
  • Garantie, biedt de airco specialist garantie? En zo ja, hoelang?

  Welke airco specialist uiteindelijk aan al jouw eisen voldoet, levert uiteindelijk de voor jou beste airco. Al ben je natuurlijk niet verplicht om met een van one partners in zee te gaan,

  Gratis Airco offertes vergelijken?

  Vul je wensen in en ontvang 4 offertes op maat binnen 24 uur!

  Vrijblijvend aanvragen >

  Belangrijke prijsfactoren

  De aanschafprijzen van airco’s kunnen nogal van elkaar verschillen. Hoe hoog de aanschafprijs daadwerkelijk uitvalt, wordt beïnvloed door een aantal factoren. Hieronder benoemen we de belangrijkste factoren:

  Het soort airco

  Er zijn drie soorten airco’s, namelijk: de monoblock airco, split airco en mobiele airco. Welk type airco je aan wil schaffen beïnvloedt de prijs het meeste. De aanschafkosten voor een monoblock airco liggen gemiddeld tussen de 1.200 en 3.000 euro, voor een split airco gemiddeld tussen de 1.500 en 3.500 euro en voor een mobiele airco gemiddeld vanaf 200 euro.

  Het merk airco

  Net als bij alle andere aankopen, maakt het uit van welk merk je een product aanschaft. Zo heb je merken die over het algemeen duurder zijn en merken die lager uitvallen in de prijzen. Een aantal bekende airco merken zijn Panasonic, Samsung, Daikin, DeLonghi, Whirlpool en LG.

  Het benodigde vermogen

  Het benodigde vermogen van een airco hangt af van de grootte van de ruimte die gekoeld moet worden. Hoe groter de kamer, hoe meer vermogen nodig is deze te koelen. Een airco met een hoger vermogen heeft ook een hogere aanschafprijs.

  Het aantal units

  Wil je airconditioning in meerdere ruimtes van jouw huis? Dat kan met een split airco. Hierbij kan je meerdere binnenunits aansluiten waardoor je meerdere ruimtes kan voorzien van airconditioning. Hoe meer units je laat plaatsen, hoe hoger de kosten. Voor elke extra unit kan je uitgaan van zo’n 575 tot 800 euro bovenop de aanschafprijs.

  De extra functies

  Naast het koelen van de ruimte zijn er ook extra functies mogelijk als je een airco koopt. Zo kan je de extra functie toevoegen waarbij de airco naast de koeling ook de luchtvochtigheid reguleert. Ook zijn er extra functies waarbij je de airco over de wifi aan of uit kan zetten. Dit soort extra functies brengen een hogere prijs met zich mee.

  Airco offertes vergelijken

  Airco kosten kunnen enorm verschillen. Benieuwd wat een aircosysteem jou precies zal kosten? Vul dan ons formulier in en ontvang gratis airco offertes van verschillende airco specialisten.

  Via Offerte.nl brengen we jou in contact met airco specialisten door heel Nederland. Per regio hebben we alvast een selectie voor je gemaakt, zo hebben we een ruim aanbod aan specialisten in regio Amsterdam, Groningen, Eindhoven en Tilburg. Bekijk de selectie en vraag direct vier offertes op om te vergelijken.

  Vrijblijvend aanvragen >

  Offerte
  Average rating:  
   0 reviews