Kosten multi split airco: alles wat je moet weten

Start vergelijken
  1. Home
  2. Airco
  3. Kosten multi split airco: alles wat je moet weten
  5 mins leestijd

  Een multi split airco is een airco die uit meerdere units bestaat, op deze manier kan je meerdere ruimtes tegelijk koelen of verwarmen. De kosten voor een multi split airco liggen gemiddeld tussen de € 1.600 en € 2.800 inclusief installatiekosten.

  Wil je meerdere ruimtes koelen of verwarmen? Dan is de multi split airco installatie een geschikte keuze! Met een multi split airco kan je meerdere binnenunits aan een buitenunit installeren waardoor je de airco in meerdere ruimtes kan gebruiken. Maar hoeveel kosten multi split airco’s nu precies? En kies je voor een multi split airco met 2 binnenunits of een multi split airco met 3 binnenunits? In dit artikel geven we je een compleet overzicht van de kosten voor een multi split airco inclusief montage!

  Wat is een multi split airco?

  Een multi split airco is een airco die uit meerdere units bestaat, namelijk: één buitenunit en één of meerdere binnenunits. Aan één buitenunit kunnen twee tot vijf binnenunits gekoppeld worden. Met iedere binnenunit kan je één ruimte koelen of verwarmen. Met een multi split airco kan je de airco dus op meerdere plaatsen gebruiken.

  De plaats van de binnenunits staat niet vast, je kan zelf bepalen wat voor soort binnenunits je wil laten plaatsen. Zo heb je wandmodellen, plafondmodellen of een mobiel model. Op deze manier kan jij de multi split airco in elke ruimte precies zo laten installeren als gewenst.

  Elke binnenunit is afzonderlijk van elkaar aan- of uit te schakelen. Ook kan de temperatuur per binnenunit los ingesteld worden. Wel moeten alle units ofwel verwarmen ofwel koelen, het is met één buitenunit niet mogelijk zowel te koelen als verwarmen. Net als elk ander product, heeft ook de multi split airco zijn voor- en nadelen. Hieronder zetten we ze voor je op een rijtje:

  Voordelen

  multi split airco installeren

  Je kan meerdere ruimtes aansluiten op een enkele buitenunit

  De multi split airco kan zowel koelen als verwarmen

  Split airco’s zijn stiller als monoblock airco’s

  Nadelen

  multi split airco installeren

  De gemiddelde prijs ligt hoger dan voor andere soorten airconditioning

  Lastig zelf te installeren, laten plaatsen door een specialist

  Gratis Airco offertes vergelijken?

  Vul uw wensen in en ontvang 4 offertes op maat binnen 24 uur!

  Vrijblijvend aanvragen >

  Wat kost een Multi split airco? De prijzen

  Gemiddelde kosten Multi Split airco

  Gemiddelde kosten Tussen € 1.600 en € 2.800
  Extra binnenunit + € 500 tot € 700 per unit
  Wifi + € 100 tot € 200
  Design airco + € 250 tot € 450 per unit
  Onderhoudscontract + € 100 tot € 150 per jaar

  De gemiddelde kosten voor een multi split airco liggen tussen de € 1.600 en € 2.800 inclusief installatiekosten.  De kosten voor het laten installeren van de multi split airco worden meestal in de aankoopprijs meegerekend en liggen rond de 25% van het totaalbedrag. De kosten voor de installatie van de airco liggen daarmee gemiddeld rond de € 600.

  Hoe hoog de prijzen daadwerkelijk uitvallen hangt af van een aantal factoren, namelijk: het vermogen en de extra opties.

  Vermogen

  Een eerste factor die de gemiddelde prijs van een airco beïnvloedt is het vermogen van de multi split airco. Over wat voor een vermogen de airco moet beschikken hangt af van de grootte van de ruimte die gekoeld moet worden. Hoe groter de kamer, hoe hoger het vermogen dat nodig is om de kamer te kunnen koelen. Een airco met een hoger vermogen heeft ook een hogere aanschafprijs.

  Hieronder zetten we een aantal verschillende soorten airco vermogens op een rijtje met daarbij de gemiddelde kosten:

  1. Een multi split airco  van 2,5 kW kost gemiddeld tussen de € 1.600 en € 2.000.
  2. Een multi split airco van 3,5 kW kost gemiddeld tussen de € 1.900 € 2.400.
  3. Een multi split airco van 5,0 kW kost gemiddeld tussen de € 2.250 en € 2.800.

  Extra opties

  Bij het aanschaffen van een multi split airco kan je de keuze maken voor extra opties, zoals:

  • Multi split airco 2 binnenunits of meer; door meerdere binnenunits aan te sluiten kan je meerdere kamers koelen of verwarmen. Elke extra binnenunit kost je tussen de € 500 en € 700 extra.
  • Wifi, airco’s met wifi-verbinding kunnen via een app op de mobiele telefoon bestuurd worden. De optie voor een airco met wifi-verbinding kost je zo’n € 100 tot € 200 extra.
  • Design airco, voor een multi split airco kan je ook kiezen voor een mooier uiterlijk. De binnenunits beschikken dan over een mooier en passen daardoor beter in het interieur. De optie voor een design airco kost je zo’n € 250 tot € 450 extra per unit.
  • Onderhoudscontract, met een onderhoudscontract ben je verzekerd van een periodieke onderhoudsbeurt voor jouw airco waarbij een vakman alle bacteriën en schimmels uit de airco verwijdert.
  • De optie voor een onderhoudscontract kost je zo’n € 100 tot € 150 extra per jaar.

  Multi split airco kopen

  Heb jij een airco nodig en ben je benieuwd wat een multi split airco jou precies zal kosten?

  Via Offerte.nl brengen we jou in contact met airco specialisten door heel Nederland. Per regio hebben we alvast een selectie voor je gemaakt, zo hebben we een ruim aanbod aan specialisten in regio Amsterdam, Groningen, Eindhoven en Tilburg. Bekijk de selectie en vraag direct vier offertes op om te vergelijken.

  Vul nu gratis en vrijblijvend je gegevens in en zorg dat jij de beste multi split airco in huis krijgt!

  Vrijblijvend aanvragen >

  Veelgestelde vragen

  Kan een multi split airco meerdere kamers verwarmen?

  Ja, met een multi split airco kan je verschillende binnenunits aan de buitenunit installeren waardoor je meerdere ruimtes kan koelen en verwarmen.

  Wat zijn de kosten voor extra binnenunits?

  De kosten voor één extra binnenunit ligt rond de € 500 tot € 700 per unit bovenop de aanschafkosten.

  Wat is het verschil tussen een single split airco en een multi split airco?

  Het verschil tussen een multi split airco en een single split airco is dat aan een multi split airco meerdere binnenunits verbonden zijn aan één buitenunit. Bij een single split airco wordt er maar één binnenunit aan de buitenunit geïnstalleerd.

  Wat kost een multi split airco met 2 binnenunits?

  Voor een multi split airco met 2 binnenunits kan je uitgaan van een prijs tussen € 2.500 – €4.000 (incl. montage en excl. btw).

  Wat kost een multi split airco met 3 binnenunits?

  Voor een multi split airco met 3 binnenunits kan je uitgaan van een prijs tussen € 3.000 – €4.500 (incl. montage en excl. btw).

  Offerte
  Average rating:  
   0 reviews