Kosten multi split airco: alles wat je moet weten

Start vergelijken
 1. Home
 2. Airco
 3. Kosten multi split airco: alles wat je moet weten
5 mins leestijd

Een multi split airco is een airco die uit meerdere units bestaat, op deze manier kan je meerdere ruimtes tegelijk koelen of verwarmen. De kosten voor een multi split airco liggen gemiddeld tussen de € 1.600 en € 2.800 inclusief installatiekosten.

Wil je meerdere ruimtes koelen of verwarmen? Dan is de multi split airco installatie een geschikte keuze! Met een multi split airco kan je meerdere binnenunits aan een buitenunit installeren waardoor je de airco in meerdere ruimtes kan gebruiken. Maar hoeveel kosten multi split airco’s nu precies? In dit artikel geven we je een compleet overzicht van de kosten voor een multi split airco inclusief montage!

Wat is een multi split airco?

Een multi split airco is een airco die uit meerdere units bestaat, namelijk: één buitenunit en één of meerdere binnenunits. Aan één buitenunit kunnen twee tot vijf binnenunits gekoppeld worden. Met iedere binnenunit kan je één ruimte koelen of verwarmen. Met een multi split airco kan je de airco dus op meerdere plaatsen gebruiken.

De plaats van de binnenunits staat niet vast, je kan zelf bepalen wat voor soort binnenunits je wil laten plaatsen. Zo heb je wandmodellen, plafondmodellen of een mobiel model. Op deze manier kan jij de multi split airco in elke ruimte precies zo laten installeren als gewenst.

Elke binnenunit is afzonderlijk van elkaar aan- of uit te schakelen. Ook kan de temperatuur per binnenunit los ingesteld worden. Wel moeten alle units ofwel verwarmen ofwel koelen, het is met één buitenunit niet mogelijk zowel te koelen als verwarmen. Net als elk ander product, heeft ook de multi split airco zijn voor- en nadelen. Hieronder zetten we ze voor je op een rijtje:

 

Voordelen

 multi split airco installeren

Je kan meerdere ruimtes aansluiten op een enkele buitenunit

De multi split airco kan zowel koelen als verwarmen

Split airco’s zijn stiller als monoblock airco’s

 

Nadelen

 multi split airco installeren

De gemiddelde prijs ligt hoger dan voor andere soorten airconditioning

Lastig zelf te installeren, laten plaatsen door een specialist

 

Gratis Airco offertes vergelijken?

 

Vul uw wensen in en ontvang 4 offertes op maat binnen 24 uur!

 

Vrijblijvend aanvragen >

Wat kost een Multi split airco? De prijzen

Gemiddelde kosten Multi Split airco

Gemiddelde kosten Tussen € 1.600 en € 2.800
Extra binnenunit + € 500 tot € 700 per unit
Wifi + € 100 tot € 200
Design airco + € 250 tot € 450 per unit
Onderhoudscontract + € 100 tot € 150 per jaar

De gemiddelde kosten voor een multi split airco liggen tussen de € 1.600 en € 2.800 inclusief installatiekosten.  De kosten voor het laten installeren van de multi split airco worden meestal in de aankoopprijs meegerekend en liggen rond de 25% van het totaalbedrag. De kosten voor de installatie van de airco liggen daarmee gemiddeld rond de € 600.

Hoe hoog de prijzen daadwerkelijk uitvallen hangt af van een aantal factoren, namelijk: het vermogen en de extra opties.

Vermogen

Een eerste factor die de gemiddelde prijs van een airco beïnvloedt is het vermogen van de multi split airco. Over wat voor een vermogen de airco moet beschikken hangt af van de grootte van de ruimte die gekoeld moet worden. Hoe groter de kamer, hoe hoger het vermogen dat nodig is om de kamer te kunnen koelen. Een airco met een hoger vermogen heeft ook een hogere aanschafprijs.

Hieronder zetten we een aantal verschillende soorten airco vermogens op een rijtje met daarbij de gemiddelde kosten:

 1. Een multi split airco  van 2,5 kW kost gemiddeld tussen de € 1.600 en € 2.000.
 2. Een multi split airco van 3,5 kW kost gemiddeld tussen de € 1.900 € 2.400.
 3. Een multi split airco van 5,0 kW kost gemiddeld tussen de € 2.250 en € 2.800.

Extra opties

Bij het aanschaffen van een multi split airco kan je de keuze maken voor extra opties, zoals:

 • Meerdere binnenunits, door meerdere binnenunits aan te sluiten kan je meerdere kamers koelen of verwarmen. Elke extra binnenunit kost je tussen de € 500 en € 700 extra.
 • Wifi, airco’s met wifi-verbinding kunnen via een app op de mobiele telefoon bestuurd worden. De optie voor een airco met wifi-verbinding kost je zo’n € 100 tot € 200 extra.
 • Design airco, voor een multi split airco kan je ook kiezen voor een mooier uiterlijk. De binnenunits beschikken dan over een mooier en passen daardoor beter in het interieur. De optie voor een design airco kost je zo’n € 250 tot € 450 extra per unit.
 • Onderhoudscontract, met een onderhoudscontract ben je verzekerd van een periodieke onderhoudsbeurt voor jouw airco waarbij een vakman alle bacteriën en schimmels uit de airco verwijdert.
 • De optie voor een onderhoudscontract kost je zo’n € 100 tot € 150 extra per jaar.

Multi split airco kopen

Heb jij een airco nodig en ben je benieuwd wat een multi split airco jou precies zal kosten? Vul dan ons formulier in en ontvang gratis en vrijblijvend een aantal offertes van verschillende airco specialisten.

Op basis van jouw wensen matchen wij je aan een aantal airco specialisten. Zij sturen je een vrijblijvende offerte gevormd naar jouw wensen. Op deze manier kun je makkelijk een aantal aanbieders en hun prijzen vergelijken en zelf met de beste deal in zee gaan!

Vul nu gratis en vrijblijvend je gegevens in en zorg dat jij de beste multi split airco in huis krijgt!

Vrijblijvend aanvragen >

Kan een multi split airco meerdere kamers verwarmen?

Ja, met een multi split airco kan je verschillende binnenunits aan de buitenunit installeren waardoor je meerdere ruimtes kan koelen en verwarmen.

Wat zijn de kosten voor extra binnenunits?

De kosten voor één extra binnenunit ligt rond de € 500 tot € 700 per unit bovenop de aanschafkosten.

Wat is het verschil tussen een single split airco en een multi split airco?

Het verschil tussen een multi split airco en een single split airco is dat aan een multi split airco meerdere binnenunits verbonden zijn aan één buitenunit. Bij een single split airco wordt er maar één binnenunit aan de buitenunit geïnstalleerd.