Airco installeren; de kosten uitgelegd

Start vergelijken
  1. Home
  2. Airco
  3. Wat kost een airco installeren; de kosten uitgelegd
  5 mins leestijd

  Kosten airco plaatsen

  Een airco kopen en laten inbouwen brengt verschillende kosten met zich mee. De totale kosten voor een airco in huis zijn afhankelijk van de volgende factoren: het type airco, het vermogen, het merk en eventuele extra functies. Vraag een aantal offertes op en zorg dat jij met de meest geschikte airco eindigt.

  Op zoek naar verkoeling voor de warme zomermaanden? Dan is een airco laten plaatsen een geschikte keuze. Airco’s zijn er in diverse uitvoeringen! Benieuwd welke airco’s en wat de kosten airco plaatsen precies zijn? In dit artikel geven we je een compleet overzicht van alle airco kosten inclusief montage!

  Waarom een airco installeren?

  Een airco kan zorgen voor de verkoeling van een ruimte, maar waarom zou je nog meer een airco installeren? Er zitten meerdere voordelen aan het laten installeren van een airco, denk hierbij aan:

  • Verkoeling op warme dagen
  • Verwarming op koude dagen
  • Zorgt voor frisse, gefilterde lucht in huis
  • Helpt besparen op je stookkosten
  • Maakt het wonen, werken of slapen een stuk comfortabeler
  • Gaat jarenlang mee

  De meest voorkomende reden waarvoor men een airco aanschaft, is om een ruimte op warme dagen makkelijk en snel te koelen. Met een airco heb je in slechts een paar klikken de ruimte op een gewenste temperatuur. Dit maakt het wonen, werken en slapen een stuk prettiger. Maar naast het koelen van ruimtes kan een airco de ruimte ook ventileren, ontvochtigen en/of verwarmen. Zo heb je de ruimte altijd op een comfortabele temperatuur!

  Kosten airco plaatsen

  Voordat we de vraag ‘wat zijn de kosten van een airco plaatsen?’ kunnen beantwoorden, is het goed om te weten dat de gemiddelde prijzen voor airco’s onderling erg kunnen verschillen en afhankelijk zijn van verschillende factoren. Factoren die invloed hebben op de totale kosten van een airco zijn o.a.: het type airco, het vermogen, het merk en eventuele extra functies. In onderstaand schema vind je alle factoren en hun bijhorende kosten.

  Type airco

  Allereerst is het type airco van grote invloed op de totale kosten van jouw airco installatie. Als consument kan je kiezen uit 4 verschillende soorten airco, namelijk: de mobiele airco’s, de airco zonder buitenunit, de split airco of de multi split airco. Al deze soorten airconditioning bieden verschillende mogelijkheden en voordelen en bevinden zich daarom ook in verschillende prijsklassen.
  In onderstaand schema lichten we elk soort airco systeem aan je toe en de prijs die je hiervoor mag verwachten.

  Gemiddelde aanschafkosten per soort airco

  Monoblock airco

  Een vaste airco zonder buitenunit

  Tussen 1.200,- en 3.000,-
  Split airco

  Een vaste airco met één buitenunit en één binnenunit

  Tussen 1.500,- en 3.500,-
  Multi split airco

  Een vaste airco met één buitenunit en meerdere binnenunits

  Tussen 2.000,- en 3.500,-
  Mobiele airco

  Een verplaatsbare airco met een lager vermogen

  Vanaf 200,-

  Vermogen airco

  Een tweede factor voor de totale kosten voor jouw airco installatie is het vermogen. Het benodigde vermogen van een airco hangt af van de grootte van de ruimte die gekoeld moet worden. Hoe groter de ruimte, hoe hoger het vermogen van je airco dient te zijn om de kamer succesvol te kunnen koelen of verwarmen. Een airco met een lager vermogen heeft ook een lagere aanschafprijs dan een airco met een hoger vermogen. In onderstaande tabel vind je een overzicht voor welk vermogen je nodig hebt om een bepaald oppervlakte goed te kunnen koelen en wat de gemiddelde kosten hiervoor zijn.

  Wat kost een airco installeren?

  Oppervlakte ruimte (m2) Tot 75 m2 75 tot 125 m2 125 tot 175 m2 175 tot 250 m2
  Airco vermogen (kW) +/- 2.5 kW +/- 3.5 kW +/- 5.0 kW +/- 7.5 kW
  Gemiddelde kosten airco plaatsen Tussen € 1.100 en € 1.400 Tussen € 1.550 en € 1.750 Tussen € 1.700 en € 1.900 Tussen € 2.200 en € 2.600

  Gratis Airco offertes vergelijken?

  Vul jouw wensen in en ontvang 4 offertes op maat binnen 24 uur!

  Vrijblijvend aanvragen >

  Merk

  Een derde factor dat invloed uitoefent op de totale kosten van een airco is het merk. Net als voor vele andere producten, heb je ook voor airco’s merken die hogere of juist lagere kwaliteit airconditioning bieden. Voor een B-merk betaal je gemiddeld tussen de € 900 en € 1.800 voor een compleet airco systeem. Voor een A-merk ligt dit bedrag wat hoger, hiervoor betaal je gemiddeld tussen de € 1.000 en € 2.500 in totaal.

  Airco installeren kosten van extra opties

  Een laatste factor die invloed uit kan oefenen op de totale kosten van jouw airco, zijn de extra opties waarvoor je kiest. Bij de aanschaf van een airco is het mogelijk extra opties aan jouw airco toe te voegen. In onderstaande tabel hebben we de gemiddelde kosten voor alle extra opties voor je op een rijtje gezet.

  airco installeren kosten extra functies

  Extra binnenunit + € 500 tot € 700 per unit
  Wifi + € 100 tot € 200
  Design airco + € 250 tot € 450 per unit
  Onderhoudscontract + € 100 tot € 150 per jaar

  Benieuwd wat een airco plaatsen precies gaat kosten?

  Op zoek naar jouw ideale airco en benieuwd naar de vraag: wat kost een airco plaatsen? Dan raden we je aan om onze vrijblijvende offertes op te vragen. Vul ons formulier in en ontvang vrijblijvend meerdere offertes van verschillende airco specialisten.

  Via Offerte.nl brengen we jou in contact met airco specialisten door heel Nederland. Per regio hebben we alvast een selectie voor je gemaakt, zo hebben we een ruim aanbod aan specialisten in regio Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den haag. Bekijk de selectie en vraag direct vier offertes op om te vergelijken.

  Vrijblijvend aanvragen >

  Veelgestelde vragen

  Is er een subsidie voor airconditioning?

  Momenteel geldt er geen subsidie voor het plaatsen van airconditioning. Dit houdt in dat de kostprijs van een airco op dit moment voor eigen rekening is.

  Wat kost een airco plaatsen en installeren?

  De installatiekosten voor een airco zitten vaak al in de totaalprijs meegerekend en bedragen gemiddeld 25% van de totale airco kosten.

  In welke modellen zijn airco’s beschikbaar?

  Airco’s bestaan er in verschillende modellen, namelijk: een plafond airco, een wand airco en een mobiele airco. De plafond airco en het wandmodel zijn een vaste airco. De mobiele airco is een verplaatsbare airco.

  Offerte
  Average rating:  
   0 reviews