error warning success close check arrow-right arrow-left menu star star plus minus right phone
Ontvang prijsopgaven van webdesigners Vergelijk webdesigners →
Prijzen aanvragen →

Geheel gratis & vrijblijvend

Woocommerce webshop laten maken

Laatste update:

Als je van plan bent een webwinkel op te zetten, moet je een webwinkel CMS uitkiezen. Met de webwinkel CMS, oftewel het Content Management Systeem, bouw je de webshop op, beheer je de content en breid je de webshop uit. Een van de Content Management Systemen om voor jouw webshop in te zetten, is Woocommerce webshop. Met een Woocommerce webshop op maat beschik je over een van de populairste webshop systemen ter wereld. In dit artikel lees je alles over de Woocommerce webshop, wat de voor- en nadelen zijn van een b2b webshop Woocommerce, wat de geschatte kosten zijn voor een Woocommerce webshop laten maken en waar je de beste specialisten voor het bouwen van de webshop vindt.

Inhoudsopgave

Wat is een Woocommerce webshop?

De Woocommerce webshop werd ontwikkeld door WooThemes. Dit is een aanbieder van de Premium WordPress Themes. De Woocommerce webshop is echter compleet gratis. Met WooCommerce ontwikkel je de perfecte webshop. Veel webshop-eigenaren kiezen voor WooCommerce in combinatie met WordPress, aangezien WordPress nauwkeurig op de webshop aansluit. Er zijn diverse WordPress-themes beschikbaar die in het bijzonder zijn ontwikkeld voor WooCommerce. Je bent echter niet verplicht om een van deze thema's voor jouw webshop te gebruiken. WooCommerce werkt namelijk ook uitstekend met het standaard WordPress-thema Twenty Fourteen of Fifteen. Natuurlijk ziet je webshop er een stuk professioneler uit, als je gebruik maakt van een echt WooCommerce-theme. Dit is ook interessant voor de conversie. Je bezoekers vinden de producten van je webwinkel zo gemakkelijker. Het hangt van je persoonlijke voorkeuren af, welk thema het beste bij jouw webshop past.

Voordelen Woocommerce

Het is geen verrassing dat deze webshop de laatste jaren een van de populairste webwinkel systemen ter wereld is. De CMS biedt namelijk belangrijke voordelen aan de gebruikers. We zetten ze op een rij:

  • Het Woocommerce webshop systeem is zeer gebruiksvriendelijk. Zelfs als je totaal geen ervaring hebt met het opzetten of het beheren van een webshop, is dit systeem gemakkelijk te hanteren.
  • Naast gebruiksvriendelijkheid is een B2B webshop Woocommerce zeer flexibel. Het is zowel mogelijk een eenvoudige en kleine webshop met het systeem te runnen, maar je kan het systeem ook laten meegroeien met je online winkel. Als je dus het aanbod van jouw webwinkel wilt uitbreiden met honderden producten of je webshop duizenden bezoekers krijgt, is het geen probleem om dit binnen Woocommerce te regelen.
  • De Woocommerce webshop beschikt over een verscheidenheid aan plugins. Met deze plugins stel je de webshop volledig in naar jouw smaak. Zo zijn er SEO plugins, die ervoor zorgen dat jouw webshop hoog scoort bij de zoekresultaten van Google en andere zoekmachines. Ook zijn er handige plugins voor de betaalmethoden zoals CreditCard, PayPal en zelfs het handige iDeal uit Nederland.

Ontvang prijsopgaven van webdesigners

Bespaar tot 40% in 2 minuten

Vergelijk webdesigners

Nadelen Woocommerce

Naast de vele voordelen die de Woocommerce webshop populair maakt, zijn er een aantal nadelen te noemen voor het gebruiken van dit systeem.

  • De Woocommerce webshop op maat maken is geen enkel probleem. Woocommerce kent diverse thema's en plugins, om de webwinkel volledig naar jouw smaak op te bouwen. Het systeem is daarbij zeer uitgebreid; zo is het mogelijk om direct facturen te sturen vanuit het programma, verzendkosten te laten berekenen aan de hand van land, gewicht of afstand, en kortingscodes aan te maken die de bezoekers recht geven op korting. Al deze mogelijkheden zorgen ervoor dat vooral beginnende webshop-eigenaren het lastig vinden om de juiste webshop te bouwen die aan de wensen, eisen en verwachtingen voldoet. Veel mensen schakelen daarom de hulp in van een Woocommerce specialist bij het bouwen van hun online webwinkel.
  • Woocommerce biedt zeer frequent nieuwe updates. Deze updates dien je snel door te voeren in je webwinkel, aangezien met een verouderde versie er veiligheidslekken in je online webwinkel kunnen zitten. Het invoeren van al deze updates kost behoorlijk wat tijd en energie. Het aantal updates zien gebruikers van Woocommerce dan ook als een nadeel.

Liever iets anders? In plaats van Woocommerce kan je ook kiezen voor een ander CMS als Magento of Opencart. Heb je geen winkel functionaliteit nodig? Overweeg dan om een Wordpress website te laten maken.

Kosten Woocommerce webshop laten maken

Niet iedereen heeft de tijd, kennis en energie om zelf aan de slag te gaan met het Woocommerce systeem. Het is in dat geval verstandig om een professional in te schakelen voor het laten bouwen van je webshop. De kosten voor een Woocommerce webshop laten maken variëren enorm, van zo'n € 500,- tot wel € 2000,-. Het hangt namelijk volledig van je wensen af, hoe hoog de kosten zijn. Laat je de webshop volledig ontwerpen en omzetten naar in een werkende lay-out, dan kost dit al gauw duizenden euro's. Maak je echter gebruik van een bestaand thema? In dat geval bespaar je veel tijd en geld.

Een bestaand Woocommerce thema kost namelijk zo'n €80,-. Dit levert een goedkope Woocommerce website op. Als je een professional inschakelt voor het laten bouwen van je webshop, ben je ervan verzekerd dat jouw webshop goed functioneert. De webwinkel laadt snel en werkt technisch uitstekend, zet de bezoekers aan tot actie en eindigt hoog in de zoekresultaten van Google. Hierdoor is de investering in jouw webshop snel terugverdiend.

Woocommerce webshop experts uit de regio

Ben je op zoek naar de beste Woocommerce specialist om jouw webshop te laten bouwen? Geen zin om zelf gefrustreerd te raken en kostbare tijd en energie te verliezen aan het bouwen van een website? Maak dan gebruik van de diensten van Offerte.nl door een professional in te huren voor deze klus. Wij brengen je in contact met de meest geschikte Woocommerce experts uit jouw omgeving. Vul je persoonlijke wensen en postcode in, en wij gaan voor je aan de slag om enkele uitstekende experts te selecteren. Webdesigners vergelijken hoeft niet moeilijk te zijn.

Zij sturen je vervolgens een offerte met tarievenlijst over de te bouwen webshop. Het is dan aan jou om met de meest geschikte Woocommerce specialist een afspraak te maken. Geef nu je gegevens op en zorg dat jouw klanten optimaal van je webshop gebruik maken.

Ontvang prijsopgaven van webdesigners

Bespaar tot 40% in 2 minuten

Vergelijk webdesigners
Wat onze klanten zeggen
4.5 sterren gemiddeld uit 53 reviews over Offerte.nl

Goed werk

Vlotte en praktische dienstverlening.

Top, snel goede aanbieders en meteen iemand gekozen.

Geen toelichting

meteen raak: Retail.nl in Helmond Dank!

Helaas werd mijn website niet goed gevonden in Google en ik heb zelf niet genoeg kennis en tijd om hier zelf mee aan de slag te gaan. Uiteindelijk hebben wij via Offerte.nl een goede webdesigner gevonden die onze nieuwe site heeft gemaakt en ons ook helpt met de vindbaarheid.

We kregen al gauw een reactie op onze vraag, prima!!

Zeer netjes en snelle reactie tijd

Geen toelichting

Geen toelichting

Onze webdesigner was veels te duur en moeilijk bereikbaar. Zodoende gingen wij op zoek of het beter (en met een beetje geluk goedkoper) kon. Dezelfde dag nog 3 offertes ontvangen en alle 3 waren goedkoper dan onze huidige partij! Bedankt

Goed service heb veel info gelederen top

snelle en accurate service.

Prima site! Ik had van 2 bedrijven echt op korte termijn een aanbieding. Het 3de bedrijf kwam pas na 2,5 week met een aanbieding maar dat was toen niet meer nodig natuurlijk.

Geen toelichting

Vriendelijk te woord gestaan en na verificatie telefoontje had ik binnen 1 minuut al 3 kandidaten die offertes uitbrachten. Super.

Ik kreeg netjes 4 keer een offerte.

Prettige ervaring met enthousiaste mensen.

Uitstekend

Fijn direct offertes

Voor onze website zochten wij een webdesigner. Het was allemaal in no-time geregeld.

Erg snel offertes gekregen van geschikte bureaus. En ook binnen onze budget.

Geen toelichting

De webdesigners hebben prima offertes geleverd. Allemaal een stuk scherper dan verwacht. Wij hebben inmiddels ook al een paar complimenten over de nieuwe site ontvangen