error warning success close check arrow-right arrow-left menu star star plus minus right phone
Ontvang prijsopgaven van uitvaartverzorgers Vergelijk uitvaartverzorgers →
Prijzen aanvragen →

Geheel gratis & vrijblijvend

Een crematie regelen maar niet verzekerd? Zoveel kost het.

Laatste update:

Cremeren is goedkoper dan begraven. Toch kost een gemiddelde crematie 6500 euro. Een flink bedrag dat de meeste mensen niet op hun spaarrekening hebben staan. Heb je niets geregeld en wil je weten wat een crematie kost als je niet verzekerd bent? Het antwoord is hard maar simpel. Het kost je ongeveer die 6500 euro en een hoop stress voor je nabestaanden. Want kun je dat bedrag niet betalen, dan wordt het bedrag op je nabestaanden verhaald. Een situatie die je beter kunt voorkomen.

Waarom verzekeren voor een crematie een goed idee is

Je nabestaanden zijn ongetwijfeld verdrietig na je overlijden. Ook moeten ze een hoop regelen. Als blijkt dat er geen geld is voor je crematie, dan komen die zorgen er nog eens bij voor hen. Het kan ze ook voor moeilijke keuzes stellen. Ze willen afscheid nemen van je op een manier die hen troost biedt. Maar als er geen budget is voor het afscheid dat ze in gedachten hadden, dan kan dat voor een hoop extra verdriet zorgen. Bovendien kan het zijn dat je nabestaanden zelf in de financiële problemen komen omdat je niet verzekerd bent. Want als er met jouw nalatenschap niet kan worden betaald voor het afscheid, dan zal er vroeg of laat bij hen worden aangeklopt.

Alternatieven voor een crematie als je niet verzekerd bent

Natuurlijk mag je zelf weten of je wel of niet een uitvaartverzekering afsluit. Het is ook mogelijk om zelf te sparen voor je uitvaart. Zorg er dan wel voor dat het geld dat je apart hebt gezet op een rekening staat waar je niets meer af kunt halen. Anders kom je misschien in de verleiding om het bedrag dat je hebt gereserveerd voor je uitvaart misschien toch aan iets anders uit te geven. Het kan ook zo zijn dat je op een andere manier hebt gespaard voor je uitvaart. Via een overlijdensrisicoverzekering bijvoorbeeld. Deze verzekering kan na je overlijden op verschillende manieren worden verzilverd. Met het bedrag kun je ervoor zorgen dat bijvoorbeeld een partner in jullie huis kan blijven wonen. Blijft er een bedrag over? Dan kan dat worden gebruikt om een uitvaart te bekostigen.

De kosten van een verzekering voor een crematie

Een uitvaartverzekering hoeft niet duur te zijn. Voor minder dat een tientje per maand ben je vaak al verzekerd. Het hangt natuurlijk wel van jouw wensen af hoe hoog de premie wordt. Cremeren is goedkoper dan begraven, maar het is maar een onderdeel van alle kosten die deel uitmaken van een uitvaart. Er moet ook nog budget worden vrijgemaakt voor bijvoorbeeld een urn, rouwkaarten, rouwvervoer of volgauto’s.

Offerte.nl helpt jou bij het vinden van een goede uitvaartverzekering

Wil je zeker weten dat je nabestaanden jou het afscheid kunnen geven dat ze in gedachten hebben? Sluit dan een uitvaartverzekering af. Voor een relatief klein maandbedrag spaar je voor je crematie. Dat hangt natuurlijk wel ook van je eigen wensen af. Je kunt daar misschien best wat hulp bij gebruiken. Offerte.nl helpt jou graag bij het vergelijken van uitvaartverzekeringen. Wil je graag de uitvaartkosten vergelijken? Wij brengen je met maximaal vijf uitvaartverzorgers in contact die we speciaal voor jou selecteren. Gratis en vrijblijvend!

Ontvang prijsopgaven van uitvaartverzorgers

Bespaar tot 40% in 2 minuten

Vergelijk uitvaartverzorgers
Rubrieken
Populaire categorieën
Wat onze klanten zeggen
4 sterren gemiddeld uit 151 reviews over Offerte.nl

Zeer snelle reactie verkregen

Er werd heel snel gereageerd. Sommige waren erg opdringerig maar dat ligt niet aan jullie.

prima supersnelle reacties door meerdere maatschappijen.

Geen toelichting

Geen toelichting

Geen toelichting

Snelle afhandeling

vlot en zorgvuldig

Na mijn verzoek om offertes, kreeg ik snelle reacties. Een aantal dmv een telefoontje waarin nog wat vragen werden gesteld alvorens ze de offerte toestuurden. De anderen stuurden snel hun offerte met informatie. Al met al veel informatie waarmee ik het een en ander kan gaan afwegen.

Geen toelichting

ik kern julie niet maar vind je correct en snel reageren

Goede service

Geen toelichting

Geen toelichting

Prima ik kan nu een gedege keuze maken

aanvraag crematie. Zou vier offertes ontvangen heb er drie ontvangen. Kunnen jullie ook niets aan doen.

Geen toelichting

Geen toelichting

Geen toelichting

Kosten crematie tegen opzichten van begrafenis. Verwachting 25 mensen.

snelle reacties nette benadering

snelle reactie maar erg vervelend dat iedereen mij telefonisch ging benaderen.

maar 3 offertes ontvangen.

prima, op korte termijn 4 offertes binnen