error warning success close check arrow-right arrow-left menu star star plus minus right phone
Ontvang prijsopgaven van schoonmaakbedrijven Vergelijk schoonmaakbedrijven →
Prijzen aanvragen →

Geheel gratis & vrijblijvend

Tapijt laten reinigen door een specialist

Laatste update:

Inhoudsopgave

Vloerbedekking en tapijt zorgen voor een sfeervolle ambiance binnen je bedrijf. Een vloer krijgt iedere dag echter veel te verduren. Dankzij de vele bezoekers en werknemers gaan er dagelijks talloze voeten over het tapijt, wat aanzienlijk veel vuil met zich meebrengt. Zodra het tapijt vervuild is, doet het een afbreuk aan het imago van je organisatie. Daarnaast vormt het tapijt een bron van bacteriën. Vuil- en stofdeeltjes zijn de aanleiding van allergische reacties en gezondheidsklachten. Eenvoudigweg stofzuigen is in de meeste gevallen onvoldoende voor kantoorpanden die intensief door het bedrijf worden benut. Kies er daarom voor om het tapijt te laten reinigen door een professioneel schoonmaakbedrijf. Offerte.nl brengt je graag in contact met de beste schoonmaakbedrijven bij jou in de buurt. Want net als bij dieptereiniging van het sanitair is er voor dit soort klussen een specialist voor nodig.

Hardnekkig vuil in tapijt laten verwijderen

Vanwege de enorme variëteit zijn vloerbedekkingen en tapijten zeer geliefd in kantoren en bedrijfspanden. Voor iedere bedrijfsruimte en elke soort inrichting is een perfecte variant beschikbaar. Tapijt heeft echter als groot nadeel dat het zeer gevoelig is voor vervuiling, vooral als er veel bezoekers en werknemers over de vloer lopen. Het vuil hoopt zich in de vezels op en laat zich vervolgens lastig verwijderen.

Je hebt hierbij niet alleen te maken met oppervlakkig vuil, maar ook met schimmels, onaangename geuren, huismijt, pollen en eventuele vlekken. Een paar keer per week stofzuigen werkt onvoldoende om de vervuiling te verwijderen. Zo dringt het stof en andere vuil steeds dieper door in de vezels van het tapijt. Een professioneel schoonmaakbedrijf zorgt voor een grondige reiniging, waardoor het tapijt er weer als nieuw uitziet.

Voordelen van vloerkleed laten reinigen door professionals

Het inschakelen van professionals om het tapijt te laten reinigen in jouw bedrijf biedt diverse voordelen. We zetten ze op een rij:

 • Het voorkomen van allergische reacties en gezondheidsklachten: een diepe en grondige reiniging van het tapijt verwijdert niet alleen oppervlakkig vuil, maar ook huismijt, pollen en schimmels. Dit voorkomt gezondheidsklachten en allergische reacties bij je werknemers en bezoekers.

 • De juiste behandeling van iedere soort vloerbedekking: de professionele schoonmaakbedrijven hebben een jarenlange ervaring met allerlei soorten vloerbedekking. Dankzij hun opleiding en kennis weten ze precies welke reinigingsmethode het meest geschikt is voor jouw tapijt.

 • Een langere levensduur van het tapijt: het is niet nodig om de vloerbedekking te vernieuwen. Door een vloerkleed te laten reinigen door een professioneel schoonmaakbedrijf, gaat het vaak nog jaren mee. Hiermee bespaar je flink wat kosten.

 • Effectief en milieuvriendelijk: de schoonmaakkrachten maken bij het tapijt laten reinigen gebruik van ecologische middelen, waardoor zowel de kwaliteit van het tapijt als het milieu gewaarborgd blijft.

 • Eenvoudig inzicht in de reiniging dankzij onderhoudsplan: de speciaal opgeleide schoonmaakkrachten bieden eenvoudig inzicht in de reiniging die je tapijt nodig heeft. Op basis van de tapijtsoorten, de ruimte en de belasting maken ze een onderhoudsplan op maat. Zo weet je precies welke materialen, methodes, prijzen en middelen nodig zijn voor een tapijt van topkwaliteit.

 • Professionals werken zeer flexibel: de schoonmaakbedrijven hanteren zeer flexibele werktijden. Zo is het ook mogelijk om 's avonds of in het weekend het tapijt te laten reinigen. Hierdoor heeft het personeel geen last van de schoonmaakwerkzaamheden.

 • Zeer korte droogtijd: dankzij de speciale methodes en materialen, heeft de vloerbedekking een relatief korte droogtijd. Op die manier ondervind je weinig hinder van de reiniging bij de dagelijkse werkzaamheden van het bedrijf. Zo creëer je in mum van tijd een schone en hygiënische werkomgeving voor het personeel en bezoekers. Wel zo prettig!

Reinigingsmethodes voor jouw vloerbedekking

Om jouw vloerbedekking en tapijt er zo vlekkeloos mogelijk uit te laten zien, zijn er diverse reinigingsmethodes in omloop. Welke methode het beste bij jouw tapijt past, hangt af van het soort materiaal. Een vakman kan je vertellen welke methode het meest geschikt is voor jouw situatie in het kantoor. De tapijtreinigingsspecialisten beschikken uiteraard over alle reinigingsmethodes. Dit zijn de meest voorkomende manieren om een tapijt van topkwaliteit af te leveren:

 • Koolzuurreinigingsmethode Eerst borstelt en stofzuigt de vakman het tapijt, zodat de vezels rechtop staan. Daarna brengt hij een pH-neutrale reinigingsvloeistof met koolzuur aan op het tapijt. Het koolzuur duwt het vuil omhoog. De viezigheid laat zich hierna eenvoudig verwijderen. Daarna kamt de professional de vleug van het tapijt.

 • Rotowashmethode Bij deze manier nevelt de vakman onder lage druk een kristallisatievloeistof in het tapijt. Met een vochtige borstel haalt hij daarna het vuil uit het tapijt. Daarna behandelt hij het tapijt met een katoenen bonnet-pad. Door de capillaire werking gaat eventuele vervuiling aan de oppervlakte teniet.

 • Bonnet-padmethode Deze methode heeft als voordeel dat het tapijt zeer snel droog is. Onder lage druk benevelt de vakman het tapijt met een reinigingsvloeistof. Daarna behandelt hij het met een katoenen bonnet-pad. Er wordt hierbij zeer weinig vocht gebruikt.

 • Sproei-extractiemethode Bij deze methode spuiten speciale reinigingskoppen onder druk heet water in het tapijt. Het water wordt onmiddellijk opgezogen, waardoor het tapijt vrijwel droog blijft. De professional verwijdert hiermee zelfs het diepste vuil. Het overgebleven residu wordt uitgespoeld.

Ontvang nu offertes via Offerte.nl!

Ben je op zoek naar een professioneel schoonmaakbedrijf om je tapijt te laten reinigen? Offerte.nl brengt je graag in contact met het meest geschikte bedrijf bij jou in de omgeving. Geef nu je wensen en contactgegevens door. Vervolgens gaat Offerte.nl aan de slag om de beste schoonmaakbedrijven in jouw regio te vinden. Zij sturen je daarna een vrijblijvende offerte met tarieven voor jouw schoonmaakkarwei. Het is dan aan jou om met het beste bedrijf in zee te gaan. Vul nu je gegevens in en we gaan voor je aan het werk!

Ontvang prijsopgaven van schoonmaakbedrijven

Bespaar tot 40% in 2 minuten

Vergelijk schoonmaakbedrijven
Wat onze klanten zeggen
4 sterren gemiddeld uit 95 reviews over Offerte.nl

Geen toelichting

snelle reactie van aangesloten bedrijven

Na een aanvraag gedaan te hebben, kreeg ik binnen 2 dagen 3 goede reacties. Met deze partijen zijn wij nu in onderhandeling. Inzenden ging gemakkelijk. Zeker een aanrader dus.

Fijne website, makkelijk en overzichtelijk. Binnen 2 uur had ik mijn eerste afspraak staan. Daarna volgden er nog 2. Daarbij kreeg ik nog per e-mail een offerte toegestuurd. De personen die langskwamen om de ruimte te bekijken, waren erg fijn om mee te praten en waren professioneel. Heb nu al een goede offerte te pakken. Echt heel fijn om zo een prijs-kwaliteit beoordeling te maken!

Geen toelichting

Plus: Zeer goed. Aanvraag ging zeer snel. Offertes ook snel ontvangen. Min: Als jullie ook internationale klanten (expats) ed willen hebben. Dan moet jullie systeem ook international nummers erkennen. -> Grotere klantenkring.

snel 3 reacties

Bedankt voor jullie schoonmaakbedrijf offertes.

SNELLE EN ADEQUATE BEANTWOORDING

Snel offertes binnen gehad en ook gebeld bij Offerte.nl of alles goed is gegaan.

pro actieve bedrijven die dezelfde dag nog contact met mij hebben opgenomen. Allen erg kundig. Binnen een week resultaat.

Perfect medium waar onze VVE een zeer professioneel schoonmaakbedrijf heeft gevonden.

Geen toelichting

Voor mijn kantoor zocht ik een nieuw schoonmaakbedrijf, werd direct gebeld. Gekozen voor een schoonmaakbedrijf uit Amsterdam

Geen toelichting

Geen toelichting

Prima, binnen een dag kreeg ik 3 reacties.

We hebben een klein kantoor 120m2 dat wekelijks schoon moet worden gemaakt. Na ontvangen van offertes een goed beeld wat de kosten waren. Fijn!

Prima service, had snel 3 offertes in m´n mailbox

Geweldig!

Snelle reactie

Geen toelichting

Wij waren op zoek naar een schoonmaak bedrijf. Via offerte.nl hebben wij offertes ontvangen van schoonmaakbedrijven.

Bij elkaar duurt het 1 week voordat ik 3 offertes kreeg, dus toch redelijk snel. Dank u.