Is de gevel van je kantoor of bedrijfspand in de loop der jaren vies geworden of beschadigd geraakt? Door de juiste gevelreiniging beschikt je bedrijfspand in mum van tijd weer over een frisse en schone uitstraling. In dit artikel lees je meer informatie over de technieken rondom het reinigen van een gevel, de kosten en of je een vergunning nodig hebt. Ook lees je handige tips bij het vinden van de juiste schoonmaakbedrijven via Offerte.nl.

Wat houdt gevelreiniging precies in?

Zoals het woord al aangeeft, wordt met gevelreiniging het schoonmaken van de gevel bedoeld. Een professioneel schoonmaakbedrijf maakt de buitenmuur volledig schoon, zodat deze er weer als nieuw uitziet.

Naast de gevel reinigen met een speciaal reinigingsmiddel voor gevels, behoren onder andere ook graffiti verwijderen en de gevel impregneren tot de taken van een gevelreinigingsbedrijf.

Welke soorten reiniging van een gevel zijn er?

Er zijn diverse soorten manieren voor het reinigen van de gevel, die ieder een ander soort effect op de gevel hebben. Ben je op zoek naar de beste manier om de gevel te laten reinigen, maar weet je niet zeker welke methode het meest geschikt is? Hieronder vertellen we over de diverse opties:

Stoomcleanen

Bevindt er zich mos of klimop op de gevel van het bedrijfspand of kantoor? Om dit te verwijderen, maakt een schoonmaakbedrijf, gespecialiseerd in het reinigen van gevels, gebruik van stoom. Met heet water (meer dan 100°C) spuit de gevelspecialist onder hoge druk op de gevel.

Door de hoge temperatuur weekt de vervelende aanslag los van de gevel. Doordat de specialist verder geen chemische middelen toepast, is dit uitstekend voor het milieu.

Chemisch reinigen

Als je last hebt van hardnekkig vuil op de gevel (verfresten bijvoorbeeld) is stoomcleanen niet grondig genoeg om de vlekken te verwijderen. In dat geval maakt de gevelspecialist gebruik van chemisch reinigen. De vakman brengt een chemisch reinigingsmiddel aan op de gevel van je bedrijfspand of kantoor. Dit moet een klein half uur intrekken.

Vervolgens spuit de schoonmaakkracht het middel samen met het losgekomen vuil van de muren af. De specialist vangt dit mengsel op en zorgt dat het wordt gerecycled. Het kan tot een week duren, voordat je het uiteindelijke resultaat ziet. Het schoonmaakbedrijf heeft hierbij de keuze uit twee chemicaliën:

  • Basische reinigingsmiddelen

Basische reinigingsmiddelen beschikken over een lage pH-waarde. Hierdoor zijn ze zeer geschikt voor poreuze ondergronden. Deze ondergronden zijn niet waterafstotend. Hierdoor zijn ze eerder vatbaar voor beschadigingen.

  • Zure reinigingsmiddelen

Zure reinigingsmiddelen beschikken over een hoge PH-waarde. Dit betekent dat ze de ondergrond kunnen aantasten. Een specialist ziet direct welke ondergrond de gevel bevat en welk reinigingsmiddel kan worden toegepast. Iedere ondergrond vraagt om een specifiek reinigingsmiddel.

Stralen van de gevel

De zwaarste methode om een gevel te reinigen is de gevel stralen. Bij deze methode verwijdert de specialist hardnekkige verfresten of graffiti. De gevelspecialist spuit onder hoge druk water en/of lucht tegen de gevel. Het stralen van de gevel kan de gevel aantasten. Een gevelspecialist vertelt je wat de beste optie voor jouw gevel is.

Gevel impregneren

Naast het reinigen van de gevel, is impregneren ook noodzakelijk voor het gevelonderhoud. Op die manier bescherm je de gevel tegen schimmel, vocht of zure regen. Meestal vindt het impregneren van de gevel plaats, nadat de gevel is gereinigd. Het impregneren zorgt ervoor dat de muur waterafstotend is. Hierdoor is de gevel minder vatbaar voor vuil van buitenaf.

Voegwerk van de gevel

Als een gedeelte van het voegwerk is verwijderd, is een gevelrenovatie noodzakelijk. Dit is een uitstekende klus om te combineren met het reiniging en het impregneren van de gevel. In de meeste gevallen kiezen bedrijven voor een platvol voeg. Ook kun je echter kiezen voor een snijvoeg, knipvoeg, glad verdiepte voeg, schaduwvoeg of daggestreep. Een gevelspecialist kan je aanraden welk voegwerk het beste bij jouw gevel past.

De tarieven van gevelreiniging

De prijzen voor het reinigen van een gevel hangen af van een aantal factoren. Zo bepalen de soort techniek en het te reinigen oppervlak de prijs van het gevelonderhoud. Gemiddeld kost een gevelreiniging op basis van stoom tussen de € 300,- en € 900,- per 60 vierkante meter.

Om hetzelfde oppervlak ook te laten voegen, kost het gemiddeld tussen de € 1.400,- en € 1.800,-. Voor het gehele onderhoud van reinigen, voegen en impregneren ben je bij 60 vierkante meter tussen de € 3.200,- en € 3.800,- kwijt.

Heb je voor gevelreiniging een vergunning nodig?

Of er een vergunning nodig is voor het reinigen van de gevel, hangt volledig af van het soort bedrijfspand of kantoor en je gemeente. Beschik je over een monumentaal pand? Dan is de kans uiterst groot dat je voor de gevelreiniging een vergunning aan moet vragen. Vraag daarom, voordat je aan het gevel reinigen begint, bij de gemeente en de gevelspecialist of een vergunning noodzakelijk is.

Voordelen van een professioneel schoonmaakbedrijf bij gevelreiniging

Het inschakelen van een professioneel schoonmaakbedrijven biedt diverse voordelen. Zo beschikken de vakmensen over een gedegen opleiding en ervaring, zodat ze precies weten hoe jouw gevel schoongemaakt moet worden. Met het gebruik van de juiste techniek kan de gevel jarenlang vooruit. Het juiste gevelonderhoud zorgt namelijk niet alleen voor een mooie uitstraling, maar het geeft vuil geen kans. Dit voorkomt ernstige beschadigingen aan de muur.

Daarnaast werken de schoonmaakbedrijven met de allerbeste schoonmaakmaterialen en -middelen, waardoor ze efficiënt en snel te werk gaan. Ook beschikken de meeste gespecialiseerde bedrijven voor gevelreiniging over zeer flexibele werktijden. Dit betekent dat zij zelfs in het weekend de gevel kunnen reinigen. Hierdoor heeft je bedrijf zo min mogelijk last van de werkzaamheden.

Een professioneel schoongemaakte gevel zorgt voor een frisse en schone uitstraling. De eerste indruk van je bedrijf is van enorm groot belang. Met een schone gevel straalt je bedrijf een goed imago uit.

Tips bij het vinden van de juiste gevelspecialist

Ben je van plan om je gevel te laten reinigen en wil je dit het liefst uitbesteden? Let dan goed op bij het vinden van de geschikte gevelspecialist. Er zijn immers diverse bedrijven die gevelonderhoud aanbieden.

Vergelijk daarom alle offertes voor het reinigen van de gevel van verschillende gevelspecialisten. Hierdoor krijg je een goed overzicht van de prijzen voor jouw specifieke project. Let er daarbij goed op welke werkzaamheden het schoonmaakbedrijf aanbiedt en tegen welke prijs ze dit doen.

Er gelden daarnaast diverse keurmerken in de tak van gevelspecialisten. Zo behartigt de organisatie VNV-Gevelspecialisten de belangen van de gevelspecialisten, maar geeft het ook aan dat de aangesloten bedrijven een hoge kwaliteit afleveren. Een ander betrouwbaar keurmerk is het OSB.

Ontvang offertes voor het reinigen van de gevel via Offerte.nl!

Ben je op zoek naar een specialistisch bedrijf om je gevel te laten reinigen? De website Offerte.nl brengt je in contact met de beste schoonmaakbedrijven, gespecialiseerd in het reinigen van gevels uit de regio. Zodra jij je gegevens, wensen en eisen invult, gaat Offerte.nl voor je aan de slag om de beste bedrijven in de omgeving te vinden die aan jouw eisenpakket voldoen.

Vervolgens sturen deze gevelspecialisten een vrijblijvende offerte voor jouw schoonmaakkarwei. Het is daarna volledig aan jou, om te bepalen met welk bedrijf je in zee gaat. Geef nu je gegevens op en geniet binnen een mum van tijd van een prachtige gevel!