Wil je weten wat zonnepanelen kosten in 2021? Wil je weten wanneer je ze hebt terugverdiend en hoeveel je er nodig hebt om in jouw energievoorziening te voldoen? Vraag gratis tot 4 offertes aan van specialisten en krijg de beste prijs.

Consumenten die de prijzen van zonnepanelen vergelijken via Offerte.nl besparen tot ruim 27% in de kosten. Doe hier vrijblijvend jouw aanvraag.

zonnepanelen prijzen

Inhoudsopgave

Zonnepanelen prijzen 2021

Over het algemeen zijn de kosten van zonnepanelen de afgelopen jaren afgenomen. Dit maakt het voor veel gezinnen steeds aantrekkelijker om over te stappen naar deze vorm van duurzame energie. In de tabel hieronder krijg je een goed beeld van de zonnepanelen prijzen van dit jaar. Uiteraard zijn dit slechts richtlijnen. Iedere situatie is anders. We raden je aan om ons aanvraag formulier vrijblijvend in te vullen zodat je zelf een aantal specialisten kunt vergelijken.

Aantal personen in huishouden Benodigde aantal panelen ~ Kosten ~ Besparing per jaar
1 12 € 5.350 € 550
2 16 € 7.500 € 775
3 20 € 8.999 € 950
4 23 € 10.500 € 1100

Hoe zijn de kosten van zonnepanelenopgebouwd?

De zonnepanelen kosten zijn opgebouwd uit materiaal- en installatiekosten. Maar wat zijn de gemiddelde kosten? 12 tot 16 zonnepanelen kosten gemiddeld tussen €3.000,- en €6.000,-. Daarvan zijn €950,- tot €1.350,- installatiekosten.

Het type zonnepaneel dat je inkoopt maakt ook een verschil. Je hebt de keuze uit dunne film-, glas op glas-, hybride- en andere soorten zonnepanelen. Deze soorten verschillen allemaal in prijs en rendement. Hoe hoger de prijs, hoe hoger het rendement.

Het merk zonnepaneel dat je koopt is ook van belang. Betere merken leveren meer op en hebben een reputatie hoog te houden. Dit zijn merken zoals:

 • AEG
 • Sunpower
 • Solarwatt
 • REC
 • LG

Let er op dat goedkope zonnepanelen vaak duurkoop zijn. Goedkope Chinezen merken zeggen goede rendementen en garanties te bieden, maar in de praktijk blijkt dit vaak anders te zijn.

Kosten zonnepanelen 2021

Hoe gaat het in zijn werk?

Als eerste, bereken je de prijs van zonnepanelen. Dit hoef je natuurlijk niet zelf te doen. Vul de vragen op het aanvraagformulier en je ontvangt direct tot 4 verschillende offertes in je mailbox. Vervolgens begin je met leveranciers vergelijken. Als je vragen hebt kan je deze stellen aan de installateurs. Deze geeft je advies over de prijs en het rendement van zonnepanelen.

De stappen om zonnepanelen te installeren zijn dus als volgt:

 1. De prijs van zonnepanelen berekenen.
 2. Leveranciers vergelijken.
 3. Met de installateur in contact komen en een afspraak maken.
 4. Advies van de installateur krijgen.
 5. Offerte ontvangen.
 6. De installateur komt langs op de zonnepanelen te plaatsen.
 7. Geniet van je zonne-energie!

Zonnepanelen hebben ook fiscale voordelen! Als je je als ondernemer aanmeldt krijg je ook je btw terug. Gemiddeld besparen klanten hier €1.000,- mee. Je kan daarnaast ook aanmerking komen voor subsidie. Dat hangt wel van jouw gemeente af. Er zijn ook andere subsidies voor particulieren. Vul ons formulier en ontdek vandaag nog wat Offerte.nl jou te bieden heeft. Vergelijk leveranciers en bespaar tot 40% van de kosten!

Wat kosten 12 zonnepanelen?

'Wat kosten 12 zonnepanelen?' Dat kost gemiddeld €3.850,- tot €4.450,-. Daarbij is het mogelijk 21% btw terug te vragen, waardoor de inkoopprijs minder is. Gemiddeld is het mogelijk om daarmee €650,- per jaar aan energiekosten te besparen.

Wat kosten 16 zonnepanelen?

‘Wat kosten 16 zonnepanelen?’ Dat kost gemiddeld €4.800,- tot €5.850,-. Daar bespaar je per jaar gemiddeld €825,- mee aan energiekosten. Bovendien is het rendement altijd hoger dan het investeringsbedrag. De zonnepanelen zijn binnen 7 jaar terugverdiend en daarna kan je genieten van gratis energie.

Het is een investering die zich altijd terugverdiend! Wil je besparen op je zonnepanelen aankoop? Begin dan met vergelijken op Offerte.nl

Vergelijk de kosten van zonnepanelen via Offerte.nl

Offerte.nl werkt alleen met zonnepanelen leveranciers die erkend zijn, deskundig zijn en goede kwaliteit bieden. Zo weet je dat jouw investering zich zeker terugverdient! Je vult het formulier in en ontvangt direct de beste 4 offertes op basis van prijs en kwaliteit.

Je weet meteen wat de prijs zonnepanelen is en welke kwaliteit je daarvoor mag verwachten. Je vult je gegevens in het formulier en weet direct welke 4 bedrijven het beste zijn. Daar kies jij 1 uit die bij je past. Wacht niet langer en ontdek vandaag nog wat Offerte.nl jou te bieden heeft.