Wil je de beste prijs-kwaliteit verhouding bemachtigen voor je zonnepanelen installatie? Vergelijk dan leveranciers bij Offerte.nl. 73% van al onze klanten begint direct met vergelijken en besparen daardoor tot wel 40% van de kosten. Vul het formulier in en ontvang direct gratis en vrijblijvende offertes van 4 zonnepanelen leveranciers. Daar kies je de beste uit op basis van prijs en kwaliteit.

Zonnepanelen kosten nemen sterk af, zonnepanelen zijn gunstiger dan voorheen en leveren ook meer op. Vergeleken met 10 jaar geleden zijn de prijzen meer dan gehalveerd. Maar wat kosten zonnepanelen precies? Gemiddeld betaal je €3.000 tot €6.000 voor het installeren van 12 tot 16 panelen. Deze gaan dan 15 tot 30 jaar mee en zijn al binnen 7 jaar terugverdiend.

Inhoudsopgave

Prijs zonnepanelen 2020

De zonnepanelen prijs is in 2020 is sterk gedaald. Zo is het mogelijk om voor lage kosten een hoog rendement te behalen. Om de zonnepanelen prijs te bereken, moet je eerst weten hoeveel kWh je per jaar verbruikt. Voor een huishouden van 2 personen is dat 3500 kWh, dat komt meestal neer op 12 zonnepanelen. Dat aantal is voor de meeste huishoudens genoeg om geen elektriciteit meer hoeven in te kopen. Voor grotere huishoudens zijn meestal 16 zonnepanelen nodig om ze volledig te kunnen voorzien van energie.

Waar zijn de zonnepanelen prijzen uit opgebouwd?

De zonnepanelen kosten zijn opgebouwd uit materiaal- en installatiekosten. Maar wat kosten zonnepanelen gemiddeld? 12 tot 16 zonnepanelen kosten gemiddeld tussen €3.000,- en €6.000,-. Daarvan zijn €950,- tot €1.350,- installatiekosten.

Het type zonnepaneel dat je inkoopt maakt ook een verschil. Als je zonnepanelen koopt, heb je keuze uit dunne film-, glas op glas-, hybride- en andere soorten zonnepanelen. Deze soorten verschillen allemaal in prijs en rendement. Hoe hoger de prijs, hoe hoger het rendement.

Het merk zonnepaneel dat je koopt is ook van belang. Betere merken leveren meer op en hebben een reputatie hoog te houden. Dit zijn merken zoals:

 • AEG
 • Sunpower
 • Solarwatt
 • REC
 • LG

Let er op dat goedkope zonnepanelen vaak duurkoop zijn. Goedkope Chinezen merken zonnepanelen zeggen goede rendementen en garanties te bieden, maar in de praktijk blijkt dit anders te zijn.

Kosten zonnepanelen 2020

Hoe gaat het in zijn werk?

Je bent benieuwd naar zonnepanelen. Als eerste, bereken je de prijs van zonnepanelen. Vervolgens begin je met leveranciers vergelijken. Je wilt namelijk weten wat kosten zonnepanelen nu precies? Door bij Offerte.nl leveranciers te vergelijken weet je direct wat de zonnepanelen prijzen zijn. Je komt door ons ook in contact met de installateur. Hij geeft je advies over de prijs en het rendement van zonnepanelen.

De stappen om zonnepanelen te installeren zijn dus als volgt:

 1. De prijs van zonnepanelen berekenen.
 2. Leveranciers vergelijken.
 3. Met de installateur in contact komen en een afspraak maken.
 4. Advies van de installateur krijgen.
 5. Offerte ontvangen.
 6. De installateur komt langs op de zonnepanelen te plaatsen.
 7. Geniet van je zonne-energie!

Zonnepanelen heb ook fiscale voordelen! Zo zijn hun prijzen een stuk minder. Als je je als ondernemer aanmeldt krijg je ook je btw terug. Gemiddeld besparen klanten hier €1.000,- mee. Je kan daarnaast ook aanmerking komen voor subsidie. Dat hangt wel van jouw gemeente af. Er zijn ook andere overheidsregelingen. Vul ons formulier en ontdek vandaag nog wat Offerte.nl jou te bieden heeft. Vergelijk leveranciers en bespaar tot 40% van de kosten!

Wat kosten 12 zonnepanelen?

'Wat kosten 12 zonnepanelen?' Dat kost gemiddeld €3.850,- tot €4.450,-. Daarbij is het mogelijk 21% btw terug te vragen, waardoor de inkoopprijs minder is. Gemiddeld is het mogelijk om darmee €650,- per jaar aan energiekosten te besparen.

Wat kosten 16 zonnepanelen?

‘Wat kosten 16 zonnepanelen?’ Dat kost gemiddeld €4.800,- tot €5.850,-. Daar bespaar je per jaar gemiddeld €825,- mee aan energiekosten. Bovendien is het rendement altijd hoger dan het investeringsbedrag. De zonnepanelen zijn binnen 7 jaar terugverdiend en daarna kan je genieten van gratis energie. Het is een investering die zich altijd terugverdiend! Wil je besparen op je zonnepanelen aankoop? Begin dan met vergelijken op Offerte.nl

Vergelijk de kosten van zonnepanelen via Offerte.nl

Offerte.nl werkt alleen met zonnepanelen leveranciers die erkend zijn, deskundig zijn en goede kwaliteit bieden. Zo weet je dat jouw investering zich zeker terugverdient! Je vult het formulier in en ontvangt direct de beste 4 offertes op basis van prijs en kwaliteit.

Je weet meteen wat de prijs zonnepanelen is en welke kwaliteit je daarvoor mag verwachten. Je vult je gegevens in het formulier en weet direct welke 4 bedrijven het beste zijn. Daar kies jij 1 uit die bij je past. Wacht niet langer en ontdek vandaag nog wat Offerte.nl jou te bieden heeft.