In het kort

Een professionele webshop laten maken? Ontvang gratis offertes en vergelijk verschillende webwinkel bouwers

[CTA_BUTTON]

Een webshop beginnen is een spannend avontuur. Het vooruitzicht van producten verkopen via het internet en het verkrijgen van inkomsten maakt je enthousiast. Maar welke stappen dien je te ondernemen om een webshop te laten maken? Welk webwinkel systeem ga je gebruiken? Welke verschillen zijn er, wat zijn de te verwachten kosten en hoe kan Offerte.nl je helpen in dit proces? In dit artikel lees je alles over een webshop laten maken.

Inhoudsopgave

Webwinkel laten maken; hier moet je op letten

Bij het laten ontwerpen van een webshop of webwinkel zijn er een aantal dingen die belangrijk zijn. Uiteraard wil je dat de webshop een professionele uitstraling heeft en gebruik maakt van de kleuren die jij zelf voor ogen heeft. Maar bij een webwinkel laten ontwerpen gaat het niet alleen om het design. Minstens net zo belangrijk is een goede vinbaarheid en de juiste functionaliteiten. Denk hierbij aan:

 • makkelijk te beheren en aan te passen (gebruiksvriendelijk CMS)
 • te koppelen aan verschillende betaalsystemen (paypal, iDeal, creditcard, etc.)
 • een webshop die mobiel vriendelijk is (responsive design)
 • je eigen huisstijl en merkidentiteit

Welk systeem kiezen bij een professionele webshop laten maken?

Om een webwinkel te laten maken, is het gebruik van een specifiek Content Management Systeem (CMS) van groot belang. Met deze systemen bouw je op een relatief eenvoudige wijze de fraaiste webwinkels. Drie populaire webshop CMS'en zijn Opencart, Magento en Woocommerce. We nemen de drie belangrijkste onder de loep:

Opencart webshop laten maken

Beginners starten vaak met een Opencart webshop laten maken. Dit eenvoudige webshopplatform is niet te complex en relatief goedkoop, waardoor het voor iedereen toegankelijk is. Het biedt echter wel beperkte mogelijkheden voor grote bedrijven.

Voordelen:

 • Het Opencart webshop systeem is, net als Woocommerce, open source software. Dit houdt in dat de software eenvoudig te koppelen is aan je andere software en je gemakkelijk veranderingen kan toepassen in de openbare code
 • Opencart beschikt over circa 13.000 unieke plug-ins, zowel gratis als betaald. Dankzij dit brede scala waar je uit kunt selecteren, maak je de webshop volledig naar jouw smaak.
 • Voor het gebruik van Opencart hoef je niet veel geld te steken in een zware ICT-omgeving. De software gebruikt slechts een klein deel van je RAM server, aangezien het geen complex systeem is. De snelheid van je webshop is daarbij wel afhankelijk van het aantal plug-ins dat je installeert.

Nadelen:

 • Makkelijk te begrijpen en overzichtelijk administratie dashboard, waarbij je makkelijk tussen de uiteenlopende opties kunt wisselen.
 • De plug-ins voor de zoekmachine optimalisatie zijn niet gratis. Aangezien vrijwel alle online activiteiten hierop gebaseerd zijn, is dit niet handig.
 • Het relatief goedkope platform is minder geschikt voor een grote webshop. Als je je webwinkel naar een hoger niveau gaat tillen, is een Magento webshop laten maken een betere optie.

[CTA_BUTTON]

Magento webshop laten maken

Maar liefst 21 procent van de top 100.000 e-commerce websites maakt gebruik van een Magento webshop. Dankzij de grote community zijn er veel plug-ins en extensies om de webshop volledig naar jouw smaak in te richten.

Voordelen:

 • Solide platform met uitgebreide functies
 • Zeer actieve community die problemen oplost
 • Veel ervaren ontwikkelaars voor maatwerk webshops
 • Lage ontwikkelingskosten en onderhoudskosten
 • SEO-vriendelijk met een Google site map, aangepaste keywords en metatags

Nadelen:

 • De grootte van het Magento systeem heeft voldoende serverruimte en -kracht nodig
 • Wellicht te ingewikkeld voor kleine bedrijven

Woocommerce webshop laten maken

Ben je op zoek naar een website waar niet alleen de producten belangrijk zijn, maar je ook graag nieuws brengt met een blog? In dat geval is een Woocommerce webshop laten maken voor jou ideaal. Dankzij onder andere deze functionaliteit in een groot aantal WordPress thema's werd Woocommerce al meer dan 1,6 miljoen keer gedownload. Als je de weg weet te vinden in WordPress en beschikt over een klein of middelgroot bedrijf, is Woocommerce een zeer geschikt systeem.

Voordelen:

 • Zelf te onderhouden
 • De webshop draait gewoon op WordPress, dus geen krachtige servers nodig
 • Veel verschillende add-ons en thema's aanwezig, gratis of tegen een aantrekkelijke prijs
 • Grote WordPress community voor ondersteuning
 • Perfect inzicht hebt in onder andere de totale verkopen, gemiddeld bedrag per bestelling, verkoop per datum, statistieken per individuele gebruiker

Nadelen:

 • Minder geschikt voor kleine bedrijven die snel willen upscalen en uitbreiden of reeds bestaande grote bedrijven
 • Misschien te ingewikkeld voor degenen die simpelweg downloads willen verkopen
 • Functioneert niet met alle WordPress thema's

Wat kost een webshop laten maken?

Wil je een goedkope webshop laten bouwen tegen lage kosten? De tarieven van een webshop laten ontwikkelen verschillen echter enorm, van € 500,- tot € 3000,-. De prijs van een professionele webshop laten maken hangt namelijk af van diverse factoren. Een eenvoudige website is goedkoop, een uitgebreide webwinkel met diverse opties kost uiteraard meer. Laat je een webshop daarnaast volledig op maat maken of kies je een template? Vraag hier vrijblijvend een paar offertes op zodat je goed kan vergelijken.

De kosten voor een webshop laten maken hebben onder andere te maken met het aantal uren dat in de webshop wordt gestoken. Het is wel van belang om de webshop zoveel mogelijk op maat te laten maken. De webshop is immers je visitekaartje, dat tot in de kleinste details uitstekend moet functioneren. Alleen op die manier kun je je onderscheiden van de concurrentie. Om te weten te komen wat een webshop laten bouwen kost, is het een aanrader om diverse offertes aan te vragen bij webshop designers. Aan de hand van de tarievenlijst beschik je over een goed beeld van de te beramen kosten.

Hoe kan ik offertes vergelijken?

Het is vrij ingewikkeld om de beste webdesigners uit jouw regio te vinden. De website Offerte.nl biedt hierbij uitkomst. Vul je persoonlijke gegevens en wensen in, en wij gaan voor je aan de slag om de meest geschikte webshop designers te selecteren. Zij sturen je vervolgens een offerte met tarievenlijst voor de te bouwen webwinkel. Het is dan aan jou of de beste webshop expert er tussen zit om mee in zee te gaan. Geef nu je gegevens door en zorg dat jouw webshop optimaal functioneert!