error warning success close check arrow-right arrow-left menu star star plus minus right phone
Ontvang prijsopgaven van notarissen Vergelijk notarissen →
Prijzen aanvragen →

Geheel gratis & vrijblijvend

De notaris

Laatste update:

Veel mensen die in contact komen met een notaris, vragen zich vaak af ; wat doet een notaris? Een notaris bemoeit zich best wel vaak met bepaalde zaken, maar toch is het vaak niet helemaal duidelijk wat een notaris nu eigenlijk precies doet.

En dat is toch best apart, want een notaris is eigenlijk al een eeuwenoud beroep. Wat ook veel mensen niet weten is dat een notaris vaak maar bij bepaalde situaties eigenlijk echt nodig is en het is daarom belangrijk voor u dat u weet wanneer u nu wel of niet een notaris moet inschakelen.

Wat doet een notaris nu eigenlijk precies?

Een notaris is eigenlijk een ambtenaar die officiële documenten mag maken. Dit noemen ze ook wel een notariële akte. De Nederlandse wet schrijft eigenlijk voor wanneer u een akte van een notaris nodig heeft. Hieronder staan een paar voorbeelden van wanneer u eigenlijk een akte van een notaris nodig heeft.

  • Huwelijkse voorwaarden
  • Voorwaarden voor een partnerschap
  • Testament maken
  • Huis of gebouw veranderen van eigenaar
  • Recht krijgen op een huis of gebouw m.b.v. een hypotheek
  • Besloten vennootschap oprichten

Dit zijn een paar voorbeelden van wanneer u een notaris nodig heeft. Ook wanneer u bij alle punten een aanpassing of wijziging wil maken, zult u een notaris in moeten schakelen.

Wat kunt u van een notaris verwachten?

Er zijn een aantal dingen wat u van een notaris eigenlijk kunt verwachten. Zo zal een notaris bijvoorbeeld nooit partijdig handelen. De notaris heeft daar zelfs een eed voor moeten afleggen. U kunt dus verwachten dat u eerlijk wordt behandeld en dat er altijd partijdig wordt gehandeld. Vooral tijdens een echtscheiding kan dat zeer belangrijk zijn.

Daarnaast heeft een notaris een geheimhoudingsplicht. Ook hier heeft de notaris een eed voor moeten afleggen. U kunt er dus op vertrouwen dat een notaris nooit met andere mensen over uw zaken zal praten. Het is zelfs wettelijk strafbaar voor de notaris om dit wel te doen.

En een notaris zal altijd voor u klaarstaan. Een notaris zal altijd open en informatief tegenover u zijn om welke situatie het ook gaat. De notaris zal altijd eerlijk advies geven en heeft altijd de beste intenties met u.

Vraag uw offertes aan voor notarissen bij Offerte.nl

Maar voordat u een notaris wil gaan inhuren, zou u natuurlijk wel van te voren willen weten waar u aan toe bent. Maar hoe komt u hier het beste op beste op een vrijblijvende manier achter?

Offertes aanvragen is de perfecte manier om achter de prijzen van notarissen te komen. Offertes aanvragen is vrijblijvend en u zit nooit ergens aan vast. Het aanvragen van offertes gaat normaal gesproken ook erg vlot en kost u daarom niet zoveel moeite.

Vraag daarom dus ook uw offertes aan via Offerte.nl. Binnen een paar minuten heeft u uw offerte-aanvraag al verstuurd. Het aanvragen van offertes is nooit zo makkelijk geweest en u kunt dit allemaal thuis doen. Dus waar wacht u eigenlijk nog op? Vraag nu uw offertes aan via Offerte.nl bij notarissen in uw regio.

Ontvang prijsopgaven van notarissen

Bespaar tot 40% in 2 minuten

Vergelijk notarissen