error warning success close check arrow-right arrow-left menu star star plus minus right
Hoe specifieker jouw omschrijving, hoe accurater de offertes zullen zijn
Jouw e-mailadres wordt alleen gebruikt om offertes te versturen
Een geldig telefoonnummer is verplicht om de aanvraag te valideren

Geheel gratis & vrijblijvend

Hoe het werkt

Vul jouw wensen in

Vul jouw wensen in

Beantwoord een aantal korte vragen om aan te geven wat je precies zoekt

Ontvang gratis offertes

Ontvang gratis offertes

Binnen een paar uur ontvang je tot 5 gratis offertes, gebaseerd op jouw behoeftes

Kies de beste partij

Kies de beste partij

Vergelijk offertes, bedrijfspagina's en recensies om de beste partij te kiezen

Vloerverwarming

Wilt u binnenkort over een vloer lopen zonder koude voeten te krijgen? Laat dan vloerverwarming in uw huis aanleggen. Een offerte is zo aangevraagd. Vul uw gegevens in en omschrijf de situatie van uw huis en u krijgt al binnen 24 uur van minimaal 5 bedrijven een gepersonaliseerde offerte.

Wanneer u net een huis hebt gekocht waar nog in geklust moet worden is dat het ideale moment om vloerverwarming aan te laten leggen. Het laten aanleggen van vloerverwarming betekent namelijk een grondige verbouwing van uw vloer. U kunt ervoor kiezen om zelf de verwarming aan te leggen of dit door een gespecialiseerd bedrijf te laten doen. Deze afwegingen zijn van belang op de prijs die u moet betalen voor het laten aanleggen van de vloerverwarming.

Waar moet u op letten

De kosten voor het laten aanleggen van vloerverwarming hangen af van verschillende factoren:

 • De oppervlakte van uw vloer
 • De techniek waarop de vloerverwarming wordt aangelegd.
 • Of u de vloerverwarming als hoofd- of als bijverwarming gebruikt
 • De aanbiedingen en prijzen per vloerverwarming specialist

Voordelen & nadelen van vloerverwarming

Voordelen van vloerverwarming:

 • Drukt de kosten voor energieverbruik.
 • Vloerverwarming kan de hele kamer verwarmen vanwege het grote stralingsoppervlakte.
 • Geen radiatoren meer nodig die de indeling van uw huis belemmeren
 • U heeft nooit meer last van koude voeten.

Nadelen van vloerverwarming:

 • Er moeten buizen onder de vloer worden gelegd.
 • Niet alle vloeren kunnen met vloerverwarming.
 • Instrumenten als piano's kunnen mogelijk beschadigd raken door droge lucht.
 • Bij lekkage moet de vloer opengebroken worden.

Wat kost het om vloerverwarming aan te leggen?

De kosten voor het laten aanleggen van vloerverwarming hangen voornamelijk af van de grootte van de kamer, de kwaliteit die u wilt aanschaffen en het verschilt ook door welk bedrijf u het laat aanleggen. Het is dus verstandig om vooraf een offerte op laat stellen om uw wensen aan een prijs te koppelen en inzicht te krijgen in de verschillen.

De prijs wordt beïnvloed door hoeveel vierkante meter er aan moeten worden gelegd, het systeem, het aantal groepen en het type vloer zijn factoren waar u rekening mee kunt houden. Een offerte kan u het juiste inzicht in deze zaken geven en u kunt daarna altijd uw wensen aanpassen als de prijs niet bevalt. De prijzen liggen gemiddeld tussen de 800 en 3500 euro en u kunt binnen deze categorieën beslissen waar en hoe u vloerverwarming wilt hebben.

Hoe werkt Vloerverwarming?

U kunt door het hele land bedrijven vinden die vloerverwarming voor u kunnen aanleggen. Het is tegenwoordig erg gewild om vloerverwarming in huis te hebben. Het scheelt energie en het is een duurzame oplossing om het aangenaam te hebben in de wintermaanden.

Vroeger hadden de Romeinen hadden al vloerverwarming, zij noemden dat hypocaustum. Vooral in badhuizen en openbare ruimtes was deze manier van verwarmen erg populair. Als u een romeins badhuis bezoekt zal u waarschijnlijk deze manier van verwarmen kunnen zien. Omdat de vloer vaak is vergaan en de verwarming in de vloer zit zal deze daarom zichtbaar zijn. Het enige verschil met tegenwoordig is dat de Romeinen vuur gebruikte om warme lucht door buizen leiden die op hun beurt de vloer verwarmden. Ook in Korea werd hetzelfde mechanisme toegepast. Daar was er zelfs nog een slimme bijkomstigheid: het vuur voor de verwarming van Koreaanse huizen werd ook gebruikt om op te koken.

Tegenwoordig wordt elektriciteit en water gebruikt om de buizen te verwarmen, maar het principe is nog steeds hetzelfde. Buizen worden verwarmd in de vloer en de stralingswarmte van de vloer, de warmte die wordt afgegeven aan de lucht, verwarmt de kamer. Deze warmteafgifte is zeer aangenaam en goed voor het milieu, omdat het duurzamer is dan radiatoren verwarming. De verwarming van onderaf zorgt ervoor dat de luchttemperatuur in uw kamer niet heel hoog hoeft te zijn om toch het gevoel te hebben dat er een aangename temperatuur heerst in uw kamer.

Offerte voor vloerverwarming

Een vloerverwarming aanleggen doet u niet zomaar. Als u erover nadenkt om deze manier van verwarming aan te leggen dan is het verstandig om een offerte aan te vragen. Deze is geheel vrijblijvend en u kunt nadat u de offerte heeft ontvangen altijd een nieuwe offerte aanvragen om uw keuzes aan te passen. De factoren die meespelen met het aanleggen van vloerverwarming zijn: het type vloerverwarming, de grootte van de raampartijen in de kamer, de grootte van de vloeren, zelf aanleggen of laten aanleggen, het type vloer en het bedrijf dat u al dan wel niet kiest. Deze keuzes kunt u overleggen met een gespecialiseerd bedrijf die veel kennis van zake bezit en u kunt helpen met de beste vloerverwarming voor uw huis. Hierdoor kunt u genieten van een goed aangelegde vloerverwarming die jaren meekan en die u veel energie bespaart.

Wanneer u aangeeft wat u wensen zijn en enkele specifieke wensen en de afmetingen doorgeeft dan zal offerte.nl er voor zorgen dat u binnen 24 uur minimaal vijf verschillende offertes van bedrijven uit uw regio ontvangt.

Bij vragen neem contact met ons op

Telefonisch

088 - 771 23 45

Ben jij zelf een vloerverwarming specialist?

Wij helpen jou graag aan nieuwe klanten, neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Uit onze blog

Inspiratie & Tips

Vloerverwarming aanleggen

Wilt u een vloerverwarming specialist inhuren? Vraag een offerte aan via Offerte.nl

Lees meer