error warning success close check arrow-right arrow-left menu star star plus minus right phone
Ontvang prijsopgaven van uitvaartverzorgers Vergelijk uitvaartverzorgers →
Prijzen aanvragen →

Geheel gratis & vrijblijvend

De populairste begrafenis- en uitvaartmuziek van 2019

Laatste update:

Direct inzicht in de kosten van een begrafenis of crematie? Vul het formulier in en ontvang 5 vrijblijvende offertes van uitvaartverzorgers in jouw regio.

Voor veel mensen is muziek in het leven erg belangrijk. Het is daarom niet gek dat muziek tijdens een uitvaart een extra belangrijke rol speelt. Muziek kan tijdens een uitvaart sterke emotionele indruk maken. Het zorgt ervoor dat hele uitvaart en de plechtigheid een moment van herkenning en herinnering zijn. Maar wat voor muziek speel je dan op een uitvaart? We geven je graag een aantal ideeën.

Wanneer uitvaartmuziek?

De uitvaartmuziek wordt op verschillende momenten van de uitvaart gespeeld. Als eerste bij de binnenkomst in de zaal voor de afscheidsplechtigheid. Ook wordt er muziek gespeeld tijdens de plechtigheid, tussen de speeches door. Als laatste wordt er muziek gespeeld tijdens het verlaten van de zaal.

Favoriete nummers van de overledene

De uitvaartmuziek die wordt gedraaid is vaak gebaseerd op de muzieksmaak van de overledene. Dit kan dus van alles zijn. Van rustige, sfeervolle muziek tot rock en van klassiek tot pop. Soms heeft de overledene zelfs al een eigen afspeellijst vastgelegd.

Live uitvaartmuziek

Heeft de overledene aangegeven dat hij of zij liever livemuziek heeft tijdens de uitvaart? Of vind je dat zelf mooi en passend? Dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Een koor, een enkele zangeres, een muzikant of een hele harmonie het kan allemaal. Livemuziek is over het algemeen klassieke muziek of andere rustige, sfeervolle muziek. Goed om te weten is dat veel uitvaartcentra om die reden beschikken over een piano in de afscheidsruimte.

Veel gekozen uitvaartmuziek

De meest gekozen uitvaartmuziek gaat over afscheid nemen of juist over het doorleven. Een van de meest bekende liedjes is daarom ook ‘Afscheid nemen bestaat niet’ van Marco Borsato. Nederlandse muziek is tijdens uitvaarten steeds populairder. Zo is ‘Mag ik dan bij jou’ van Claudia de Breij een ander Nederlands liedje dat vaak gespeeld wordt. Klassieke muziek wordt ook nog steeds vaak gedraaid tijdens uitvaarten. ‘Halleluja’ van Il Divo en ‘Ave Maria’ van André Rieu en Mirusia Louwerse zijn hier een goed voorbeeld van. Ook staat er veel Engelstalige muziek in de top 20 voor uitvaartmuziek. Denk hierbij aan ‘Somewhere over the rainbow’, ‘I will always love you’ en ‘Tears in Heaven’.

Marco Borsato - Afscheid nemen bestaat niet

Claudia de Breij - Mag ik dan bij jou

Il Divo - Halleluja

André Rieu - Ave Maria

Israel Kamakawiwo'ole - Somewhere over the rainbow

Whitney Houston - I Will Always Love You

Eric Clapton - Tears In Heaven

Offerte.nl helpt jou graag bij het regelen van een mooie uitvaart

Als een geliefde overlijdt, heb je vreselijk veel om over na te denken. Er komt veel op je af, de tijdsdruk is groot en tegelijk heb je eigenlijk geen ruimte in je hoofd om alles voor elkaar te krijgen. Een beetje hulp is dan welkom. Ook als het om de juiste muziek gaat. Offerte.nl helpt jou graag bij het regelen van een mooie uitvaart. We brengen je eenvoudig in contact met maximaal vijf uitvaartverzorgers die we speciaal voor jou selecteren. Dit is gratis en vrijblijvend. Maar zo weet je wel zeker dat je een fijne uitvaartverzorger kiest en dat aan alles wordt gedacht.

Ontvang prijsopgaven van uitvaartverzorgers

Bespaar tot 40% in 2 minuten

Vergelijk uitvaartverzorgers
Rubrieken
Populaire categorieën
Wat onze klanten zeggen
4 sterren gemiddeld uit 151 reviews over Offerte.nl

Geen toelichting

Geen toelichting

Goede behandeling van de aanvraag met bruikbare offertes . Je wordt met respect geholpen. Hartelijk dank.

Zeer snelle reactie verkregen

Geen toelichting

Zeer snelle telefonische reactie van vijf aanbieders, meteen gevolgd door vier offertes.

Geen toelichting

Is niks op aan te merken. Ga zo door.

Ik werd netjes te woord gestaan. En heb mijn keuze kunnen maken. Heel hartelijk dank voor Uw service Een dikke 10! Met vriendelijke groet; Corrie Verhaar

prima

Invullen van het formulier is eenvoudig. Na verzending volgde snel reactie van aanbieders die hulp boden.

Prima offertes gekregen en zeer snel, meeste binnen één dag.

Kosten crematie tegen opzichten van begrafenis. Verwachting 25 mensen.

Geen toelichting

4 reacties gehad waarvan 3 echt positief. Ben dus blij met deze manier van offertes ontvangen.

Geen toelichting

snelle opvolging

Snel een offerte van meerdere partijen ontvangen, mooie oplossingen gehoord en binnen 24 uur waren we eruit. Dank jullie wel voor het passende afscheid dat we hebben mogen nemen.

Direct na het plaatsen offertes gekregen. Uiteindelijk 5 stuks. Aan alle betrokkenen een terugmelding gestuurd.

Ik heb n.a.v. mijn formulier, 5 offertes ontvangen. Ik was hier erg tevreden over en kon goed de verschillen zien.

Prima service

Zocht ondernemers uit Den Haag. Kreeg genoeg aanbiedingen maar niet uit Den Haag. Uiteindelijk wel een goede gevonden die vooralsnog op een zeer fijne manier de zaken heeft afgehandeld

De offertes kwamen onmiddellijk; dat is prima. Maar ik werd direct gebeld en dat vond ik niet prettig. Mijn moeder zou binnenkort overlijden en ik wilde me alleen informeren,

Geen toelichting