error warning success close check arrow-right arrow-left menu star star plus minus right phone

Uitvaartbedrijf offerte aanvragen | In uw regio!

De uitvaart en uitvaartverzekering

Veel mensen sluiten een uitvaartverzekering af, om de kosten van de uitvaart te kunnen dekken. Toch blijkt uit de praktijk dat de kosten van een uitvaart wordt onderschat en de vooraf afgesloten verzekering niet alle kosten kan dekken. Vaak heeft dit te maken met het feit dat het verzekerde bedrag niet altijd overeenkomt met de kosten van de uitvaart. Een belastingadviseur kan soms uitkomst bieden bij het in kaart brengen van alle kosten en hoe deze na afloop van de uitvaart berekend dient te worden.

Wat bepaalt de kosten van een uitvaart?

De kosten van een uitvaart wordt grotendeels bepaald door de persoonlijke voorkeur en wensen van de overledene. Elk afscheid is uniek, iedere uitvaart is weer anders. Dit maakt dat de kosten dus ook verschillend per uitvaart.

Het factuur van de uitvaart bestaat uit vaste en variabele bedragen. De volgende zaken vormen meestal het uiteindelijke bedrag:

Factoren die meespelen voor de bepaling van het totaalbedrag
Begraven of cremeren
Welk type kist wordt gekozen
Het aantal rouwkaarten
Het aantal volgauto’s
Soort consumpties na afloop van de uitvaart
Welke muziek, van CD’s tot live muziek

Achter de diensten staat altijd de prijs vermeld. Dit ter bewaring van de transparantie. Zo kom je ook niet achteraf voor verrassingen te staan. Er kan uiteraard ook worden gekozen voor eigen verzorging van deze zaken. Het uitvaartbedrijf zal hier geen kosten voor in rekening brengen. Je bepaalt helemaal zelf hoe de uitvaart eruit komt te zien. De uitvaartondernemer ondersteunt je hierbij.

Cremeren of begraven

In Nederland kan worden gekozen voor een crematie of een begrafenis. Veel mensen hebben al wel een voorkeur voor één van de twee. De uitvaartondernemer biedt ondersteuning bij het regelen van de begrafenis/crematie en verzorgt onder andere - in overleg met de nabestaanden - de verzorging van de ceremonie. In onze andere blogs kun je meer lezen over het crematie- en begraafproces.


Laatste update

Ontvang prijsopgaven van uitvaartverzorgers

Bespaar tot 40% in 2 minuten

Vergelijk uitvaartverzorgers

Gerelateerde artikelen

Taken begrafenisondernemer

Een begrafenisondernemer verzorgt commerciële uitvaarten. Hierbij is deze een organisator, adviseur, aanspreekpunt, hulpverlener en ceremoniemeester✅

Lees meer

Hoe een begrafenis kan verlopen

Hier lees je alles over het verloop van begrafenissen, de keuze hiervoor en de diverse tradities van begrafenissen.

Lees meer

Hoe werkt het proces van crematie?

Cremeren verloopt volgens een bijzonder proces waar weinig mensen iets van weten. Na het cremeren zijn er diverse manieren om de as uit te strooien.

Lees meer