error warning success close check arrow-right arrow-left menu star star plus minus right phone

Uitvaartverzorgers in Leiden

Een uitvaartverzorger, of begrafenisondernemer, is iemand die uitvaarten, crematies en begrafenissen regelt en verzorgt. Als iemand is overleden moet deze persoon begraven of gecremeerd worden. De nabestaanden van de overledene hebben de taak om deze uitvaart te verzorgen. De overledene kan wel bepaalde wensen indienen over zijn uitvaart, waar de nabestaanden aan zullen moeten voldoen. De overledene kan zijn wensen in een testament of ander schrift vastgelegd hebben, of deze mondeling overgebracht hebben op een vriend of familielid. Het kan voor de nabestaanden erg lastig zijn om een uitvaart te regelen. Als er niet van tevoren plannen zijn gemaakt over hoe de uitvaart eruit moet komen te zien, kan het door het verdriet waar de nabestaanden mee moeten kampen erg moeilijk zijn om met ideeën te komen over de inhoud van de uitvaart. In dit geval is het vaak praktischer om een uitvaartverzorger in de arm te nemen. Deze kan u helpen met alles omtrent de uitvaart, en een hoop moeite uit uw handen nemen. Daarnaast komt het feit dat de uitvaartondernemer vaak een grote emotionele steun voor de dierbaren van de overledene is. De verzorger zal de opdrachten van de nabestaanden uitvoeren en ervoor zorgen dat alles soepel verloopt. Ook kan de verzorger helpen met het bedenken van een geschikte uitvaart.

Taken van een uitvaartverzorger

 • Een uitvaartverzorger heeft een aantal taken:
 • Erop toezien dat de wetten omtrent de uitvaart nageleefd worden
 • De kosten van de uitvaart vaststellen
 • De begraafplaats of het crematorium in de buurt van Leiden reserveren en voorbereiden
 • Een rouwadvertentie verzorgen en plaatsen in landelijke kranten of de krant(en) van Leiden
 • Rouwkaarten laten drukken en rondsturen
 • Het transport van het lichaam van de overledene regelen
 • De zaken omtrent de doodskist van de overledene regelen
 • De verzorging van het lichaam van de overledene regelen
 • De opbaring organiseren
 • De uitvaartceremonie organiseren
 • De begrafenis of crematie organiseren

De nabestaanden zijn verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart. Als er geen nabestaanden zijn worden de uitvaart en de kosten door de gemeente van Leiden verzorgd. De kosten van een uitvaart worden vaak vergoed, volledig of gedeeltelijk, door een uitvaartverzekering.

Het nut van een uitvaartverzorger

Een uitvaartverzorger is gewoonlijk erg ervaren in het organiseren van begrafenissen en crematies. Hierdoor is een begrafenisondernemer erg geschikt voor het regelen van een uitvaart, en het is dan ook een verstandige keuze om een uitvaartverzorger in te huren. Het is echter niet verplicht om hulp in te schakelen. De nabestaanden zijn altijd vrij om de uitvaart zelf te regelen. Als u er toch voor kiest om met een uitvaartverzorger in zee te gaan, bent u volledig vrij in deze keuze. Het is echter wel verstandig om een uitvaartverzorger uit Leiden te kiezen. Het voordeel hiervan is dat de ondernemer bekend zal zijn met de mogelijkheden voor begravingen en crematies in de buurt van Leiden.

Begin jouw aanvraag

Vergelijk uitvaartverzorgers →

Wat onze klanten zeggen

snelle opvolging

Geen toelichting

Goed dat offerte.nl bestaat, jammer dat sommige bedrijven wel mailen dat ze een offerte zullen toe sturen en dan niks van hun laten horen. Bedrijven waar ik wel offerte van gehad heb, waren vriendelijk en snel.

ik kern julie niet maar vind je correct en snel reageren

Uitstekend

snelle reacties nette benadering

Laatste Offerte aanvragen

Aangevraagd op 25-09-2018 door een klant in Leiden

Crematie regelen

Crematie, verwachting binnen 12 maanden. Basis kist. Niet opbaren.

Aangevraagd op 28-08-2018 door een klant in Leiden

Crematie

verwacht aantal mensen ca. 25. crematie bij Rhijnhof in Leiden

Aangevraagd op 29-07-2018 door een klant in Leiden

Begrafenis regelen

Eén witte of zilverkleurige rouwauto, algemeen graf 65 kaarten (zelf concept ontworpen) eenvoudige kist, géén bloemen, begraafplaats Rhijnhof te Leiden, condoleance ruimte, dag van begrafenis een rouwdienst in een uitvaartcentrum, bij het graf 6 rode en witte latex helium ballonnen voor kleinkinderen, na de begrafenis koffie, thee of frisdrank met cake/koek voor ongeveer 100 gasten (65 genodigden zullen toch vaak partner meenemen), wij dragen zelf de kist,

Uit onze blog

Inspiratie & Tips

Hoe werkt een crematie en de crematieoven precies?

Lees meer

Een crematie regelen maar niet verzekerd? Zoveel kost het.

Lees meer

De populairste begrafenis- en uitvaartmuziek van 2019

Lees meer

Wat zet je op het kaartje van een rouwboeket?

Lees meer

Een goedkope crematie? Stijlvol voor elk budget.

Lees meer

Simpel de kosten van een uitvaart berekenen? Doe het hier.

Lees meer