error warning success close check arrow-right arrow-left menu star star plus minus right phone
Ontvang prijsopgaven van uitvaartverzorgers Vergelijk uitvaartverzorgers →
Prijzen aanvragen →

Geheel gratis & vrijblijvend

Wat kost een crematie? Hoe duur is cremeren? De totale prijzen en kosten van een crematie zijn niet precies vast te leggen. De kosten van cremeren hangen af van de keuzes die je maakt. Wel zijn de kosten over het algemeen stukken goedkoper dan een begrafenis, omdat daar nog grafkosten bij komen kijken en je vaak meerdere locaties moet reserveren. We vertellen je graag meer over hoe crematie kosten zijn opgebouwd.

De algemene kosten van een crematie

Voor elke uitvaart zijn er standaard basiskosten. Een eenvoudige crematie, dus zonder extra’s, loopt daarmee toch al gauw op tot 4000 euro. Deze kosten zijn voor het betalen van de uitvaartverzorger, de laatste verzorging van de overledene, de opbaring en natuurlijk de crematie zelf.

  Crematie
Basiskosten €2.000 - €3.000
Uitvaartdienst €250 - €300
Kist €300 - €800
Bloemen €50 - €250
Catering €250 - €700
Kaarten €150 - €250
Cremeren €2.000 - €7.500
Totaal €5.000 - €8.000

Al hangen sommige crematie kosten ook weer af van de keuzes die je maakt:

Thuis opbaren

Het is mogelijk de overledene thuis of in een uitvaartcentrum op te baren. Bij het thuis opbaren van de overledene beginnen de kosten bij 400 euro. Deze kosten zijn inclusief de verzorging van de overledene. Hiervoor moet er namelijk een medewerker van de uitvaartonderneming langskomen en voor deze dienst moet je betalen.

Opbaren in een uitvaartcentrum

De kosten van het opbaren van de overledene in een uitvaarcentrum liggen ongeveer rond de 700 euro. Dit kost meer dan de overledene thuis laten opbaren. Dat komt onder anderen door de kamerhuur. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van het uitvaartcentrum. Sommige uitvaartcentra hanteren weer een prijs per bezoek of rekenen voor de duur van het bezoek. Het is dus belangrijk om te weten hoe het gekozen uitvaartcentrum de prijs berekent.

Kosten plechtigheid

Een plechtigheid gaat vooraf aan de crematie. Onder de crematie kosten van de plechtigheid vallen de rouwkaarten, het rouwboeket en de catering. Daarbij betaal je natuurlijk ook voor de huur van de zaal. Tijdens de plechtigheid is er ruimte voor een of meerdere personen om te spreken, kun je een video of muziek afspelen of bloemen leggen. Ook hier zijn de totale kosten afhankelijk van de keuzes die je maakt. Als de plechtigheid en de uitvaart bijvoorbeeld ’s avonds of in het weekend plaatsvindt, dan betaal je daar toeslag voor.

Rouwkaarten

De prijs voor rouwkaarten ligt ongeveer tussen 3 tot 5 euro per stuk. De drukker en de kwaliteit van de kaarten spelen een belangrijke rol in de prijs. Hoe hoger de kwaliteit, hoe hoger de prijs. Vaak verzorgt de uitvaartondernemer het drukken van de rouwkaarten, maar het is ook mogelijk om de kaarten te laten bedrukken door een externe partij. Let wel op: een externe partij vraagt er vaak een hoger bedrag voor.

Rouwboeket

Een bloemstuk op de kist tijdens de plechtigheid heeft vaak een prettige uitstraling. Er is dan de keuze voor een eenvoudig bloemstuk of voor een luxe bloemstuk. De kosten hiervoor liggen ongeveer tussen de 50 euro voor een eenvoudig en 250 euro voor een luxe stuk.

Goed om te weten is dat een bloemstuk regelen via een uitvaartondernemer vaak duurder is dan zelf een bloemstuk bij de bloemist bestellen.

Kosten persoonlijke voorkeur

Afhankelijk van je persoonlijke voorkeur (uitgebreid of basis crematie) kunnen er extra kosten zijn. Dit kan al snel oplopen tot 3000 of 4000 euro, bovenop de 4000 euro basiskosten. Aan de hand van je persoonlijke voorkeur kies je voor het soort kist, of je een rouwadvertentie plaatst, volgauto’s organiseert of extra tijd reserveert voor de plechtigheidsruimte. Al deze extra onderdelen bepalen een groot deel van de uiteindelijke prijs. De opties voor de kist en de catering op een rijtje:

De kist

Het kiezen van een juiste kist is nog niet zo eenvoudig. Er zijn namelijk een heel veel mogelijkheden. Er zijn verschillende soorten hout, graveringen, beslag, noem maar op. De eerste keuze die je moet gaan maken is of je voor een simpele basiskist gaat of voor een meer luxe kist en vanaf daar verder. De prijs van een eenvoudige kist begint ongeveer bij 300 euro. Voor een luxe kist kan de prijs oplopen tot wel 5000 euro.

Catering

Na de plechtigheid is er vaak ruimte voor een hapje en een drankje. Ook hier is de keuze of je voor een eenvoudige of meer uitgebreide catering gaat. Voor de simpele catering betaal je ongeveer 350 tot 500 euro voor 50 personen. Vaak is dit de koffie of thee met cake. Voor een uitgebreidere catering betaal je al snel tussen de 500 en 750 euro voor 50 personen. Denk daarbij aan bijvoorbeeld een broodje met een soepje of een glas bubbels.

De urn en de verstrooiing van de as

Na de crematie wordt de as één maand bewaard in een urn. De kosten voor een urn lopen van 70 euro tot ongeveer 500 euro. Na deze maand mogen de nabestaanden bepalen wat er met de as gebeurt. De meest voorkomende keuze is uitstrooien. Ook is het mogelijk de urn te plaatsen in een urnengraf op een begraafplaats of de as te bewaren in een sier urn. Een andere optie is om een sieraad te laten maken, waarin een beetje as is verwerkt. Voor de kosten van de asbestemming moet je rekenen op ongeveer enkele honderden euro’s.

Wat kost cremeren? Offerte.nl brengt het in kaart

Als een geliefde overlijdt, heb je veel om over na te denken. Er komt veel op je af, de tijdsdruk is groot, terwijl je eigenlijk geen ruimte in je hoofd hebt om alles voor elkaar te krijgen. Een beetje hulp is dan welkom. Offerte.nl helpt jou graag bij het regelen van een mooie uitvaart. We brengen je eenvoudig in contact met maximaal vijf uitvaartverzorgers die we speciaal voor jou selecteren. Dit is gratis en vrijblijvend. Maar zo weet je wel zeker dat je een fijne uitvaartverzorger kiest en dat aan alles wordt gedacht. En ook belangrijk, dat je niet teveel geld kwijt bent aan de crematie kosten.

Mensen zochten ook naar:

*Wat kost een gemiddelde crematie

*Wat kost cremeren

*Kosten technische crematie

*Crematiekosten vergelijken 2019

Begin jouw aanvraag

Vergelijk uitvaartverzorgers →
Wat onze klanten zeggen

Goede ervaring. Snelle reacties en uiteindelijk ook 1 van de 5 gekozen.

Geen toelichting

in mijn geval had ik meer bedrijven verwacht.

Vrij snel (zoals belooft) 5 offertes gekregen van bedrijven die (ook) in Dordrecht werken. Alleen een beetje jammer dat er ook 2 bedrijven bij zijn die behoorlijk van Dordrecht verwijderd zijn, als het kon zou ik 4 1/2 ster geven.

Na mijn verzoek om offertes, kreeg ik snelle reacties. Een aantal dmv een telefoontje waarin nog wat vragen werden gesteld alvorens ze de offerte toestuurden. De anderen stuurden snel hun offerte met informatie. Al met al veel informatie waarmee ik het een en ander kan gaan afwegen.

Geen toelichting

Rubrieken

Ontvang prijsopgaven van uitvaartverzorgers

Bespaar tot 40% in 2 minuten

Vergelijk uitvaartverzorgers
Laatste Offerte aanvragen

Aangevraagd op 31-03-2019 door een klant in Bodegraven-Reeuwijk

Eenvoudige crematie

Het betreft een eenvoudige crematie waarbij een gezelschap van maximaal 30 personen aanwezig zijn. Vooraf condoleren en afscheid nemen is niet aan de orde.

Aangevraagd op 28-01-2019 door een klant in Lelystad

Uitvaart Lelystad

Ik ben op zoek naar een eenvoudige uitvaart, met eenvoudige catering, een basis kist. Ik wil mijn eigen muziek uitkiezen en ik weet nog niet waar we willen opbaren.

Aangevraagd op 19-01-2019 door een klant in Gilze en Rijen

Offerte voor 25 personen

Ongeveer 25 personen 25 rouwkaarten gelegenheid tot afscheid nemen, koffie evt niet nodig! Graag in Rotterdam laten plaatsvinden, crematie. Deze offertes zijn niet voor mezelf en alleen ter info!

Aangevraagd op 19-01-2019 door een klant in Almere

Crematie vanaf huis

Op respectvolle wijze de crematie verzorgen vanaf huis waarbij ruimte is voor muziek en een kort woord door familie.

Aangevraagd op 18-01-2019 door een klant in Goes

Kerkelijke dienst

Cremeren vanuit de kerk na dienst. Na crematie condoleren in de kerk.

Aangevraagd op 16-01-2019 door een klant in Terneuzen

Begraafplaats van Sas Van Gent

Crematie, met nadien uitstrooiing op begraafplaats van Sas Van Gent. Bloemenkrans bestaande louter uit rozen. Geen christelijke ceremonie, wel creatief met teksten en min 4 verschillende muziekstukken/liedjes.

Aangevraagd op 24-10-2018 door een klant in Oss

Crematie

Crematie, verwachting 25-50 mensen. Locatie overlijden in verpleeghuis. Opbaring thuis

Aangevraagd op 24-10-2018 door een klant in Vlaardingen

Crematie

bloemen, vervoer naar crematorium overledene, 50 rouwkaarten/ bedankkaarten , nazorg as, koffie etc in aula

Aangevraagd op 23-10-2018 door een klant in Rotterdam

Crematie regelen

Crematie, minder dan 25 mensen. Geen rouwkaarten.

Aangevraagd op 22-10-2018 door een klant in Westerveld

Crematie

Wij willen graag ook Koffie, Cake en thee.

Aangevraagd op 22-10-2018 door een klant in Den Haag

Crematie

Crematie opbaring in uitvaartcentrum. Geen rouwkaarten.

Aangevraagd op 22-10-2018 door een klant in Nissewaard

Crematie

Crematie, basis kist

Aangevraagd op 22-10-2018 door een klant in Den Helder

Crematie

Crematie, locatie overlijden thuis. Opbaring thuis, geen rouwkaarten

Aangevraagd op 22-10-2018 door een klant in Breda

Crematie

Crematie, geen rouwkaarten. Overleden in ziekenhuis. Opbaring in uitvaartcentrum

Aangevraagd op 22-10-2018 door een klant in Helmond

Crematie regelen

Bescheiden crematie van 45 minuten.Na afloop een een glas heffen en toosten op het leven.