Vergelijk traprenovatie specialisten
in uw regio

Home Over Offerte.nl Contact

Traprenovatie Specialisten vergelijken is nog nooit zo simpel geweest

Vul uw wensen in

Beantwoord een aantal korte vragen zodat wij de juiste traprenovatie specialisten voor u kunnen vinden

Ontvang 5 gratis offertes

U krijgt maximaal 5 gratis offertes van traprenovatie specialisten die aan uw wensen voldoen

Kies de beste partij

Vergelijk offertes, bedrijfspagina's en recensies om de beste traprenovatie specialist te kiezen die bij u past

Onze traprenovatie specialisten krijgen gemiddeld een 8,6

R. Verveer - Leeuwarden

Dank jullie wel! Ik heb mijn trappen laten renoveren door een goed en betrouwbaar bedrijf!

G. Moerland - Lunteren

Mijn trappen zien er weer netjes uit!

Anoniem -

Snel en makkelijk.


Traprenovatie offertes vergelijken? Gratis & Snel via Offerte.nl

Traprenovatie; kan ik dit zelf of moet ik een aannemer inhuren?

Dit is een moeilijke vraag. Deze vraag hangt van vele factoren af. Een trap renoveren kan vele implicaties hebben en u zult daarover zelf moeten beslissen. In deze tekst kan de afweging wel iets concreter gemaakt worden. In deze tekst zullen deelvragen aan bod komen die u de keuze iets gemakkelijker maken. Een trap renoveren is een groot project en een goed plan is hierbij van essentieel belang

Het project

Of u zelf een trap kunt renoveren hangt af van de grootte van het project. U kunt zich voorstellen dat de volledige trap een andere uitstraling geven meer tijd en vaardigheid vraagt dan een likje verf. U kunt zich over de volgende dingen bij uzelf te raden gaan:

  • Hoe lang duurt het project met aannemer?
  • Hoe lang duurt het project als ik het zelf doe?
  • Hoeveel moet er gedaan worden?
  • Wat zijn de kosten van een aannemer?
  • Wat bespaar ik als ik geen aannemer neem?
  • Hoe ga ik het aanpakken? (een concreet plan!)

Het is belangrijk om te weten hoe lang een project duurt. Als u weken zonder trap komt te zitten als u het zelf doet en een aannemer het in twee dagen opknapt, zou het een aanrader zijn om een aannemer in te huren. Daarnaast moet u met een concreet tijdsschema komen: wat gaat u doen? Wanneer gaat u dit doen? Heb ik nog tijd in de reserve, mocht er iets mis gaan? Deze vragen kunnen u helpen bij de beslissing om uw eigen trap te renoveren. Als u opeens moet overwerken, dan heeft u geen tijd om zelf nog te klussen en kunnen uw plannen in duigen vallen.

Uw eigen vaardigheid

U moet een goede klusser zijn wilt u een volledige traprenovatie uit kunnen voeren. Sommige zaken zijn erg lastig: de volledige afmetingen moeten kloppen, anders kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Daarnaast zijn er klussen die erg tijdrovend zijn zoals de bedekking van de trap weghalen. Dit is een eitje voor een aannemer, maar als u dit voor de eerste keer doet, dan gaat dit veel langzamer. U kunt zich de volgende vragen stellen:

  • Heb ik ervaring met trappen?
  • Kan ik dit project aan?
  • Kan ik alle onderdelen zelf? (het is mogelijk om een aannemer in te huren voor bepaalde klussen)
  • Ga ik de klus ook afmaken?

Het is erg belangrijk om bij uzelf te raden te gaan of u de klus aankunt, want het is moeilijker dan het op het eerste gezicht lijkt. Een aannemer doet een traprenovatie wel vaker, maar als het voor u de eerste keer is, is het misschien verstandig om een aannemer voor bepaalde klussen in te huren.

Traprenovatie specialist inhuren?

Het is aan u om de afweging te maken om een aannemer in te huren. U kunt overleggen met klussers die deze klus al een keer gedaan hebben, het internet is een goede start hiervoor! Daarnaast moet u niet bang zijn om een aannemer in te huren. Als u het drie keer fout doet en heel veel materiaal verspilt, kan dit duurder zijn dan het uurloon van de aannemer. Daarnaast kan de aannemer u ook helpen met de constructie. Veel succes met het renoveren van de trap!


Bent u zelf een traprenovatie specialist?
Start uw deelname