error warning success close check arrow-right arrow-left menu star star plus minus right

Betrouwbare timmerman

Stelt u zich eens voor: u wilt een nieuwe deur in uw huis laten zetten, omdat de vorige niet meer goed genoeg was. De verf was afgebladderd, er zaten deukjes in van alle keren dat uw paraplu na een regenachtige dag tegen de deur kwam en scheuren ontstonden tussen de beschimmelde stukken hout. Een regelrechte hel, en u besluit er direct iets aan te doen en online een timmerman te vragen voor de klus. Deze timmerman claimt ‘snel en goedkoop’ te zijn, precies wat u nodig heeft. Maar wanneer hij een nieuwe deur in de scharnieren heeft gezet, blijkt hij toch niet zo goedkoop te zijn. Een rekening van honderden euro’s wordt u opgestuurd. Dit klinkt als een vervelend verhaal waar waarschijnlijk ook al een televisieprogramma voor is gemaakt, maar het kan u ook overkomen. Veel mensen worden opgelicht door een timmerman omdat zij niet op de hoogte zijn van de kosten.

Wanneer is een timmerman (on)betrouwbaar?

Een timmerman is betrouwbaar wanneer hij aan de volgende eisen voldoet:

  • Hij levert kwalitatief goed werk;
  • Hij doet het werk waarvoor hij gekomen is;
  • Hij is bereid duidelijkheid te geven over de kosten;
  • Hij is niet te lang bezig met zijn klus;
  • Hij spreekt een prijs die binnen de perken valt af.

 

Wanneer een timmerman zich zo tegenover u opstelt, weet u dat hij iemand is die te vertrouwen is. Maar soms weet u niet of hij zo betrouwbaar is, omdat hij nog nooit een klus heeft uitgevoerd bij u of iemand in uw omgeving. Dan is het belangrijk om alvast duidelijke afspraken te maken over wat de kosten zullen zijn. Daarnaast is het handig om afspraken te maken over de verantwoordelijkheid van de timmerman. Zal hij u extra laten betalen wanneer hij iets verkeerd doet? Wanneer u nog steeds niet helemaal zeker bent, kunt u hem ook een contract laten tekenen. Dat is in dit soort gevallen vaak de beste oplossing.

Kennis over betrouwbare timmermannen

Betrouwbare timmermannen zijn minder zeldzaam dan onbetrouwbare timmermannen. U kunt dus de gok wagen en simpelweg de goedkoopste timmerman bij u in de buurt inhuren. Dit kan echter toch een behoorlijke som geld kosten. Tegenwoordig vragen veel mensen op LinkedIn en andere social media die meer gericht is op communicatie dan op netwerken, of anderen een goede vakman voor hen aan kunnen raden. Zeker binnen een vertrouwde vriendenkring is het handig om dit even rond te vragen. Waarschijnlijk krijgt u binnen no-time een goed adresje. Ook kunt u kijken in het gastenboek van de site van de timmerman of hij echt zo goed is als hij beweert dat hij is. Dit is echter niet altijd betrouwbaar, omdat de timmerman soms de mogelijkheid heeft om commentaar weg te halen en zelf anoniem allerlei lof te plaatsen.

Laatste update

Ontvang prijsopgaven van timmermannen

Bespaar tot 40% in 2 minuten

Vergelijk timmermannen

Gerelateerde artikelen

Gereedschap

De timmerman gebruikt tegenwoordig veel meer dan spijkers en een hamer. Maar wat gebruikt hij dan? En waarvoor?

Lees meer

Betrouwbare timmerman

Soms heeft u ervaring met onbetrouwbare vaklieden. Dit kan heel vervelend zijn. Hoe weet u of een timmerman te vertrouwen is? Hier het antwoord.

Lees meer

Het gemiddelde uurloon van een timmerman

Duidelijkheid is belangrijk. Ook bij timmermannen stelt men de vragen: waar is het uurtarief van afhankelijk? En wat is het gemiddelde uurtarief?

Lees meer