error warning success close check arrow-right arrow-left menu star star plus minus right phone

Offerte teksten

Het belang van een goede tekst wordt vaak over het hoofd gezien. Met een professioneel geschreven tekst spreekt u uw doelgroep een stuk beter aan, waardoor u een stuk meer klanten kunt verwachten. In dit bericht leest u meer over verschillende soorten tekstschrijvers en hoe een offerte door zulke schrijvers meestal opgesteld wordt.

Copywriters

Wanneer u op zoek bent naar een tekst voor uw bedrijf, dan kan u het beste een copywriter benaderen. Een copywriter schrijft namelijk voornamelijk reclameteksten. Dit kunnen teksten over uw bedrijf voor bijvoorbeeld een dagblad zijn, maar ook uw nieuwsbrief kan u met een gerust hard aan een copywriter overlaten. Een copywriter schrijft niet alleen voor u, hij of zij denkt ook mee. De hoofdtaken van een copywriter zijn als volgt:

  • De copywriter maakt een opzet van de (reclame)campagne.
  • De eerste opzet wordt gepresenteerd. Er wordt gekeken of de juiste hoek is ingeslagen, of dat er misschien enkele zaken aangepast moeten worden.
  • Het idee verder uitwerken. Aan de hand van de feedback over de eerste opzet wordt de opzet uitgewerkt.
  • Wanneer de uitwerking is afgerond, kan de (reclame)campagne gepresenteerd worden.

Verschil tussen copywriting en SEO copywriting

Veel mensen vragen zich af wat het verschil tussen ‘gewoon’ copywriting en SEO copywriting is. SEO staat voor Search Enige Optimization (zoekmachineoptimalisatie). SEO copywriting is dus het schrijven van content met de zoekmachines in het achterhoofd. Een goede positie in de zoekmachines, met name Google, is erg belangrijk voor veel bedrijven. Meer online bezoekers kan immers meer potentiële klanten of een betere naamsbekendheid inhouden! Hoewel het belangrijk is met zoekmachines rekening te houden, blijft de content echter ook zeer belangrijk. Kijk dus goed of uw SEO copywriter zich niet alleen op de zoekmachines, maar ook op de klant focust. Anders kan u misschien beter een normale copywriter vragen een tekst te schrijven.

Een zzp-er of een tekstbureau?

Dan is er nog de keuze tussen een freelance schrijver (zzp-er) of een tekstbureau. Wanneer u een specifieke branche heeft en er is een freelance schrijver die hier veel ervaring in heeft, kan u het beste van deze schrijver gebruik maken. Indien u echter op zoek bent naar algemene teksten en u de extra controle van bijvoorbeeld een tweede schrijver verlangt bent u beter thuis bij een tekstbureau. Ook uw budget speelt een rol; meestal is een freelance schrijver goedkoper dan een tekstbureau.

Offerte voor teksten

De meeste copywriters, SEO copywriters of tekstbureaus werken op basis van een tarief per woord of een vast uurtarief. Wanneer u slechts een bepaald bedrag kwijt wilt zijn aan uw opdracht kan u beter voor een tarief per woord gaan. U loopt zo niet tegen onverwachte kosten aan. Echter wanneer kwaliteit bij u voorop gaat kan u beter aangeven hoge wensen te hebben en op zoek gaan naar een schrijver of bureau dat u een vast tarief per uur kan bieden. Soms kan u aan de hand van dit uurtarief ook een totaalbedrag afspreken.

Laatste update

Ontvang prijsopgaven van tekstschrijvers

Bespaar tot 40% in 2 minuten

Vergelijk tekstschrijvers

Gerelateerde artikelen

copywriter

Waarom zou u gebruik kunnen maken van een copywriter? Wat zijn de hoofdtaken van een copywriter en waar zal hij of zij komen te werken?

Lees meer

Wat is een copywriter ?

Copywriting is een vak apart. Wat houdt dit precies in? Dit bericht legt het verschil uit tussen een copywriter en een tekstschrijver.

Lees meer

SEO Copywriting

Hoe gaat SEO copywriting in zijn werk? Kan u dit zelf doen of is het verstandiger om een SEO copywriter in te huren?

Lees meer