error warning success close check arrow-right arrow-left menu star star plus minus right phone

Tekstbureau

De naam zegt het al, een tekstbureau is een bedrijf dat teksten schrijft. De bedoeling van het schrijven van een tekst is om de lezer te informeren of te overtuigen om een bepaalde actie te laten verrichten. Zo’n tekst, geschreven door een tekstbureau, wordt hier precies op afgestemd. Heeft u bijvoorbeeld een webwinkel en is het aantal verkopen per maand niet aantrekkelijk genoeg, dan is het verstandig om zo’n tekstbureau in te schakelen. Een webwinkel draait tegenwoordig niet enkel meer om het product, maar ook een productbeschrijving speelt hierin een rol.

Wat kan een tekstbureau voor u betekenen?

Het schrijven van een tekst is niet zo ingewikkeld. Het vinden van de juiste woorden wel. Iedere tekst heeft tenslotte een andere doelgroep en moet hier dus perfect op afgestemd worden. Een tekstbureau is hier op getraind. Een tekstbureau is op het gebied van teksten vrij breed. Buiten het schrijven van normale teksten kunt u ook webteksten, persberichten, handleidingen, offertes, advertenties, blogs en andere soortgelijke teksten laten schrijven. Deze teksten worden precies afgestemd op uw doelgroep en zijn bovendien in perfect ABN geschreven. 

Hoe kunt u een goed tekstbureau vinden?

Het vinden van een goed tekstbureau is niet zo heel ingewikkeld. U kunt via een zoekmachine als Google en Yahoo al diverse tekstbureaus vinden. Toch is het belangrijk om goed te weten hoe lang deze ervaring hebben in het schrijven van teksten. Ook is het goed om te weten in welke schrijfstijlen een tekstbureau schrijft. U wilt een tekst gericht aan een jonge doelgroep tenslotte niet te formeel doen overkomen. Als laatst is het nog belangrijk om te weten welke soorten teksten een tekstbureau kan schrijven. SEO teksten en webteksten zijn tenslotte vrij verschillend van elkaar. Als u een opdracht doorgeeft aan een tekstbureau is het van te voren handig om voorbeelden aan te vragen, zodat u de kwaliteit van het tekstbureau kan controleren.

Hoeveel kost het om een tekstbureau in te schakelen?

Prijzen die gerekend worden door tekstbureaus verschillen nogal wat van elkaar. U kunt van te voren uitgaan van prijzen die zullen vallen tussen de 1 en de 5 eurocent per woord. Prijzen zijn vaak afhankelijk van het aantal jaren ervaring binnen het tekstbureau. Echter zegt ervaring niet altijd alles. Het is tenslotte ook belangrijk dat het tekstbureau uiteindelijk echt kwaliteit heeft afgeleverd. Er zijn ook tekstbureaus die tarieven rekenen per uur. Dit tarief kan variëren tussen de 5 en de 30 euro. Ook deze prijs hangt van de kwaliteit van zo’n tekstbureau af.

Wat zijn de voordelen van een tekstbureau?

  • Een tekstbureau heeft ervaring in het schrijven van teksten
  • U kunt tijd steken in belangrijkere projecten dan teksten schrijven
  • Een tekstbureau is getraind in doelgericht schrijven
  • U kunt meer klanten overtuigen een product of dienst af te nemen
  • Tekstbureaus zijn onafhankelijk, dus kunnen ze objectief ergens over schrijven
  • Verhoog uw positie in zoekmachines door SEO teksten te laten schrijven
  • U kunt de inkomsten van uw firma verhogen

Laatste update

Ontvang prijsopgaven van tekstschrijvers

Bespaar tot 40% in 2 minuten

Vergelijk tekstschrijvers

Gerelateerde artikelen

copywriter

Waarom zou u gebruik kunnen maken van een copywriter? Wat zijn de hoofdtaken van een copywriter en waar zal hij of zij komen te werken?

Lees meer

Wat is een copywriter ?

Copywriting is een vak apart. Wat houdt dit precies in? Dit bericht legt het verschil uit tussen een copywriter en een tekstschrijver.

Lees meer

SEO Copywriting

Hoe gaat SEO copywriting in zijn werk? Kan u dit zelf doen of is het verstandiger om een SEO copywriter in te huren?

Lees meer