error warning success close check arrow-right arrow-left menu star star plus minus right

Vind de beste tekstschrijver voor de juiste prijs

Vergelijk tekstschrijvers
  • Ontvang tot 5 offertes op maat
  • Gecertificeerde professionals
  • Gratis & vrijblijvend

Hoe het werkt

Vul jouw wensen in

Vul jouw wensen in

Beantwoord een aantal korte vragen om aan te geven wat je precies zoekt

Ontvang gratis offertes

Ontvang gratis offertes

Binnen een paar uur ontvang je tot 5 gratis offertes, gebaseerd op jouw behoeftes

Kies de beste partij

Kies de beste partij

Vergelijk offertes, bedrijfspagina's en recensies om de beste partij te kiezen

copywriter

De copywriter

Een copywriter is een tekstschrijver - ook wel content writer genoemd - die voornamelijk gespecialiseerd is in het schrijven van reclameteksten en teksten die geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines (SEO). De copywriter is het beste inzetbaar voor bedrijven die middels teksten op de website of in dagbladen en nieuwsbrieven haar klanten wilt informeren en/of nieuwe klanten wilt werven. Copywriters zijn zich bewust van alle elementen die in de tekst verwerkt moeten zijn en kunnen ervoor zorgen dat jouw content extra goed naar voren komt, door middel van een duidelijke, foutloos geschreven tekst. Via onze site kun je offertes aanvragen voor verschillende tekstschrijvers.

Soorten copywriters

Copywriters kunnen zich in sommige gevallen hebben gespecialiseerd in bepaalde vakgebieden. Zo zijn er bijvoorbeeld tekstschrijvers die veel kennis hebben over bepaalde onderwerpen waarover geschreven kan worden. Ook zijn er tekstschrijvers werkzaam die zich bijvoorbeeld bezighouden met het vertalen van teksten en tekstschrijvers die advies kunnen geven over de communicatie.

De taken van de copywriter

Voordat de copywriter daadwerkelijk overgaat op het schrijven van de tekst, zijn er eerst een paar zaken die de copywriter af moet handelen. Zijn/haar takenpakket bestaat onder andere uit:

  • Het maken van een opzet voor de tekst en/of de campagne waar de tekst aan gekoppeld word/is.
  • Het presenteren van de opzet, hierbij wordt gekeken naar de invalshoek en of er wellicht iets aan de opzet moet worden aangepast
  • Aan de hand van de gegeven feedback de opzet verder uitwerken
  • Wanneer de opzet is afgerond, kan de campagne gepresenteerd en overgedragen worden.

Waar werken copywriters?

De meeste copywriters zijn werkzaam bij een reclame-, media-, of communicatiebureau. Ook werken relatief veel copywriters op freelance basis. In sommige gevallen werken ze zelfstandig. Ze werken vaak samen met werknemers binnen de digitale industrie, zoals front-end developers, User Experience designers, redacteurs en online marketeers. Het zijn meestal de wat meer grote bedrijven die een copywriter in dienst hebben. Binnen een organisatie kan de copywriter wel een andere benaming hebben, zoals creative writer, tekstredacteur, SEO tekstschrijver etc.

Tekstbureau of ZZP’er

Bij het inschakelen van een copywriter kun je ervoor kiezen een copywriter in te huren die op freelance basis werkt (ZZP) of een tekstbureau. Wanneer je in een specifieke branche werkzaam bent, kun je het beste een freelance copywriter inhuren die hier veel verstand van- en ervaring mee heeft. Indien je algemene teksten nodig hebt en de feedback van een externe schrijver nodig hebt kun je er beter voor kiezen om een tekstbureau in te huren. Hierbij is het wel belangrijk om te weten dat de kosten voor een freelance tekstschrijver vaak goedkoper uitvallen dan de kosten voor het inschakelen van een tekstbureau.

Inhuren van een copywriter

Wanneer je een goed geschreven, commercieel georiënteerde tekst nodig heeft, doe je er verstandig aan een copywriter in te huren. Via Offerte.nl kun je op eenvoudige en snelle wijze een copywriter inhuren. Middels het invullen van het aanvraagformulier krijg je binnen 24 uur maximaal vijf offertes op maat toegestuurd van tekstschrijvers die bij ons zijn aangesloten en bij jou in de regio actief zijn. Woon je bijvoorbeeld in Amsterdam? Dan krijg je de offertes toegestuurd van copywriters/tekstschrijvers in Amsterdam en omgeving. Deze offertes kun je vervolgens met elkaar vergelijken, zodat je er zeker van bent dat je de keuze maakt voor de copywriter die het meest op jouw wensen en behoeftes aansluit en die het meest binnen jouw kostenplaatje valt. Tevens zijn de offertes geheel vrijblijvend en gratis.

Uit onze blog

Inspiratie & Tips

Offerte teksten

Lees hier meer over tekstschrijvers, (SEO) copywriters. Vragen als of u beter van een zzp-er of een tekstbureau gebruik kunt maken komen aan bod.

Lees meer

SEO Copywriting

Hoe gaat SEO copywriting in zijn werk? Kan u dit zelf doen of is het verstandiger om een SEO copywriter in te huren?

Lees meer

Wat is een copywriter ?

Copywriting is een vak apart. Wat houdt dit precies in? Dit bericht legt het verschil uit tussen een copywriter en een tekstschrijver.

Lees meer

Ben jij zelf een tekstschrijver?

Wij helpen jou graag aan nieuwe klanten, neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.