error warning success close check arrow-right arrow-left menu star star plus minus right

Reparaties schuifpui

Als u thuis een schuifpui heeft, wilt u natuurlijk dat deze zo lang mogelijk meegaat en mooi blijft. Goed onderhoud en regelmatig schoonmaken kunnen hier goed bij helpen. Toch kan het voorkomen dat uw schuifpui inderdaad kapot gaat. Erg vervelend, maar er kan zeker iets aan gedaan worden! Er zijn genoeg schuifpuileveranciers die uw schuifpui ook kunnen repareren. Lees hier meer over wat u moet doen wanneer uw schuifpui kapot is.

Materialen van schuifpuien

Elke schuifpui is anders. Dit komt mede doordat een schuifpui van verschillende materialen gemaakt kan worden. De drie belangrijkste materialen zijn hout, kunststof en aluminium. De belangrijkste eigenschappen van deze drie soorten zijn:

  • Hout: stijlvol, eenvoudig te repareren, goed te isoleren, makkelijk te schilderen, veel onderhoud nodig
  • Aluminium: modern, duurzaam, weinig onderhoud, moeilijk te schilderen en te repareren
  • Kunststof: zowel modern als ouderwets, stevig, inbraakwerend, isolerend, lastig te repareren

 

U ziet dus dat niet elke schuifpui eenvoudig te repareren is. Omdat aluminium en kunststof van die stevige materialen zijn, zullen er niet snel beschadigingen optreden. Maar als dit wél gebeurd, kunnen de schuifpuien dus niet simpel gerepareerd worden, juist omdat het materiaal zo stevig is!

Zelf uw schuifpui repareren?

Wanneer er slechts kleine beschadigingen aan uw schuifpui zijn, kunt u proberen deze zelf te repareren. Denk hierbij aan een deur die klem zit of niet goed openschuift, een scheurtje of krassen. De meeste mensen die wat verstand van klussen hebben kunnen dit zelf. Vaak hoeft u niet eens deze moeite te nemen: als de schuifpui nog garantie heeft, zal uw leverancier gratis het mankement verhelpen! Heeft u geen zin in gedoe? Door zelf reparaties uit te voeren zal de garantie nog steeds gelden. Het is dus niet erg als er na deze beschadiging een groter defect ontstaat, ook hier zal de garantie nog gelden.

Ik kan niet zelf mijn schuifpui repareren, wat nu?

Is de schade aan uw schuifpui te groot om zelf te repareren? Het eerste wat u dan doet is contact opnemen met uw leverancier. Dit is een expert op het gebied van schuifpuien en dit bedrijf weet precies hoe uw schuifpui gerepareerd kan worden. Beschadigingen die u meestal niet zelf kunt repareren zijn onder andere:

  • Inbraakschade
  • Lekken
  • Vervanging of reparatie van de geleider(s)
  • Verbogen of gekromde onderdelen

 

Kan de leverancier uw schuifpui niet repareren? U kunt dan twee dingen doen. Als eerste kunt u ervoor kiezen de schuifpui te laten vervangen. Dit zal u meer kosten, maar het kan veel gedoe in de toekomst voorkomen. Als tweede kunt u op zoek gaan naar een andere schuifpuispecialist die de reparatie wél kan uitvoeren.

Laatste update

Ontvang prijsopgaven van schuifpui specialisten

Bespaar tot 40% in 2 minuten

Vergelijk schuifpui specialisten

Gerelateerde artikelen

Reparaties schuifpui

Ook uw schuifpui kan kapot gaan. Lees hier wat voor reparaties uitgevoerd kunnen worden en wat u moet doen als uw schuifpui kapot is.

Lees meer