Voor een optimaal rendement van je zonnepanelen is het belangrijk om ze regelmatig te reinigen. Wanneer je je zonnepanelen niet goed schoonmaakt, blokkeert het vuil de zonnestralen. Het verlies aan rendement door zonnepanelen niet te laten reinigen, kan oplopen tot wel 25 procent. Daarbij komt dat de totale levensduur van de zonnepanelen door vuil wordt verkort. Zonnepanelen laten schoonmaken is daarom een must.

Offerte.nl biedt je de mogelijkheid om op een gemakkelijke manier in contact te komen met een reinigingsbedrijf bij jou in de buurt. Lees snel verder over het laten schoonmaken van zonnepanelen door een schoonmaakbedrijf.

Welke vervuiling ontstaat er op de zonnepanelen?

Zonnepanelen raken op allerlei manieren vervuild. Een goed reinigingsbedrijf weet iedere vlek op de juiste manier te reinigen. Veelvoorkomende voorbeelden van vervuiling zijn:

  • Vogeluitwerpselen
  • Zure regen
  • Bladeren
  • Fijne stofdeeltjes
  • Chemicaliën
  • Stedelijke en of industrieel gebied vervuiling van roet en metaal
  • Mos en algen
  • Zoutaanslag (kustgebieden)

Wat je niet zelf moet doen

Zonnepanelen laten schoonmaken vergt speciale apparatuur en materialen. Zo is het bijvoorbeeld uit den boze om stoggie zonnepanelen te wassen met zeep of andere bijtende schoonmaakmiddelen.

Deze agressieve middelen tasten de toplaag van de zonnepanelen aan. Hierdoor wekken de zonnepanelen minder energie op en daalt het rendement drastisch. Ook reinigen met een hogedrukreiniger is slecht voor de zonnepanelen.

Door de hoge druk kan er water tussen het glas en de zonnecellen terecht komen. Hierdoor neemt het rendement af en raken de panelen blijvend beschadigd. De zonnepanelen worden door het schoonmaakbedrijf met een natuurlijk reinigingsmiddel gereinigd, waar alle mineralen en metalen uit ontdaan zijn. Hierdoor raken de panelen niet beschadigd en blijft er geen residu achter, wanneer het middel is opgedroogd.

Bovendien werkt het schoonmaakbedrijf met zachte borstels die door middel van waterkracht worden aangedreven. Op grote hoogte gebruiken de reinigingsbedrijven een hoogwerker.

Vind het juiste schoonmaakbedrijf met Offerte.nl

Het kan ingewikkeld zijn om het beste schoonmaakbedrijf voor het laten reinigen van zonnepanelen bij jou in de buurt te vinden. De website Offerte.nl biedt hierbij uitkomst. Vul je gegevens en persoonlijke wensen in. Daarna gaat Offerte.nl voor jou aan het werk om de vijf meest geschikte schoonmaakbedrijven te vinden. Deze bedrijven nemen vervolgens contact met je op door middel van een vrijblijvende offerte.

Hierin vind je onder andere het tarief voor het reinigen van de zonnepanelen. Heb je het perfecte schoonmaakbedrijf gevonden? Dan maak je een afspraak op basis van de offerte. Geef nu je gegevens door en we gaan voor je aan de slag!