error warning success close check arrow-right arrow-left menu star star plus minus right phone

Vloerbedekking reinigen FAQ

Waar vind ik een professionele vloerreiniger?

Een professionele vloerreiniger laat je vloer weer stralen. Zeker als bedrijf kan je eigenlijk niet op vloerreiniging en onderhoud bezuinigen. Een schone werkplek werkt tenslotte uitnodigend voor je klanten. Offerte.nl maakt het makkelijk om professionele vloerreinigers uit de regio te vergelijken. Wij zorgen voor offertes van schoonmaakbedrijven die specialiseren in vloerbedekking. Je bespaart jezelf zo een hoop moeite en bespaart tot wel 40% op de kosten. Vul het bovenstaande aanvraagformulier in en je krijgt tot 5 offertes toegestuurd. Deze service bieden wij gratis aan!

Waarom moet ik mijn vloer onderhouden?

Een nieuwe vloer is prachtig, dat kan niemand ontkennen. Maar na een paar maanden zonder goed onderhoud gaat de glans er letterlijk van af. Regelmatig je vloerbedekking reinigen zorgt ervoor dat het er altijd als nieuw uitziet en het langer meegaat. Er zijn nog meer voordelen van het onderhouden van je vloerbedekking:

 • Uitstraling – een schoon pand is het visitekaartje van je bedrijf
 • Luchtkwaliteit – de kwaliteit gaat omlaag met slecht onderhoud, vooral bij tapijt
 • Allergenen – veel mensen zijn allergisch of gevoelig voor stof, schimmels en haren
 • Levensduur – gaat omhoog met regelmatig vloeronderhoud
 • Mentaal – mensen voelen zich beter en zijn productiever in een schone omgeving

Welke soorten vloerbedekking zijn er?

Vloeren vallen meestal in een van de volgende categorieën:

 • Kunststof – Linoleum, vinyl, pvc, Flotex
 • Steen – (Natuur)stenen, beton, grindvloeren, tegels
 • Stof – Tapijt, natuurvezel, vloerkleden
 • Hout – Hardhout, parket, laminaat

Hoe reinig je een tapijt?

Sowieso is het verstandig om goed te stofzuigen, het liefst meerdere keren per week. Zo blijven stof en andere kleine deeltjes niet in het tapijt zitten. Daarnaast kun je een tapijtreiniger (schuim, mousse) gebruiken om het tapijt te reinigen. Stoomreinigen kan vaak ook en heeft als voordeel dat bacteriën en andere micro-organismen worden gedood.

Hoe reinig je een stenen vloer?

Een stenen vloer reinig je door regelmatig te stofzuigen en grondig te schrobben met water en een gewone vloeibare (groene) zeep en wat azijn. Dweilen en stoomreinigen zijn ook goede opties. Zorg ervoor dat je stenen vloer niet te nat wordt. Dat is funest voor steen omdat de voegen dan afbrokkelen. Droog de vloer na met een doek.

Hoe reinig je een kunststof vloer?

Een kunststof vloer (bijvoorbeeld vinyl) kun je makkelijk schoonhouden met warm water en een beetje schoonmaakazijn. Meer heb je vaak niet nodig. Stoomreinigen is mogelijk maar doe het dan niet te lang om te zorgen dat de lijm niet oplost door de hitte. Je kunt ook een speciale was kopen om de vloer langer mooi te houden.

Hoe reinig je een houten vloer?

Een houten vloer moet naast gestofzuigd ook worden onderhouden:

 • Gelakte houten vloer: boenen en polish gebruiken
 • Gewone houten vloer: reinigen met water en schoonmaakmiddel
 • Geoliede houten vloer: dweilen en onderhoudsolie gebruiken

Maak de houten vloer niet te nat. Hout kan uitzetten en vervormen als er vaak water op komt. Het liefst droog je het nog even na met een doek.

Hoe vaak moet ik mijn vloer reinigen?

Afhankelijk van hoeveel de vloer wordt gebruikt kan de schoonmaakfrequentie lopen van dagelijks tot wekelijks. Stofzuigen is vaak bijna dagelijks nodig, zeker bij bedrijven of gezinnen met kinderen of dieren. Dweilen/nat reinigen of stoomreinigen hoort voor de meeste vloeren minimaal eenmaal per week te gebeuren.

Vloer goed schoonhouden?

Een tip die veel mensen niet vaak genoeg benutten: neem een mat! Als je je voeten veegt voor je binnenkomt dan zorg je er direct voor dat de vloer veel langer schoon blijft. Zand zorgt daarnaast voor krassen en dat wil je niet.

Wat zijn de voordelen van een professioneel schoonmaakbedrijf?

Een professioneel schoonmaakbedrijf heeft veel meer kennis en ervaring met vloerreiniging dan jij zelf hebt. Daarom weten zij precies hoe en hoe vaak een vloer gereinigd moet worden om in perfecte conditie te blijven. Daarnaast bespaar je waardevolle tijd die je anders in kunt vullen.

Hoe vind ik het beste schoonmaakbedrijf?

Het beste schoonmaakbedrijf vind je door een aanvraag te doen bij Offerte.nl. Het bovenstaande formulier in te vullen met zo veel mogelijk informatie. Dan krijg je passende offertes toegestuurd van schoonmakers bij jou uit de buurt die raad weten met alle soorten vloeren. Je krijgt ze binnen 24 uur opgestuurd. Vergelijk ze op aanbod en prijs en kies de meest geschikte aanbieder. Andere klanten gaven aan tot 40% bespaard te hebben op de kosten!

Deze service is gratis en vrijblijvend. Wij vinden privacy belangrijk en verkopen jouw gegevens ook niet door aan derden en sturen geen vervelende marketing mails.

Zijn er nog tips?

Bij het kiezen van een schoonmaakbedrijf moet je rekening houden met:

 • Welke werkzaamheden zij potentieel verrichten
 • Hoe vaak er schoongemaakt wordt
 • Kijk naast de prijs vooral naar de prijs-kwaliteitsverhouding
 • Kies voor een bedrijf dat dichtbij is gevestigd om kosten te besparen
 • Vraag naar mogelijke garanties die je kunt krijgen
 • Kies het schoonmaakbedrijf dat de beste voorwaarden heeft
 • Je kunt geld besparen door een contract voor langere duur af te sluiten

Begin jouw aanvraag

Vergelijk schoonmaakbedrijven →

Wat onze klanten zeggen

SNELLE EN ADEQUATE BEANTWOORDING

snelle reactie

Geen toelichting

Geen toelichting

Plus: Zeer goed. Aanvraag ging zeer snel. Offertes ook snel ontvangen. Min: Als jullie ook internationale klanten (expats) ed willen hebben. Dan moet jullie systeem ook international nummers erkennen. -> Grotere klantenkring.

Geen toelichting

Laatste Offerte aanvragen

Aangevraagd op 23-10-2018 door een klant in Etten-Leur

Schoonmaken verzamelgebouw

We zitten in een verzamelgebouw en willen graag 4 kantoorruimtes schoon gemaakt hebben, zowel de vloer als de bureau etc..

Aangevraagd op 23-10-2018 door een klant in Haren

School schoonmaken

het gaat om de schoonmaak van 4 klaslokalen. deze moeten eenmalig grondig gereinigd worden.

Aangevraagd op 22-10-2018 door een klant in Amsterdam

Professioneel schoonmaken van het trappenhuis

Het gaat om het professioneel schoonmaken van het trappenhuis, en dan met name de trap die gestoffeerd is. Deze trap is ruim 6 jaar alleen gezogen (eens per twee-drie weken gemiddeld). Wij wonen aan de albert cuypmarkt, en lopen dus veel viezigheid naar binnen (met name vis). Professionele reiniging (bijvoorbeeld met behulp van stoomreiniger) is gewenst. Het gaat om vier verdiepingen.

Aangevraagd op 22-10-2018 door een klant in Woerden

Kantoor schoonmaken

Dagelijks kantoor schoonmaken. Vloer, bureau afnemen. Sanitair schoonmaken

Aangevraagd op 22-10-2018 door een klant in Utrecht

Schoonmaak restaurant

Ik ben opzoek naar een schoonmaakbedrijf voor Tapasbar El Mundo op de Voorstraat 18 in Utrecht. 3 etages. 2 keukens.

Aangevraagd op 21-10-2018 door een klant in Amsterdam

Schoonmaakbedrijf gezocht

Schoonmaak wc vloer plastic matrassen bar

Aangevraagd op 21-10-2018 door een klant in Haarlem

Schoonmaakbedrijf voor VVE

VVE is oude gerenoveerde gymzaal met 6 appartementen. 1 x per maand glazen wassen buiten en binnen en gevel schoon. Entree binnen schoonmaken. Bij start eenmaal grondige reiniging en dakgoten schoon.

Aangevraagd op 21-10-2018 door een klant in Eindhoven

Restaurant schoonmaken

Hoi Hoi, Het gaat om een wekelijkse schoonmaak van ons restaurant. Wij houden het op dagelijks niveau bij maar ik ben opzoek naar een professioneel bedrijf dat dus 1 keer in de week de schoonmaak intensiever kan uitvoeren. Het gaat om het restaurant oppervlakte, stofzuigen en dweilen en het intensiever schoonmaken van de toiletten. Zoals het meenemen van de spiegels, prullenbakjes, muren etc Ik denk -met het werken met een lijst waarop activiteiten die wisselend extra aandacht verdienen- dat het ongeveer 2 uur per week kost.

Aangevraagd op 19-10-2018 door een klant in Den Haag

Winkel laten schoonmaken

1 x maandelijkse volledige schoonmaak van de winkel (van top tot teen)

Aangevraagd op 19-10-2018 door een klant in Langedijk

Schoonmaken trappenhuis van VVE

is een trappenhuis met 3 vloeren van ongeveer 10M2 per vloer, en 4 trappen naar de verdiepingen toe. schoonmaak graag 4 keer per jaar

Aangevraagd op 18-10-2018 door een klant in Almelo

Schoonmaken kantoorruimtes

Voor onze bedrijfsruimte aan het Twenteplein in Almelo zou ik graag een offerte ontvangen voor de schoonmaak voor de volgende ruimten en frequenties. 1 - vloer – 1 keer per week volledig*, overige dagen alleen de vloer (maandag t/m zaterdag) 2 - Kantineruimte – 1 keer per dag volledig* inclusief lunchtafels en stoelen 3 - Kantoren – 1 keer per week volledig* 4 - Koffiezet automaten – 1 keer per week 5 - Toiletten – 2 keer per dag 6 – Leegstaande lokalen en trainingsruimtes – 1 keer per maand 7 – Gangen en overige - Grondige reiniging** - 4 keer per jaar * Tafels en vensterbanken afnemen, vloer stofzuigen en/of dweilen. ** De poten van alle tafels en stoelen, hoge en lage kasten, ventilatieroosters, etc. 1 = 556 m2 2 = 74 m2 3 = 262 m2 *** 4 = Twee apparaten van het type Douwe Egberts Cafitesse Excellence 5 = 66 m2 6 = 96 m2 *** 7 = 366 m2 *** nader te bepalen welke ruimtes buiten gebruik zijn.

Aangevraagd op 18-10-2018 door een klant in Rotterdam

Vloeronderhoud

in de loods a 5000 m2 de vloer schoonmaken e.d

Aangevraagd op 17-10-2018 door een klant in Etten-Leur

Schoonmaken showroom

Showroom netjes houden, vloeren dweilen en 30 badkamers wekelijks nazemen en gangpaden stofzuigen

Aangevraagd op 16-10-2018 door een klant in Breda

Schoonmaken kantoor

5 bureaus met pc schermen in 1 ruimte, 8 archiefkasten, 4 ramen met vensterbank 1.20 breed, 3 ladekasten keukentje ontvangstruimte incl. balie 1 bureau sanitair, 1x dames 2 toiletten, 1 x heren 1 toilet, 1 urinoir

Aangevraagd op 16-10-2018 door een klant in Deventer

Schoonmaakbedrijf nodig

Er zijn 6 paskamers, een kantoor ,een balie/wacht ruimte hal in L form en drie toiletten .

Uit onze blog

Inspiratie & Tips

schoonmaak werk

Lees meer

Schoonmaakhulp gezocht? Offerte.nl helpt jou!

Lees meer

Schoonmaker gezocht voor schoonmaakwerk Tilburg?

Lees meer

kantoor schoonmaak amsterdam

Lees meer

Uurloon schoonmaakster, vraag hier offertes aan

Lees meer

Schoonmaakwerk Den Haag vind je via Offerte.nl

Lees meer