Inhoudsopgave

Als eigenaar van een restaurant zijn schoonheid en hygiëne de belangrijkste zaken die er zijn. Niet alleen voor de klanten is het belangrijk, maar ook voor de werknemers en voor jou, als eigenaar. Wie wilt er immers in een restaurant eten dat niet netjes is? Het hele restaurant schoonmaken zorgt ervoor dat aan de hoogste standaard voor hygiëne wordt voldaan. Je werknemers moeten veilig het eten bereiden, zodat de klanten heerlijk smullen. Offerte.nl biedt hulp bij het vinden van de juiste schoonmaak voor jouw restaurant.

Welke werkzaamheden horen bij een restaurant schoonmaken?

Bij de schoonmaak van een restaurant splits je de zaak over het algemeen op in twee delen. Het ene gedeelte voorziet de gasten, zoals het eetgedeelte en de toiletten. Het andere gedeelte gebruiken jij en je werknemers. Het belangrijkste gedeelte hiervan is de keuken.

De keuken

De keuken vormt het kloppende hart van je restaurant. Met koks, helpers en obers is het een georganiseerde chaos, waarbij iedereen op de juiste manier werkt om het beste gerecht aan de klant te serveren. Uiteraard dient de keuken hierbij hygiënisch en schoon te zijn. Dankzij de opkomst van het concept van de open keuken is een georganiseerde en nette keuken alleen maar belangrijker geworden.

De schoonmaak voor je restaurant begint al tijdens de openingstijden. Een schoonmaakbedrijf voor je restaurant beschikt bijvoorbeeld over professionele afwassers die flexibel inzetbaar zijn. Zij reinigen graag al het kookgerei, glazen, borden en bestek. Bovendien trainen zij je personeel, zodat zij op de meest efficiënte wijze de spoelkeuken organiseren.

Zodra de laatste klanten het restaurant verlaten, begint de schoonmaakploeg met een dieptereiniging van de gehele keuken. De afzuigkap, de oven, het aanrecht en de koelkast: geen enkel onderdeel wordt overgeslagen bij de schoonmaak van de keuken. Uiteraard gebruiken de schoonmakers alleen de beste schoonmaakproducten van de hoogste kwaliteit. Bovendien zijn de schoonmaakmiddelen duurzaam, wat beter voor het milieu is.

De professionals zorgen dat de keuken er weer uitziet als nieuw. Zij letten op ieder detail en volgen strikt jouw schoonmaakplan op. In onderling overleg doen zij dit dagelijks, wekelijks of maandelijks.

Eetgedeelte voor de gasten

Klanten voelen zich het meest prettig bij een schone eetomgeving. Als er vreemde luchtjes hangen, de vloer vlekken bevat of de algemene indruk niet schoon is, keren klanten niet meer terug naar je restaurant. Bovendien delen klanten hun slechte ervaringen snel op de sociale media. Dit is funest voor je bedrijf.

Allereerst lichten de schoonmaakbedrijven bij je restaurant je werknemers voor over de juiste manier om je restaurant schoon te houden tijdens de openingstijden. Neem bijvoorbeeld tijdig de tafels, borden en bar af. Nadat het restaurant leeg is, vindt er een grondige schoonmaak bij het restaurant plaats. Van vloeren tot menukaarten, alles wordt compleet gedesinfecteerd. Een frequente schoonmaak voorkomt bijvoorbeeld de opbouw van viezigheid in de groeven.

De toiletten

Niemand houdt van een vies toilet. Helaas is een schone wc geen vanzelfsprekendheid. Met de hulp van een schoonmaakbedrijf in je restaurant zorg je echter dat het toilet altijd fris is. Dit is niet alleen beter voor je klanten, maar ook voor je personeel, het bedrijf en uiteraard de algemene hygiëne.

Van belang is dat het personeel goed wordt voorgelicht over het gebruik van de toiletten en de schoonmaak tijdens de openingstijden. Daarnaast verzorgen onze schoonmaakkrachten een grondige schoonmaak van het sanitair. Hierbij maken de schoonmakers gebruik van een gescheiden schoonmaaksysteem.

Bij dit systeem coderen de schoonmakers de materialen. Zo wordt een reinigingsdoekje voor het sanitair nooit op een andere plek in het restaurant toegepast.

Waarom professionals inhuren voor een restaurant schoonmaak?

Er zijn diverse redenen om een professioneel schoonmaakbedrijf in te huren. Wij zetten ze voor je op een rij:

  • Je hoeft niet meer naar het schoonmaakwerk om te kijken
  • De tijd die normaliter aan de schoonmaak wordt besteed, kan nu aan het bedrijf worden besteed.
  • Een professioneel bedrijf beschikt over de juiste diploma's en ervaring. Hierdoor weten ze precies wat jouw restaurant nodig heeft
  • Een schoonmaakbedrijf werkt met een duidelijk contract. Zo weet je altijd exact waar je aan toe bent.

De klanten voelen zich prettig in een sprankelende en schone ruimte. Professionele schoonmaakkrachten werken efficiënter en sneller Ontvang nu offertes via Offerte.nl

Geïnteresseerd in een professioneel schoonmaakbedrijf voor jouw restaurant?

Het kan vrij ingewikkeld zijn om een goed bedrijf in de buurt te vinden. De website Offerte.nl biedt hierbij uitkomst. Vul je gegevens en persoonlijke wensen in en wij zoeken voor jou de beste schoonmaakbedrijven in de omgeving. Vervolgens sturen zij je een vrijblijvende offerte voor het schoonmaakkarwei. Daarna is het volledig aan jou om met het meest geschikte bedrijf in zee te gaan. Geef nu je gegevens door en wij gaan voor je aan het werk!