error warning success close check arrow-right arrow-left menu star star plus minus right phone
Ontvang prijsopgaven van schoonmaakbedrijven Vergelijk schoonmaakbedrijven →

schoonmaak werk

Laatste update:

Schoonmaakwerk

Schoonmakers zijn belangrijke mensen in onze samenleving. Hoewel ze niet altijd gewaardeerd worden en hun loon niet hoog is (denk aan de stakingen van een aantal jaar terug) zijn ze zeker een belangrijke schakel. Wie wil er immers door een smerige stad lopen, werken in een gebouw dat slecht wordt schoongemaakt of gebruik maken van een vieze wc? Niemand natuurlijk! Hier vindt u meer informatie over het werk dat schoonmakers verzorgen en over schoonmaakbedrijven.

Wat doen schoonmakers?

Schoonmakers houden eigenlijk zoveel mogelijk van uw bedrijfslocatie schoon.
Enkele voorbeelden van schoonmaak werk zijn:

  • De vloer dweilen
  • Toiletten soppen en schoonmaken
  • Verdwaald afval weggooien
  • Straten schoonmaken (wanneer ze bij de gemeente werken)
  • Meubels afnemen/afstoffen
  • (Soms) ruiten wassen
  • (In een hotel) beddengoed en handdoeken verschonen

Waar werken schoonmakers?

Over het algemeen zijn schoonmakers aangesloten bij een schoonmaakbedrijf. Zo komen ze sneller aan werk en zijn ze meer verzekerd van een vast inkomen. Er zijn echter ook veel mensen die zelfstandig schoonmaker/schoonmaakster zijn, bijvoorbeeld om wat bij te verdienen. Meestal gebeurt dit zwart. Deze mensen komen meestal bij mensen thuis schoonmaken die geen tijd hebben om schoon te maken of dit niet goed kunnen. Mensen die bij een schoonmaakbedrijf zijn aangesloten kunnen op heel veel plekken schoonmaken. Denk aan bedrijven, openbare gebouwen, voertuigen van het openbaar vervoer, scholen, gemeentehuizen, ziekenhuizen, enzovoorts.

Schoonmakers kunnen ook aangesloten zijn bij gemeenten of bedrijven. Zo heeft de gemeente Rotterdam de Roteb waar schoonmakers werken om de stad zo schoon mogelijk te houden. Grote bedrijven en instanties hebben soms ook zelf eigen schoonmakers. Dit is vaak het geval op scholen (soms zijn deze mensen ook conciërge), vliegvelden en ziekenhuizen. Zoals u kunt zien werken schoonmakers op hele diverse plekken.

Waarom gingen schoonmakers in 2010 in staking?

U hebt er waarschijnlijk wel over gelezen: de 9 weken durende staking van schoonmakers in 2010. Maar waarom gingen deze mensen nu precies staken? Het ging voornamelijk om de grote hoeveelheid werk die over steeds minder mensen verdeeld werd. Ook vonden de schoonmakers dat de cao niet goed op hen was afgestemd.

De schoonmakers gaven vooral als reden op dat de werkdruk veel te hoog lag. Hun werkgevers namen grote opdrachten aan, maar er waren steeds minder mensen om dit werk over te verdelen. Hierdoor lag de werkdruk bij de overgebleven schoonmakers erg hoog. Ook vonden de schoonmakers dat hun loon te laag was en ze doorbetaald moesten worden bij ziekte. De werkgevers waren hier tegen, omdat dit zou leiden tot veel te hoge kosten. Uiteindelijk hebben de schoonmakers met hun lange staking zeker wat bereikt. Hun loon is namelijk omhooggegaan en de werkdruk is iets verminderd. Echter worden ze bij ziekte nog steeds niet vanaf de eerste dag doorbetaald. Of dit in de toekomst gaat veranderen is nog maar de vraag.

Schoonmaak werk vergelijken

Er zijn verschillende schoonmaak werkzaamheden en bedrijven. Het is belangrijk dat u de verschillende bedrijven vergelijkt, hiervoor kunt offertes aanvragen. Voer het formulier in en schoonmaakbedrijven sturen u offertes op maat toe!

Ontvang prijsopgaven van schoonmaakbedrijven

Bespaar tot 40% in 2 minuten

Vergelijk schoonmaakbedrijven
Rubrieken
Gerelateerde artikelen
Schoonmaakbedrijf en glazenwasserij
Lees meer
kantoor schoonmaak amsterdam
Lees meer
Schoonmaker in Amsterdam gezocht? Vraag offertes aan!
Lees meer
Uurloon schoonmaakster, vraag hier offertes aan
Lees meer
Schoonmaakwerk Den Haag vind je via Offerte.nl
Lees meer
Schoonmaker gezocht voor schoonmaakwerk Tilburg?
Lees meer
Kantoren schoon laten maken door professionals
Lees meer
Schoonmaakhulp gezocht? Offerte.nl helpt jou!
Lees meer