error warning success close check arrow-right arrow-left menu star star plus minus right
Hoe specifieker jouw omschrijving, hoe accurater de offertes zullen zijn
Jouw e-mailadres wordt alleen gebruikt om offertes te versturen
Een geldig telefoonnummer is verplicht om de aanvraag te valideren

Geheel gratis & vrijblijvend

Hoe het werkt

Vul jouw wensen in

Vul jouw wensen in

Beantwoord een aantal korte vragen om aan te geven wat je precies zoekt

Ontvang gratis offertes

Ontvang gratis offertes

Binnen een paar uur ontvang je tot 5 gratis offertes, gebaseerd op jouw behoeftes

Kies de beste partij

Kies de beste partij

Vergelijk offertes, bedrijfspagina's en recensies om de beste partij te kiezen

Schilder nodig voor uw schilderwerk?

Heeft u binnen schilderwerk of buitenschilderwerk en zoekt u een betrouwbare en betaalbare schilder? Op Offerte.nl vindt en vergelijk u offertes van erkende schilders bij u in de buurt. U ontvangt binnen 24 uur 6 offertes met een simpele aanvraag. Kies zelf met welke vakman u in zee gaat. Een schilder kunt u voor zowel particuliere als zakelijke projecten inhuren. Gaat het nu om het binnen- of buitenschilderwerk. Via Offerte.nl vind u de geschikte vakman.

Waar kunt u een schilder voor inhuren?

Een schilder kunt u inhuren voor verschillende projecten. Heeft u binnen- of juist buitenschilderwerk? Hier vind u voor elk project de vakman die het best bij u past.

Binnen schilderwerk

 • Deuren verven
 • Trap verven
 • Kozijnen verven
 • Keukenkastjes verven
 • Plafond verven
 • Muren verven
 • Kozijnen verven
 • MDF – verven

Buiten schilderwerk

 • De buiten deur verven
 • Kozijnen aan de buitenkant verven
 • Buitenmuren verven

Aanvragen van een schilder met behulp van enkele tips.

Als u een offerte wilt aanvragen is het verstandig om met een aantal zaken rekening te houden. Hier leest u enkele tips die u helpen om een zo goed mogelijke offerte voor een schilder aan te vragen.

 1. Tip 1: Beschrijf uw project duidelijk
 2. Tip 2: Kijk voor interessante inspiratie op onze Pinterestborden.
 3. Tip 3: Vraag gemakkelijk via Offerte.nl een gratis offerte aan.
 4. Tip 4: Let naast de prijs ook op andere kwaliteiten.
 5. Tip 5: Weet wat voor garantie u krijgt
 6. Tip 6: Ga voor de vakman uw schilderwerk het beste kan uitvoeren

Voor- en nadelen van het huren van een schilder.

Het inhuren van een schilder heeft natuurlijk zo zijn voor- en nadelen. Als u een schilder inhuurt weet u zeker dat uw schilderwerk op een professionele wijze uitgevoerd wordt. Dit levert u garantie op het beste resultaat. Als u het werk laat doen bespaart u hier veel tijd en mogelijke irritatie mee. De vakman kan u het beste advies geven op de soorten verf en de manier van aanbrengen.

Elk voordeel heeft zo zijn nadeel. Wanneer u een schilder inhuurt kost dit geld. En als u deze via een bedrijf inhuurt en niet als zzp-er is er een mogelijkheid dat de hij of zij alleen tijdens kantooruren

Zelf schilderen?

Wilt u zelf schilderen maar weet u niet hoe? Vraag een offerte aan en laat het aan een professional over. Bent u toch benieuwd hoe u het zelf kunt doen zonder iemand in te huren? Dan zijn hier een paar tip waarmee het een stuk gemakkelijker is.

 1. Tip 1: Wanneer u vaak last heeft van loszittende haartjes of pluisjes is het verstandig om gebruik te maken van een plakroller. Met deze roller is het gemakkelijk om de haartjes van een goedkope kwast af te. In plaats van een plakroller kan de kwast ook ingewikkeld worden met schilders tape.
 2. Tip 2: Ga met de Swiffer over de muren voordat u deze gaat verven. De Swiffer haalt pluisjes van de muren en voorkomt dat deze aan uw kwast gaan zitten.
 3. Tip 3: Doe een plastic zakje of zilverfolie om het verfbakje. Wanneer u dit doet kunt u deze na het verven gemakkelijk weggooien en voorkomt veel onnodig schoonmaakwerk of het kopen van nieuwe verfbakjes.
 4. Tip 4: Bij het verven van een stoel of kruk is het verstandig om in de poten een paar spijkers te slaan. Deze zorgen ervoor dat de poten van de grond komen en komt u hier gemakkelijker bij.
 5. Tip 5: Om lelijke randen te voorkomen is het verstandig om de hoeken van de verfroller af te knippen.
 6. Tip 6: Voorkomen dat de scharnieren en schroeven onder de verf komen te zitten? Smeer vaseline over de onderdelen waar geen verf op mag komen. Aan het eind is de vaseline met verf er gemakkelijk af vegen zonder dat dit vlekken achterlaat.
 7. Tip 7: Wanneer er delen zijn waar u liever geen verf op wilt krijgen, plak dit af. Plak deze delen dan af met afplaktape of duktape. Zo voorkomt u verfspetters en uitschieters.
 8. Tip 8: Wanneer u schilders tape oud is en niet meer wilt rollen stopt u deze gewoon even in de magnetron. Na 10 seconden in de magnetron is de schilders tape weer zo goed als nieuw!
 9. Tip 9: Wilt u metaal verven? Neem het metaal eerst af met azijn. Azijn zorgt ervoor dat verf niet breekt wanneer dit op metaal wordt aangebracht.
 10. Tip 10: Bent u klaar met verven? Haal de spatel langs de roller. U zal verbaast zijn over de hoeveelheid verf die uit de roller komt. Plus u bespaart geld wanneer u deze verfkleur nog een keer wilt gebruiken en anders misschien net te kort gekomen was.
 11. Tip 11: Bent u klaar maar voelt uw meubelstuk nog ruw? Ga met een bruine papieren zak over uw meubelstuk heen wanneer deze droog is. De papieren zak heeft dezelfde werking als een schuurpapiertje, maar voorkomt krassen.
 12. Tip 12: Het gereedschap dat u gebruikt kunt u gemakkelijk hergebruiken door er na afloop een plasticzakje omheen te wikkelen. Dit zakje zorgt ervoor dat er geen lucht bij de kwast komt en de verf niet opdroogt. Denk u na het lezen van deze tips dat u misschien toch beter een schilder kunt inhuren? Vraag dan een gratis offerte aan en vergelijk wie voor u de goedkoopste is.

Wat kost een schilder?

De kosten verschilt vaak per schilder of schilderbedrijf. Geen van beide hanteert dezelfde prijzen. Sommige schilders hanteren een uurloon, terwijl andere een passende prijs per klus maken. Dat is helemaal niet erg natuurlijk, maar zo wordt het wel een beetje onduidelijk voor u. Wat de meeste mensen vaak doen is offertes aanvragen. Dit is een redelijke simpele manier om toch achter de kosten te komen. Maar welke kosten worden er nu precies verrekend.

U betaald ten eerste natuurlijk altijd voor de schilder zelf. Dit kan aan de hand van een uurloon zijn en de daarop gemaakte uren of een vaste prijs. Maar er komen hier vaak extra kosten bij kijken. Zoals de huur van een steiger. Indien u van plan bent om bijvoorbeeld uw dakkapel te schilderen, zal er een steiger gehuurd moeten. Deze kosten worden dan uiteraard doorberekend in de offerte. Maar ook de kosten voor materialen of extra werkzaamheden. Moet bijvoorbeeld eerst uw schilderwerk verwijderd of geschuurd worden, dan zullen ook deze kosten extra worden berekend.

Maar de ervaring leert dat deze kosten vaak nog niet in een offerte zijn meegenomen. Dat is natuurlijk niet zo gek, want een schilder weet nu eenmaal vaak niet wat hij aantreft. Maar als u van te voren al aangeeft dat uw dakkapel geschilderd moet worden, dan kunnen deze extra kosten al wel meegenomen worden in de offerte.

Welke soorten verf zijn er?

Er zijn grofweg gezegd drie soorten verf. Er is muurverf, lakverf en speciale verf. Deze verschillende soorten zijn echter ook onder te verdelen. Alle soorten verf zijn hier voor u op een rijtje gezet.

Muurverf

 • Veegvast
 • Latex
 • Vinyllatex
 • Acryllatex
 • Synthetische muurverf

Lakverf

 • Waterbasis acrylverf
 • Terpentine alkydverf
 • Thinnerbasis (epoxyverf)
 • Terpentijnbasis (lijnolieverf)

Speciale verf

 • Metallic muurverf
 • 3D muurverf
 • Hittesensor
 • Fluorescerende verf
 • Schoolbord verf
 • Magneetverf
 • Krijtverf
 • Tegelverf
 • Radiatorlak
 • Metaalverf
 • Primer
 • Structuurverf

Offerte schilder aanvragen

Bent u op zoek naar een schilder? Wilt u advies hebben of een project laten uitvoeren? Vraag dan nu een gratis offerte aan op Offerte.nl en vergelijk zelf wie er voor uw klus het beste en goedkoopste is. Binnen 24 uur ontvangt u minimaal 6 offertes en vergelijkt u gemakkelijk en snel.


Rubrieken

Aangevraagd op 18-07-2018 door een klant in Stichtse Vecht

Muren

Met muurverf/latex verven van spachtelpoets slaapkamer muren, ca. 35 a 40 m2

Muren

Aangevraagd op 16-07-2018 door een klant in Utrecht

Schilderwerk

154M2 schilderwerk 12 deuren inclusief kozijnen 15M plinten 3 gevelkozijnen Trap inclusief twee leuningen Alles schuren, grondverf en sausen in RAL 9010

Kozijnen, Deuren, Muren

Aangevraagd op 16-07-2018 door een klant in Heerhugowaard

Buitenschilderwerk

Kozijnen en dakkapel schilderen

Kozijnen, Deuren

Aangevraagd op 12-07-2018 door een klant in Leeuwarden

Schilderwerk binnen

Kozijnen, deuren, muren, dakkapel schilderen.

Kozijnen, Deuren, Muren

Aangevraagd op 11-07-2018 door een klant in Utrecht

Bovenwoning schilderen

Ik heb een bovenwoning in Utrecht (Lombok) gekocht en wil deze laten renoveren. Bouwjaar: 1904 Oppervlak: 86m2 (4 kamers) Plat dak, 2 woonlagen Dit werk dient uitgevoerd te worden in oktober van dit jaar. Binnenkant appartement dient geverfd te worden (zowel muren als hout van deuren en plinten)

Kozijnen, Plafonds, Binnenschilderwerk

Aangevraagd op 09-07-2018 door een klant in Hardinxveld-Giessendam

Binnen schilderwerk

- 2x open trap (wangen) schilderen. Van bruin (gelakt) naar wit RAL 9010 - kozijn trapgat (breedte 70cm, hoogte 500cm) RAL 9010 aflakken (is reeds wit) - kledingkast (breedte 250cm, hoogte 250cm). van bruin fineer naar zwart - Schuifpui kozijn (breedte 350cm, hoogte 250cm). RAL 9010 aflakken (is reeds wit) Graag per item kosten specificeren.

Kozijnen, Buitenschilderwerk

Aangevraagd op 06-07-2018 door een klant in Zoetermeer

Offerte aanvraag

Graag vrijblijvende offerte voor het buiten schilderen van houten kozijnen incl. de voordeur en deur op het balkon. Op de 2e verdieping kan gebruik worden gemaakt van het dak van de eerste verdieping om op te staan. Voor de eerste etage is waarschijnlijk wel een steiger nodig. Schilderwerk Voorgevel (zie ook Google Streetview) 1x raam dat niet open kan (97x159cm) 3x raam dat niet open kan (waarvan 3x met roeden) (150x270cm, 277x283cm, 194x283cm) 3x raam dat open kan (128x43cm, 97x159cm, 150x45cm) 2x Normale deur (waarvan 1x met roeden) Schilderwerk Achtergevel 3x raam dat niet open kan (97x159cm, 97x159cm, 98x159cm) 3x raam dat open kan (97x157cm, 98x159cm, 98x159cm)

Kozijnen, Binnenschilderwerk, Buitenschilderwerk

Aangevraagd op 03-07-2018 door een klant in Albrandswaard

Trappen

Trapgat verven +- 17m2 en 1 traptrede verven

Binnenschilderwerk

Aangevraagd op 01-07-2018 door een klant in Stede Broec

kozijnen

Raamkozijnen gebroken wit hoogglans. Deuren momnumente groen hoogglans. Het gaat om negen raamkozijnen en zes deuren. Een raam kozijn op hoogte van 3 meter de rest is vrij toegankelijk zinder steiger.

Kozijnen

Aangevraagd op 01-07-2018 door een klant in Amsterdam

plafond, kozijnen

15m2 muur, 10m2 plafond, 1 deurkozijn en 1 raamkozijn. Allemaal beschadigd geraakt door lekkage. Graag zou ik een offerte ontvangen waarin staat gespecificeerd wat de kosten zijn voor het herstellen van de muren, plafonds en kozijnen. Hartelijk dank.

Kozijnen, Plafonds

Aangevraagd op 30-06-2018 door een klant in Rijswijk

Tussenwoning

tussenwoning inclusief schuur, drie buitendeuren, voorgevel begane grond en eerste verdieping, achtergevel begane grond en twee verdiepingen, twee kleuren, 6 jaar geleden geschilderd

Deuren, Binnenschilderwerk, Buitenschilderwerk

Aangevraagd op 25-06-2018 door een klant in Den Haag

Schilderen plafond na lekkage

Het betreft het witten van een plafond van 7 m2. Er zijn bruine lekplekken dus het moet een paar keer gedaan worden om het goed dekkend te krijgen. Graag alleen ‘witte’ offertes, het wordt door de verzekering vergoed.

Plafonds

Aangevraagd op 25-06-2018 door een klant in Hendrik-Ido-Ambacht

Buitenschilderwerk

Goedemiddag, Wij hebben een jaren 60 rijtjeswoning met erker en dakkapel. Onze voorkant moet geschilderd worden. Bestaande uit voordeur erker ongeveer 3.60 bij 2.00 zijkant ongeveer 1.40 bij 2.00 Boven: een raam van 3.60 en onderkant houtwerk, plus hekwerk van balkon. klein doucheraampje Zolder: dakkapel met zijkanten

Buitenschilderwerk, Dakkapel

Aangevraagd op 22-06-2018 door een klant in Amsterdam

Schilder woonkamer en slaapkamers

Ik wil graag offerte voor het verwijderen van behang, schilderen en eventueel stuccen als dat nodig is. Het betreft een woning van 91m2, 2. 6m hoog, twee slaapkamers en een woonkamer.

Aangevraagd op 19-06-2018 door een klant in Emmen

Schilderwerk

Het verven van een koof aan bovenzijde van de keuken. Lengte van de koof is +- 8 meter en diepte/hoogte 30cm. Koof is van hout en schroefgaten zijn opgevuld met houtfiller en geschuurd. Werkzaamheden bestaan uit: Verven koof en afkitten van de koof na de tijd.

Binnenschilderwerk

Bij vragen neem contact met ons op

Telefonisch

088 - 771 23 45

Ben jij zelf een schilder?

Wij helpen jou graag aan nieuwe klanten, neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Uit onze blog

Inspiratie & Tips

MDF schilderen

MDF schilderen hoe doe je dat? Tips omtrent MDF schilderen vindt u hier! Offertes aanvragen om u schilderwerk uit handen te geven kan hier eenvoudig.

Lees meer

Uurloon schilder

Het Uurloon van een Schilder verschilt, het bete is offertes aan te vragen via Offerte.nl! Kom nu het Schilder Uurloon te weten via schilder.fferte.nl

Lees meer

Deuren schilderen

Deuren schilderen hoe doe je dat? Deuren laten schilderen door professionals, vraag direct offertes aan bij Schilders in uw regio via Offerte.nl

Lees meer