error warning success close check arrow-right arrow-left menu star star plus minus right phone
Ontvang prijsopgaven van payroll specialisten Vergelijk payroll specialisten →
Prijzen aanvragen →

Geheel gratis & vrijblijvend

Payroll en pensioen FAQ

Hoe ziet een payroll pensioen eruit?

Op zich verandert er niks veel aan de voorkant. Voor pensioen geldt in de meeste gevallen de StiPP pensioenregeling. StiPP staat voor Stichting Pensioenfonds voor Personeelsdiensten. Deze regeling zorgt ervoor dat volgens vaste lijnen kapitaal wordt opgebouwd - mits de werknemer 21 jaar of ouder is en 26 weken of meer in dienst is bij het payroll bedrijf.

Wat is de StiPP Basisregeling?

Is de werknemer 21 jaar of ouder? Dan is na 26 weken in dienst de StiPP Basisregeling van toepassing. Dit houdt in dat er pensioen wordt opgebouwd dat geheel betaald wordt door het payroll bedrijf. De tarieven van de Basisregeling worden hier besproken.

Wat is de StiPP Plusregeling?

De StiPP Plusregeling geldt voor werknemers die onder de VPO-brancheorganisatie vallen. Ook is de regeling van toepassing voor werknemers die langer dan 52 weken pensioen hebben opgebouwd bij een werkgever die onder de ABU of NBBU-cao valt. Uitzendbureaus en payroll bedrijven vallen hieronder. De Plusregeling kent nog meer voordelen. Er wordt meer vermogen opgebouwd op basis van de pensioengrondslag. Wilt u weten hoeveel pensioen er wordt opgebouwd? Op de website van StiPP wordt het uitgelegd.

Wat zijn de voordelen van StiPP pensioen?

De werknemer bouwt pensioen op tegen (veelal) lagere kosten dan andere branches. Op die manier houdt de werknemer meer geld over voor zijn of haar pensioen.

Hoe wordt het pensioen geregeld?

Het StiPP pensioen is een beschikbare premieregeling. Elke maand wordt er geld ingelegd en dit wordt belegd. De samenstelling is de inleg plus rendement. Wanneer de werknemer pensioengerechtigde leeftijd bereikt wordt het pensioen uitbetaald. Omdat de inleg belegd wordt is niet precies te zeggen hoeveel geld er beschikbaar zal zijn.

Hoe vind ik de beste payroll aanbieder?

De makkelijkste en slimste manier om in contact te komen met payroll bedrijven is door via offerte.nl het formulier in te vullen en offertes aan te vragen. Je krijgt binnen 24 uur tot 5 offertes toegestuurd van payroll aanbieders. Je kunt deze vergelijken om de best passende keuze te maken.

Kost een offerteaanvraag mij geld?

Nee, een aanvraag doen is geheel gratis! De aanvrager betaalt nooit bij ons. De bedrijven nemen die kosten op zich. Je zit nergens aan vast en je krijgt genoeg keuze. Je kunt zo tot wel 40% besparen op de kosten.

Wat onze klanten zeggen

Geen toelichting

Geen toelichting

Geen toelichting

Geen toelichting

Duidelijk, snel en eerlijk advies.

Binnen 2 dagen genoeg en goed onderbouwde offertes binnen.

Populaire categorieën

Ontvang prijsopgaven van payroll specialisten

Bespaar tot 40% in 2 minuten

Vergelijk payroll specialisten
Laatste Offerte aanvragen

Aangevraagd op 17-07-2018 door een klant in Helmond

payroll pensioen

Ik wil graag iemand inzetten ( les geven) en 15 euro netto betalen per uur, wat wil dat bruto zeggen. Graag met pensioenopbouw vanaf het begin.

Uit onze blog
Inspiratie & Tips