Drie maanden geleden is Tali’tha bij Offerte.nl als Marketing Stagiair begonnen. De maanden zijn voorbij gevlogen, dus vragen wij ons af: hoe is deze stageperiode voor Tali’tha verlopen?

Hoe heb jij jouw stageperiode bij Offerte.nl ervaren?

Dit was voor mij de eerste keer dat ik op de marketing afdeling van een bedrijf terecht kwam. Daarbij dus ook de eerste keer dat ik meemaak hoe dat allemaal verloopt. 
We begonnen met het Marketing team elke dag met een dag start om 9 uur. Zo kreeg ik een goed beeld van wie wat ging doen die dag en natuurlijk wie er wel en niet aanwezig is. Vaak was dit ook een goed moment om even bij te praten. Dit was een hele fijne manier om de dag te starten.

De theorie die ik vanuit mijn studie heb meegekregen heb ik hier ook echt in uitvoering gezien en aan mee geholpen. Ik heb hele leuke dingen mogen doen en maken voor o.a. de sociale media van Offerte.nl. Ik heb hier veel nieuwe en aanvullende dingen kunnen leren. Die nieuwe kennis kan ik straks weer meenemen naar mijn studie.
 

“Er wordt hard gewerkt, maar er is ook zeker genoeg gezelligheid.”

Wat heb je allemaal geleerd?

Allereerst heb ik geleerd wat Offerte.nl voor bedrijf is. Dit was in het begin nog niet helemaal duidelijk, maar dat werd het gelukkig al snel wel. 
Toen ik begon met mijn stage, was Offerte.nl net uitgebreid naar België. Er moest nog veel aan de website en sociale media gebeuren. Ik mocht samen met andere collega’s daarbij helpen door o.a. de website inhoud te geven. Ik heb vanuit verschillende afdelingen kunnen meekrijgen hoe zo’n uitbreiding gaat. Dit was erg leerzaam om mee te maken samen met een gezellig team.

Daarnaast heb ik content gemaakt voor de sociale media, zowel de Nederlandse als de Belgische pagina’s. Hiervoor kreeg ik van mijn stagebegeleider, Jooshua, een speedcursus Photoshop en Figma. Dat was hard nodig aangezien ik nog niet of weinig ervaring met beide programma’s had. Figma was compleet nieuw voor mij, dus dat was nog even zoeken. Nu heb ik meer ervaring met beide programma’s, wat in de toekomst zeker van pas komt. 

Wat vond je van het Offerte team?

Offerte heeft een heel gezellig team aan het werk. Iedereen is je bereid te helpen als je vragen hebt. Je krijgt advies over jouw werk en wordt niet afgerekend op de dingen die fout gaan. De hiërarchie binnen Offerte heeft niet de overhand. Er hangt een losse sfeer in het kantoor. Dit zorgde ervoor dat de drempel voor mij niet te hoog lag om eigen ideeën en visies te delen. Dit werd dan ook erg gewaardeerd.

Iedereen in het team zit vol energie en is gezellig. Je merkt dat zij zich erg inzetten voor het bedrijf. Je voelt de motivatie stromen zodra je het kantoor binnenstapt. Er word naast het echte werk ook wel eens getafeltennist of na een succes een lekker stukje taart gegeten. Vrijdagen worden vaak afgesloten met een gezamenlijk drankje, en er staat vrijwel altijd muziek aan. Dit alles maakt denk ik waarom ik mij zo snel op mijn plek voelde. Er wordt hard gewerkt, maar er is ook zeker genoeg gezelligheid.

Ik heb mij door de stage zeker verder kunnen ontwikkelen en veel creativiteit kunnen loslaten. Ik heb dankzij Offerte ook een veel beter beeld gekregen van wat ik nou eigenlijk wil gaan doen met mijn studie. Dat was voor mij ook een doel van deze stage. Het was een erg leuke periode en ik zou zo weer ervoor kiezen om hier stage te lopen.