error warning success close check arrow-right arrow-left menu star star plus minus right phone
Ontvang prijsopgaven van mediators Vergelijk mediators →
Prijzen aanvragen →

Geheel gratis & vrijblijvend

Het kan iedereen zomaar overkomen op het werk. Je voelt je niet zo op je gemak, want je hebt het gevoel dat mensen achter je rug over je roddelen. Je krijgt een slechte beoordeling waar je het absoluut niet mee eens bent, omdat je het afgelopen jaar goed werk hebt verricht. Dat levert heel veel frustraties op. Maar ook miscommunicaties en zelfs uit de hand lopende arbeidsconflicten. Zorg dat er geen lang lopende rechtszaken ontstaan, maar los het op met mediation bij een arbeidsconflict.

Wanneer is er sprake van een arbeidsconflict?

Volgens het woordenboek luidt de definitie van "arbeidsconflict" als volgt: "een arbeidsconflict is een conflictsituatie tussen een werknemer en werkgever". Natuurlijk kan er ook een arbeidsconflict ontstaan wanneer je ruzie hebt met de leidinggevende collega van de afdeling. Dat hoeft natuurlijk niet altijd je werkgever te zijn. Bij een bedrijfsconflict raken mensen gefrustreerd, is er vaak sprake van miscommunicatie tussen twee (soms meer) personen en lopen de gemoederen hoog op.

De reden voor zo'n conflict kan uiteenlopen van frustraties over een oneerlijke taakverdeling tot aan pesterijen op de werkvloer.

Waarom hiervoor kiezen?

Een arbeidsgeschil is niet fijn. Maar het hoeft niet het einde van een werkrelatie te betekenen. Zelfs niet wanneer de gemoederen echt hoog zijn opgelopen. Een arbeidsmediator gaat met jou en je collega, leidinggevende of werkgever om de tafel om te praten. Tijdens de gesprekken worden de pijnpunten op een veilige wijze op tafel gelegd en kun je het conflict samen oplossen.

Doordat je samen in gesprek gaat, kun je samen het arbeidsgeschil met een beetje hulp goed oplossen. En omdat er geen langslepende rechtszaak met dure advocaten voor nodig is en de kosten vaak gedeeld worden, of vergoed worden door het bedrijf of de arbeidsongeschiktheidsverzekering, is mediation ook stukken goedkoper. Maar vooral het feit dat je samen een passende oplossing vindt die voor beiden fijn is, maakt mediation een goede oplossing.

Wat doet een mediator bij een arbeidsconflict?

Hoe werkt mediation precies? De mediator is een onpartijdige partij die jij of het bedrijf mag inschakelen om een arbeidsconflict op te lossen. Dit is vaak een buitenstaander die geen banden heeft met jou of het bedrijf zelf. Dit maakt de mediator echt een onpartijdige deelnemer aan het gesprek. Na een kennismakingsgesprek met de betrokken partijen worden jullie uitgenodigd voor de eerste sessie. Hierbij mogen de deelnemers allemaal hun zegje doen.

Het is belangrijk dat alle deelnemers zich tijdens een sessie veilig en begrepen voelen. Maar vooral dat je je gehoord voelt. De mediator zorgt er tijdens de sessies voor dat beide partijen naar elkaar luisteren en dat beide partijen hun verhaal kunnen doen. Doordat de mediator gericht vragen stelt, samenvat en hulp biedt, gaan jij en je collega of werkgever zelf het probleem oplossen. De mediator legt vervolgens alle afspraken vast in een plan, waar je je na de sessies natuurlijk allebei aan moet houden.

In sommige gevallen is de oplossing dat je het bedrijf verlaat en op zoek gaat naar een andere baan. Maar doordat jullie dit op een rustige manier hebben uitgesproken, ga je veel fijner uit elkaar.

Hoeveel sessies zijn er nodig om een arbeidsgeschil op te lossen?

De meeste conflicten draaien om miscommunicatie en door om de tafel te gaan zitten, kan je dit snel oplossen. Meestal zijn er twee tot vijf sessies van anderhalf tot twee uur nodig voor mediation bij een arbeidsconflict.

Mag de hulp van een arbeidsmediator worden geweigerd?

Deelnemen aan mediation is niet verplicht. Toch is het niet verstandig om deelname te weigeren, gewoon omdat mediation voor alle partijen goed werkt. Er zijn zeer veel goede ervaringen met mediation. Rechters en bedrijfsartsen raden het zelfs aan als onderdeel van je arbeidsrecht, omdat je met mediation veel sterker in je schoenen staat.

Hoe vraag ik via Offerte.nl offertes aan?

Heb je mediation bij een arbeidsconflict nodig, maar weet je niet waar je moet beginnen? Vraag dan via Offerte.nl passende offertes aan. Dit gaat als volgt: laat in het formulier je gegevens achter en wij gaan voor je op zoek naar tot vijf offertes van geschikte mediators. Je hoeft dan alleen maar een mediator uit te kiezen die bij je past. Het kan zijn dat de mediator zelf contact met je opneemt om een afspraak te maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Uiteraard zal deze mediator ook met je werkgever of collega willen spreken om zo te zien of er een klik is. Daarna kan de mediation beginnen. Heb je te maken met een arbeidsconflict? Vul dan snel het formulier van Offerte.nl in en wij gaan voor je aan de slag, zodat je snel de voordelen hebt van mediation bij een arbeidsconflict en conflictloos verder kan met je werk.

Begin jouw aanvraag

Vergelijk mediators →
Wat onze klanten zeggen

heel goed. werd heel snel contact met mij opgenomen en dat vond ik heel prettig

Arbeidsconflict met mijn werkgever. Ik had een mediator nodig. Gelukkig werd ik meteen gebeld door verschillende mediators.

Geen toelichting

Geen toelichting

Hele snelle reacties en duidelijke offertes

Goede ervaring, we kregen gelijk bericht. En waren er al snel uit.

Populaire categorie├źn

Ontvang prijsopgaven van mediators

Bespaar tot 40% in 2 minuten

Vergelijk mediators
Laatste Offerte aanvragen

Aangevraagd op 24-09-2018 door een klant in Amsterdam

Arbeidsconfict werk

Arbeidsconflict op kinderdagverblijf

Aangevraagd op 19-09-2018 door een klant in Enschede

Arbeidsconflict mediation

Arbeidsconflict, partijen staan achter mediation

Aangevraagd op 19-09-2018 door een klant in Nieuwegein

Arbeidsconflict mediation

Arbeidsconflict mediator nodig. Partijen staan achter mediation

Aangevraagd op 27-08-2018 door een klant in Rotterdam

Arbeidsconflict

Doelstelling is terugkeer in eigen functie (heftruck chauffeur) na onenigheid over het beleid t.a.v. veiligheid

Aangevraagd op 23-08-2018 door een klant in Overbetuwe

Familie mediation werk

1 van onze medewerkers is ziek, geeft werkgever schuld van. Wij zijn een cafetaria. De medewerker is ook de oom van ons . Een heel lang verhaal. Werkgever en werknemer praten niet met elkaar ik hang er tussen. Bedrijfsarts adviseert mediation om op te lossen of goed uit elkaar gaan.

Aangevraagd op 17-08-2018 door een klant in Breda

Arbeidsconflict werkgever en werknemer

In opdracht van de ARBO dienst dienen werkgever en nemer mediation te gebruiken ten einde een conflict op te lossen. Werknemer is overspannen en werkgever wil meer duidelijkheid en afscheid nemen of reintegratie, maar werknemer had al gezegd te willen gaan solliciteren voor hij ziek werd

Aangevraagd op 14-08-2018 door een klant in Delft

Scheiden in Harmonie

Het in harmonie regelen van de scheiding. Er zijn nog geen conflicten maar door dit te regelen wil ik dat voorkomen.

Aangevraagd op 14-08-2018 door een klant in Rotterdam

Arbeidsconflict mediation

Manager en werknemer hebben moeite met communicatie. Medewerker heeft aangegeven zich gediscrimineerd te voelen en gepest door manager (heeft hier verschillende bewijstukken voor)Diverse gesprekken hebben plaatsgevonden waarin de gesprekken uitlopen op een hevige discussie. Functioneringsgesprekken worden bijgewoond door HR. Medewerker heeft een slechte beoordeling gekregen o.b.v. houding/gedrag. Werkinhoudelijk zijn er geen klachten. Medewerker is buitenlands, alle communicatie vindt plaats in het engels. De situatie is nu zodanig dat beide partijen moeite hebben om met elkaar te spreken. We zijn op zoek naar een goed engels sprekende mediator om een plan van aanpak te maken voor de toekomst.

Aangevraagd op 13-08-2018 door een klant in Maasdriel

Mediator

We need a mediator to host a telephone meeting between us, the employer, and one employee on sick leave, with whom we want to make an employment termination agreement. The mediator needs to speak English. Thank you.

Aangevraagd op 30-07-2018 door een klant in Rotterdam

Mediation werknemer

Het betreft een medewerker welke is uitgevallen sinds half januari 2018. De arbo adviseert mediation voor het terugkeren in haar werk / team dat zich tijdens haar afwezigheid heeft doorontwikkeld. Werknemer heeft hier moeite mee. Het zal in eerste instantie gaan om een teamgesprek met 9 personen incl leidinggevende. Daarna mogelijk nog vervolg 1 op 1 met leidinggevende

Aangevraagd op 26-07-2018 door een klant in Breda

arbeidsconflict

Een kapster werkzaam in de kapperszaak is zwanger en heeft van het begin af aan haar collega's aangegeven dat , als het haar niet zint ze de ziekte wet in zou gaan. Dit heeft ze ook gedaan. Vervolgens met veel problemen en overleg loopt steeds uit in andere beleving van haar als van de anderen medewerkers en werkgever. In de eerste instantie is ze de ziektewet ingegaan omdat ze veel last van overgeven had. Nu geeft ze bij de arbo arts aan dat het werkgerelateerde stress is en dat is niet goed voor de ongeboren baby. Arbo adviseert nu mediation

Aangevraagd op 06-07-2018 door een klant in Amsterdam

Arbeidsconflict

Betreft arbeidsconflict i.v.m niet tekenen contract. Verder niet op de hoogte van wat er nog mer speelt. Partijen staan niet achter mediation

Aangevraagd op 05-07-2018 door een klant in Huizen

Mediator

arbeidsconflict, partijen staan achter medation

Aangevraagd op 05-07-2018 door een klant in Hengelo

Arbeidsconflict

Arbeidsconflict werkgever als werknemer staan achter mediaton

Aangevraagd op 27-06-2018 door een klant in Meppel

Zakelijk conflict

Mediation omtrent hoogte factuur dienstverlening. Ik heb een zakelijk dispuut met een van mijn leveranciers. Gezamenlijk zijn wij niet tot een besluit kunnen komen en ik ben nu dus op zoek naar een mediator die ons hierin kan bijstaan.