error warning success close check arrow-right arrow-left menu star star plus minus right

Ontvang prijsopgaven van koeriers

Vergelijk koeriers
  • Ontvang tot 5 offertes op maat
  • Gecertificeerde professionals
  • Gratis & vrijblijvend

Hoe het werkt

Vul jouw wensen in

Vul jouw wensen in

Beantwoord een aantal korte vragen om aan te geven wat je precies zoekt

Ontvang gratis offertes

Ontvang gratis offertes

Binnen een paar uur ontvang je tot 5 gratis offertes, gebaseerd op jouw behoeftes

Kies de beste partij

Kies de beste partij

Vergelijk offertes, bedrijfspagina's en recensies om de beste partij te kiezen

Koerier offertes vergelijken? Gratis & Snel via Offerte.nl

koerier precies? Wat is het verschil tussen een koerier en een pakketservice? En kunt u beter voor een koerier kiezen of voor een particuliere koerier? Op alle genoemde vragen zal in de onderstaande tekst antwoord gegeven worden, zodat u met de juiste informatie de beste keuzes kunt maken.

Wat is een koerier?

Een koerier is een bedrijf met allemaal diverse koeriers. De koeriers leveren en bezorgen pakketjes voor u. U zou het kunnen vergelijken met mensen die naar de plaats van bestemming worden gebracht door een taxi, alleen is het bij een koerier niet met mensen maar met pakketjes en goederen. Ieder koerier heeft zijn eigen kwaliteit, zo is de één vooral op gericht op het vervoeren van pakketjes met spoed en richt de ander zich op het precies op tijd afleveren van pakketjes. Koeriersvervoer kan variëren van het vervoer van een stapel documenten op de fiets tot een bankstel met een vrachtwagen.

Verschil koerier en pakketservice

Bij een pakketservice worden verschillende goederen en/of pakketen in een bepaald gebied opgehaald en naar een centraal punt gebracht. ’s Nachts worden de pakketen en goederen gesorteerd op regio en getransporteerd naar een centraal punt in andere regio’s, soms zelfs naar een centraal punt in een ander landen. Vanaf het laatstgenoemde punt wordt het pakketje of de goederen bij het afleveradres bezorgd. Bedrijven zoals DHL, Federal Express en UPS maken gebruik van dit systeem. Een koerier is een bedrijf dat goederen en pakketjes echt van deur tot deur brengen, net zoals de taxi met personen doet. Een pakketservice is te vergelijken met een bus, een koerier met een taxi.

Waarom een koerier?

Als u een pakketje of goederen met spoed wilt laten bezorgen of als u een pakketje heeft dat met zorg moet worden behandeld is een koerier ideaal. Een koerier is ontzettend snel en direct. Uw pakketje wordt van A naar B gebracht zonder tussenstops en zonder dat er tegelijkertijd met hetzelfde vervoersmiddel een ander pakketje wordt gebracht.

Een koerier vinden?

Een goed en betrouwbaar koerier vinden kan soms best lastig zijn. Daarom volgt hier een stappenplan dat u kunt volgen om een goed en betrouwbaar koerier te vinden.

  • Het is verstandig om eerste even de koeriersbedrijven te googlelen. Lees, indien het koerier er een heeft, de website van het bedrijf.
  • Een koerier hoort bij de Kamer van Koophandel ingeschreven te staan, dit zou u voor de zekerheid kunnen controleren.
  • Verstandig is om referenties van het koerier op te zoeken. Hoe hebben anderen de service van dit bedrijf ervaren?
  • Als laatste kunt u offertes aanvragen op www.offerte.nl . Hier kunt u gratis, vrijblijvend en gemakkelijk offertes aanvragen voor meerdere koeriersbedrijven. Door de offertes met elkaar te vergelijken kunt u zien welk bedrijf het goedkoopst is.

Uit onze blog

Inspiratie & Tips

Welke koerier moet ik kiezen?

In dit artikel geven wij meer informatie over de keuze voor de beste koerier. Lees dit artikel en laat je informeren over deze belangrijke keuze.

Lees meer

Ben jij zelf een koerier?

Wij helpen jou graag aan nieuwe klanten, neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.