error warning success close check arrow-right arrow-left menu star star plus minus right phone
Ontvang prijsopgaven van notarissen Vergelijk notarissen →
Prijzen aanvragen →

Geheel gratis & vrijblijvend

Notaris huis

Laatste update:

U bent van plan om een huis te gaan kopen, maar om dat te kunnen doen zult u ook in contact moeten komen met een notaris. U zult namelijk een koopakte moeten schrijven. Deze koopakte zal door een notaris opgesteld moeten worden.

Een koopakte kan alleen door een notaris opgesteld worden. Een notaris is namelijk wettelijk bevoegd om dit soort officiële documenten op te stellen. Andere bedrijven of mensen zijn daar toe niet bevoegd.

Wanneer moet ik een notaris inschakelen voor mijn huis?

Er zijn verschillende situaties wanneer u een notaris moet inschakelen. Wanneer u gaat samenwonen bijvoorbeeld. Indien u samen met uw partner een huis gaat kopen, zult u een samenlevingscontract moeten gaan afsluiten.

Een notaris maakt voor u een samenlevingscontract af. In dit samenlevingscontract staat bepaalde afspraken tussen u en uw partner. Deze afspraken worden dan rechtsgeldig gemaakt door een notaris. Bijvoorbeeld welke bezitting naar wie gaan, wanneer u besluit om uit elkaar te gaan.

Welke aktes kan ik nodig hebben wanneer ik een huis wil kopen of verkopen?

Een notaris levert verschillende soorten aktes wanneer u van plan bent om een huis te kopen of te verkopen. De eerste akte die u zult moeten ondertekenen is een koopakte. Deze koopakte zal geleverd worden wanneer u een hypotheek heeft aangevraagd.

Daarna zult u een leveringsakte krijgen, indien u het huis koopt. Dit document vertelt eigenlijk dat het eigendom overgaat van de verkoper naar de koper. De verkoper en de koper moeten beide de leveringsakte ondertekenen.

En indien u uw hypotheek heeft afgesloten, dan zult u ook een hypotheekakte ontvangen. Dit is eigenlijk een contract wat vertelt dat u een lening aangaat en dat uw woning als onderpand fungeert. De hypotheek akte zal door de hypotheekverstrekker en door u worden getekend.

Vraag nu uw offertes aan via Offerte.nl

Bent u van plan om een huis te gaan kopen en heeft u de diensten van een notaris nodig? Dan is het zeker verstandig dat u eerst een offerte aanvraagt. Door een offerte aan te vragen weet u eigenlijk van te voren al wat u aan kosten kunt verwachten.

Offertes aanvragen is zeer aantrekkelijk voor mensen die van te voren willen weten wat ze straks kwijt zijn aan de diensten van een notaris. Offertes aanvragen is namelijk altijd vrijblijvend en u zit nooit ergens aan vast. Maar waar kunt u het beste uw offertes aanvragen?

Via Offerte.nl kunt u simpel en snel offertes aanvragen. Het enige wat u daarvoor hoeft te doen is een formulier invullen. Dit formulier is eigenlijk uw offerte-aanvraag. U kunt dus precies invullen voor welke werkzaamheden u een notaris nodig heeft.

Dan wanneer u klaar bent met het invullen van het formulier, kunt u het formulier verzenden. Uw formulier zal dan onder de aandacht van duizenden notarissen komen. Die kunnen dan op hun beurt u een passende offerte sturen. En voordat u het weet heeft u al een paar offertes ontvangen.

Waar wacht u dus nog op? Het aanvragen van offertes is nog nooit zo makkelijk geweest. Wacht dus niet langer en vraag nu uw offertes aan via Offerte.nl.

Ontvang prijsopgaven van notarissen

Bespaar tot 40% in 2 minuten

Vergelijk notarissen