error warning success close check arrow-right arrow-left menu star star plus minus right
Hoe specifieker jouw omschrijving, hoe accurater de offertes zullen zijn
Jouw e-mailadres wordt alleen gebruikt om offertes te versturen
Een geldig telefoonnummer is verplicht om de aanvraag te valideren

Geheel gratis & vrijblijvend

Hoe het werkt

Vul jouw wensen in

Vul jouw wensen in

Beantwoord een aantal korte vragen om aan te geven wat je precies zoekt

Ontvang gratis offertes

Ontvang gratis offertes

Binnen een paar uur ontvang je tot 5 gratis offertes, gebaseerd op jouw behoeftes

Kies de beste partij

Kies de beste partij

Vergelijk offertes, bedrijfspagina's en recensies om de beste partij te kiezen

Vindt via Offerte.nl de hovenier om uw tuinproject succesvol uit te voeren. De hoveniers die zich bij ons hebben aangesloten zijn allemaal erkende en betrouwbare professionals. Of u nou een kleine of grote tuin heeft, met een simpele aanvraag, ontvangt u makkelijk en snel, binnen 24 uur, maximaal 6 offertes. U kiest vervolgens zelf de beste of voordeligste offerte uit. Besparen ging niet eerder zo makkelijk en snel.

Bent u dus op zoek naar een betrouwbare partner voor een nieuw tuinontwerp? Of heeft u het ontwerp al klaar en moet de tuin alleen aangelegd en/of onderhouden worden? Offerte.nl heeft altijd een betaalbare hovenier in uw regio beschikbaar.

Wat doet een hovenier?

Bij een hovenier kunt u zowel kleine als grote tuinprojecten onderbrengen, alsmede bijbehorende werkzaamheden. U wilt echter natuurlijk dat de werkzaamheden betaalbaar en volgens afspraak worden uitgevoerd. Vraag daarom altijd eerst een offerte aan bij meerdere partijen en omschrijf duidelijk welke werkzaamheden uw project omvatten. U kunt hierbij denken aan:

Ontwerp, aanleg, onderhoud en renovatie

 • winterklaar maken van uw tuin
 • tuin ontwerp laten maken
 • tuininrichting bepalen
 • tuin aanleggen
 • tuinbestrating aanleggen
 • gazons aanleggen, onderhouden en bemesten
 • zwem-, visvijvers aanleggen
 • groene tuinafscheiding plaatsen
 • schuttingen zetten
 • tuinrenovatie
 • tuinonderhoud

6 adviezen om te besparen op de kosten van hoveniers

 1. Vergelijk hoveniers door het aanvragen van offertes
 2. Kies voor een standaard tuinontwerp om de kosten te drukken
 3. U kunt kiezen voor goedkopere beplanting
 4. Kies een slimme indeling van uw tuin. Ga bijv. voor een groot gazon.
 5. Vergelijk en bespaar vooral op materiaalkosten.
 6. Voer de voorbereidingen zelf uit.

De voordelen van een hovenier

 1. Door de beschikbare kennis en mogelijkheden wordt uw project sneller gerealiseerd dan wanneer u het zelf doet.
 2. In het tuinontwerp houdt de hovenier rekening met het onderhoud en de kosten op langere termijn.
 3. Complete projectrealisatie op tijd (incl. het aanleggen van elektra en watervoorzieningen).
 4. Garantie op het geleverde werk.
 5. Goede service en nazorg.
 6. Duidelijke prijsbepaling zonder nacalculatie.

Speel zelf voor hovenier of toch maar laten doen?

De kosten voor het aanleggen van een tuin is in 9 van de 10 gevallen het argument om de werkzaamheden in de tuin zelf uit te voeren. Het inhuren van een hovenier kan echter goedkoper zijn dan het ontwerp, realisatie en onderhoud zelf te doen.

Wilt u de werkzaamheden zelf uitvoeren, dan is het raadzaam om altijd goed te inventariseren of u de benodigde kennis heeft, hoe veel tijd het gaat kosten om het project te realiseren en welke kosten u denkt te gaan maken. In de meeste gevallen blijkt het inhuren van een professionele hovenier toch voordeliger. Naast een professionele uitvoering, heeft u meteen garantie op de geleverde werkzaamheden, als het aanleggen en aansluiten van elektra en watervoorzieningen.

Wat kost een hovenier?

De kosten per hovenier en per tuin kunnen ontzettend verschillen. Wordt de prijs die u moet betalen als eenheidsprijs, als uurtarief of per m2 in rekening gebracht? Daarnaast is het type project dat u wilt laten uitvoeren bepalend voor de kosten onder aan de streep. Kiest u er bijvoorbeeld voor om alleen het tuinontwerp te laten maken en/of ook de tuin aan te laten leggen en/of ook meteen een onderhoudscontract af te sluiten. Een hovenier kan ook aanvullende kosten in rekening brengen. Let daar goed op.

Tuinontwerp

Door de kennis en ervaring van een hovenier te gebruiken, kan deze u voorzien van bruikbare adviezen en tot nieuwe inzichten brengen. Na een grondige inventarisatie van uw wensen, gaat de hovenier met het tuinontwerp aan de slag. In het ontwerp worden al uw wensen meegenomen en krijgt u een volledig overzicht van de begrootte kosten.

In de meeste gevallen wordt er een eenheidsprijs in rekening gebracht voor het ontwerp. Deze wordt bepaald aan de hand van het aantal vierkante meters dat uw tuin groot is. In de meeste gevallen dient u rekening te houden met ongeveer 250 tot 500 euro per tuinontwerp. De kosten voor het ontwerp kunnen duidelijk verschillen en is mede afhankelijk van de kennis en ervaring van de hovenier. Heeft een tuin die groter is dan 300m2, dan wordt er over het algemeen 2 euro per m2 bovenop de eenheidsprijs gerekend.

Tuin aanleg

Na het afronden van het tuinontwerp, bent u klaar om het project van start te laten gaan. In de meeste gevallen heeft u nu ook een goed beeld wat de uitvoering van het project u gaat kosten. Meestal kunt u in overleg met de hovenier afwijken van het tuinontwerp, zodat u zelf nog invloed kan uitoefenen op de hoogte van de kosten. De materiaalkosten voor het aanleggen van een gazon (met graszoden) is namelijk goedkoper dan wanneer u uw tuin volledig bestraat.

Indicatie van de kosten

*Het onderstaande geeft u een gemiddelde prijsindicatie per m2

 • Grasveld (gazon) aanleggen 5 – 10 euro
 • Beplanting plaatsen 10 – 30 euro
 • Bestrating leggen 50 – 150 euro
 • Houten vlonders plaatsen 75 – 150 euro
 • Schutting of groene tuinafscheiding 50 – 150 euro

Tuinonderhoud

Het onderhouden van uw tuin kan, wanneer u geen groene vingers heeft een tijdrovende en vervelende klus zijn. U wilt immers alleen jarenlang kunnen genieten van uw tuin en welke plant in welke periode gesnoeid of bemest moet worden, daar waagt u zich niet aan. Het uitbesteden van het onderhoud aan uw tuin is dan de perfecte oplossing.

De prijzen voor tuinonderhoud lopen echter sterk uiteen. Er zijn verschillende factoren die van invloed zijn op de prijs. Zo maakt u afhankelijk van de grootte en inrichting van uw tuin meer of minder kosten. Kost het onderhoud van sierplanten meer dan een gazon en tuinbestrating. Een offerte op maat biedt uitkomst om makkelijk en snel de gewenste dienstverlening van hoveniers te kunnen vergelijken. U moet er rekening mee houden dat het gemiddelde uurtarief rond de 35 – 50 euro ligt.

Aanvullende kosten

Ja, u kunt besparen op de kosten van een hovenier. Wanneer u bepaalde werkzaamheden zelf uitvoert, hoeven deze niet in rekening gebracht te worden. Er zijn ook factoren die er juist voor zorgen dat uw rekening juist hoger wordt. Hieronder een beknopt overzicht:

 1. Voorbereidende werkzaamheden: Verwijder en voer de oude beplating en bestrating zelf af.
 2. Maak uw tuin bereikbaar: Is het niet mogelijk om uw tuin makkelijk te bereiken, dan kunnen extra kosten voor bijvoorbeeld het inhuren van een kraan in rekening worden gebracht.
 3. Waar woont u en wat is de afstand die de hovenier moet afleggen?: De afstand die de hovenier moet afleggen om bij u te komen en extra kosten voor het parkeren in de binnenstad kunnen extra in rekening worden gebracht.

Tip: leg de aanvullende afspraken omtrent kosten duidelijk vast, voordat u een aangeboden offerte tekent. Het behoeft geen verdere toelichting dat u uw offertes het beste kunt aanvragen en vergelijken via Offerte.nl. Wij hebben verschillende hoveniers uit uw regio in ons bestand, waardoor u in de meeste gevallen helemaal geen voorrijkosten betaald.

Vraag offertes aan, vergelijk en bespaar direct op uw kosten!

Het aanvragen van offertes is een goede methode om hoveniers te vergelijken en inzicht te krijgen in mogelijke kostenbesparingen. U krijgt een duidelijk overzicht van de benodigde werkzaamheden en de bijkomende kosten. Omdat Offerte.nl het aanvraagproces gestandaardiseerd heeft kunt u nu nog makkelijker en sneller verschillende aanbieders vergelijken.

Direct offertes ontvangen? Offerte.nl biedt u de mogelijkheid om makkelijk en snel offertes aan te vragen bij meerdere hoveniers. Vul het aanvraagformulier zo volledig mogelijk in en onze medewerkers doen het zware werk. U ontvangt namelijk 5 relevante offertes binnen 24 uur van professionele en betaalbare hoveniers uit uw regio.

Bij vragen neem contact met ons op

Telefonisch

088 - 771 23 45

Ben jij zelf een hovenier?

Wij helpen jou graag aan nieuwe klanten, neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Uit onze blog

Inspiratie & Tips