error warning success close check arrow-right arrow-left menu star star plus minus right
Hoe specifieker jouw omschrijving, hoe accurater de offertes zullen zijn
Jouw e-mailadres wordt alleen gebruikt om offertes te versturen
Een geldig telefoonnummer is verplicht om de aanvraag te valideren

Geheel gratis & vrijblijvend

Hoe het werkt

Vul jouw wensen in

Vul jouw wensen in

Beantwoord een aantal korte vragen om aan te geven wat je precies zoekt

Ontvang gratis offertes

Ontvang gratis offertes

Binnen een paar uur ontvang je tot 5 gratis offertes, gebaseerd op jouw behoeftes

Kies de beste partij

Kies de beste partij

Vergelijk offertes, bedrijfspagina's en recensies om de beste partij te kiezen

Hekwerk

Gebruik hekwerk

Hekwerk kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Zo kiezen sommige mensen ervoor om hekwerk te laten plaatsen om hun erf/bedrijfsterrein af te scheiden. Anderzijds wordt hekwerk onder andere geplaatst ter beveiliging of verfraaiing van een tuin of woning. In de meeste gevallen wordt hekwerk echter geplaatst om beveiligingsredenen. Via onze site kun je offertes aanvragen voor hekwerk specialisten.

Soorten hekwerk

Over het algemeen wordt voor een tuin vaak een tuinhek geplaatst. Hoewel dit de meest gebruikte soort hek is, zijn er verschillende soorten hekken waarvoor kan worden gekozen. Hieronder tref je een klein overzicht:

Hek soort Toelichting
Spijlenhekwerk Dit is een erg stevig hekwerk, met spijlen aan de bovenkant van het hek. Dit soort hek heeft verschillende lagen coating waardoor hij weerbestendig is en in meerdere kleuren leverbaar is.
Gaashekwerk Gaashekwerk is opgebouwd uit metalen draden die met elkaar verweven zijn. Je ziet ze onder andere bij luchthavens en terreinen waar je -wanneer je onbevoegd bent - niet mag komen. Gaashekwerken zijn vaak afgewerkt met een zinklaag, waardoor dit hekwerk niet zal roesten.
Sierhekwerk Dit type hekwerk wordt voornamelijk gemaakt van staal, waarna het gebogen kan worden tot verschillende vormen sierwerk. U kunt sierhekwerk herkennen aan de versiersels aan de toppen van het hek. Dit type hekwerk wordt onder andere vaak bij musea en kerken gebruikt.
Balkonhekwerk Balkonhekwerken zijn - zoals de naam het al zegt - speciaal gebouwd om een balkon af te bakenen. Bij dit type hekwerk is het belangrijk dat deze zo netjes mogelijk is afgewerkt en past bij de uitstraling van het balkon.
Staafmathekwerk Staafmathekwerk wordt vaak als afrastering gebruikt. U komt ze vaak tegen bij scholen en de Nederlandse Spoorwegen maakt er ook veelvuldig gebruik van. Binnen dit type hekwerk kan worden gekozen voor hogere en lagere staafmat hekken.

Beveiliging

Wanneer je hekwerk laat plaatsen voor de beveiliging van je erf, kun je het beste kiezen tussen een gaashekwerk, een spijlen hekwerk of een staafmathekwerk. Deze hek soorten zijn veruit het meest stevig. Daarnaast kan je - om de beveiliging extra aan te scherpen - ervoor kiezen om het hekwerk uit te rusten met bijvoorbeeld een camera- of bewegingsdetectie installatie of prikkeldraad.

Verfraaiing

Ter verfraaiing van jouw erf kun je het beste kiezen voor sier- of gaashekwerk. Sierhekwerk is speciaal gemaakt om te dienen als versiering van het erf en dit type hekwerk kan in verschillende stijlen/kleuren worden geleverd. Gaashekwerk is over het algemeen vrij licht en je kunt ervoor kiezen jouw gaashek te decoreren met klimop. Klimop voorziet je van een groen hekwerk het hele jaar door en dit vergt weinig onderhoud.

Afbakening

Voor de afbakening van je tuin kun je het beste kiezen voor een tuinhekwerk. Deze zijn bijna altijd van hout en hebben een kleine lengte, waardoor ze vriendelijk ogen. Daarnaast kun je ervoor kiezen dit type houten hekwerk over te laten schilderen indien je het hek van een kleurtje wilt voorzien. In veel gevallen gaat de voorkeur uit naar donkergroen of wit.

Balkon

Wanneer je hekwerk rondom jouw balkon wilt plaatsen (balustrade), dien je rekening te houden met een paar wettelijk vastgestelde eisen.

  • Een balkonhek moet een minimale hoogte hebben van 1 meter (100 cm) als de afstand tot de grond naar het balkon minder dan 13 meter is.
  • Een balkonhek moet een minimale hoogte van 1,20 meter hebben als de afstand tot de grond naar het balkon meer dan 13 meter bedraagt.
  • De afstand tussen de spijlen mogen in de hoogte en de breedte samen niet meer dan 110 centimeter zijn. Als voorbeeld: heb je een hek van 100 centimeter hoog? Dan mag de afstand tussen de spijlen niet meer dan 10 centimeter zijn.

Je dient ten alle tijden bij het laten plaatsen van een balkonhek een vergunning aan te vragen. Hiervoor gelden de volgende regels:

  • Wanneer het balkon een oppervlakte heeft van minder dan 2 vierkante meter, dien je een lichte vergunning aan te vragen.
  • Heeft het balkon een oppervlakte die groter is dan 2 vierkante meter? Dan dien je een reguliere bouwvergunning aan te vragen. Het aanvragen van de vergunningen doe je via de gemeente.

Het inhuren van een specialist

Wil je hekwerk laten zetten? Via Offerte.nl kun je op eenvoudige en snelle wijze een specialist inhuren. Middels het invullen van het aanvraagformulier krijg je binnen 24 uur maximaal vijf offertes toegestuurd van hekwerk specialisten die bij ons zijn aangesloten en bij jou in de regio actief zijn. Woon je bijvoorbeeld in Amsterdam? Dan krijg je de offertes toegestuurd van de hek specialisten die gevestigd zijn in Amsterdam en omstreken. De offertes kun je vervolgens met elkaar vergelijken op basis van dienstverlening en kosten, zodat je er zeker van bent dat je kiest voor de specialist die jou het beste kan helpen en het meeste binnen jouw kostenplaatje valt.

Bij vragen neem contact met ons op

Telefonisch

088 - 771 23 45

Ben jij zelf een hekwerk specialist?

Wij helpen jou graag aan nieuwe klanten, neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Uit onze blog

Inspiratie & Tips

Tuinafrastering

Verschillende soorten tuinafrasteringen met de bijbehorende informatie.

Lees meer

Tuinomheining

Bent u op zoek naar een degelijke omheining voor uw tuin? Mogelijke materialen voor een tuinomheining worden hier beschreven.

Lees meer