error warning success close check arrow-right arrow-left menu star star plus minus right

Uw eigen briefpapier

Briefpapier nodig? Ontvang vrijblijvend 5 offertes

Hoewel we als maatschappij steeds vaker naar digitale middelen grijpen om te communiceren zal papier nog lang blijven bestaan als communicatiemiddel. Papier wordt in ons ‘digitale tijdperk’ nog steeds gebruikt als communicatiemiddel. Een belangrijk soort papier is briefpapier. Dit briefpapier heeft een bepaalde opmaak en vaak ook visuele kenmerken, zoals een logo. Briefpapier wordt in de zakelijke wereld gebruikt voor verschillende doeleinden, waaronder voor rekeningen, herinneringen en uitnodigingen. Briefpapier kan ook voor persoonlijke doeleinden worden gebruikt, zoals voor brieven naar vrienden en familie.

Waarom uw eigen briefpapier?

Briefpapier in uw eigen stijl heeft een groot aantal voordelen. Het eerste voordeel is dat uw briefpapier professioneel oogt voor uw klanten. Vaak is briefpapier naast een website een van de eerste manieren waarop ze uw bedrijf leren kennen. Volgens onderzoek is de eerste indruk die iemand krijgt vaak blijvend. Het is daarom erg belangrijk dat die eerste indruk meteen goed is. Omdat briefpapier een van de eerste kennismakingen met uw klant is, is het het zeker waard om goed na te denken over briefpapier. De kunst is hierbij om in het briefpapier de ‘feel’ van uw bedrijf terug te laten komen. U kunt hierbij kiezen voor een strakke stijl, of juist een wat lossere stijl. Verschillende keuzes zorgen voor verschillende impressies bij uw klant.

Welke mogelijkheden zijn er voor briefpapier?

Zoals eerder besproken zijn er verschillende opmaken mogelijk bij het bestellen van briefpapier. Het is niet verplicht, maar over het algemeen wel aan te raden om de volgende elementen naar voren te laten komen op uw briefpapier:

  • Naam bedrijf
  • Adres bedrijf
  • Logo bedrijf

Vaak worden ook telefoonnummer, regulier rekeningnummer, IBAN (internationaal rekeningnummer), KvK-nummer en soms ook het referentienummer van de brief in hetzelfde blok als de naam en het adres van het bedrijf gezet. Op deze manier heeft de klant op een centrale plek op het briefpapier alle informatie die voor hem of haar nuttig zou kunnen zijn. Naast de invulling van uw briefpapier is er ook keuze in uitstraling. Bent u op zoek naar briefpapier met alleen een logo en de basisinformatie van uw bedrijf, of kiest u ook voor kleur op uw briefpapier?

Daarnaast zijn er qua soort papier en het gewicht van het papier ook genoeg keuzes voorhanden. De stevigheid van het papier is namelijk net zo belangrijk als de uitstraling van het papier. Bij deze keuzes is het ook belangrijk rekening te houden met het type printer dat wordt gebruikt om te printen.

Als laatste zijn er verschillende mogelijkheden betreffende het formaat van het papier. A4-papier is wat brieven betreft vaak de standaard, maar er kan ook gekozen worden voor een groter of kleiner papierformaat.

Welke kosten zijn verbonden aan eigen briefpapier?

Op onze website, offerte.nl, kunt u gemakkelijk en snel vrijblijvend een offerte aanvragen voor uw opdracht. Uw opdracht wordt doorgestuurd naar drukkerijen in uw regio, die ieder een vrijblijvende offerte voor uw opdracht zullen opmaken. U kunt vervolgens makkelijk de drukkerijen in uw regio met elkaar vergelijken, en de drukkerij die het beste bij u past uw opdracht laten uitvoeren.

Laatste update

Ontvang prijsopgaven van drukkerijen

Bespaar tot 40% in 2 minuten

Vergelijk drukkerijen

Gerelateerde artikelen

Boek laten drukken

Wees onafhankelijk van een uitgever, laat zelf naar eigen wens uw boeken drukken! Dit kan heel veel voordelen hebben voor uzelf en voor uw bedrijf.

Lees meer

Uw eigen briefpapier

Uw eigen briefpapier brengt veel voordelen met zich mee voor uw bedrijf. Laat uw briefpapier een goede eerste indruk van uw bedrijf geven.

Lees meer

Posters

Posters zijn een geweldige manier om uw boodschap over te brengen, zij het voor uw evenement, dienst, of product.

Lees meer