Vergelijk dakraam specialisten
in uw regio

Home Over Offerte.nl Contact

Dakraam Specialisten vergelijken is nog nooit zo simpel geweest

Vul uw wensen in

Beantwoord een aantal korte vragen zodat wij de juiste dakraam specialisten voor u kunnen vinden

Ontvang 5 gratis offertes

U krijgt maximaal 5 gratis offertes van dakraam specialisten die aan uw wensen voldoen

Kies de beste partij

Vergelijk offertes, bedrijfspagina's en recensies om de beste dakraam specialist te kiezen die bij u past

Onze dakraam specialisten krijgen gemiddeld een 8,6

B. Schaaf - Tiel

Ik heb de dakraam offertes nu al ontvangen, dank jullie wel voor jullie snelle hulp!

I. Whyte - Smakt

Het dakraam is geplaatst. Ik ben zeker te spreken over jullie dienst.

J. Bonier - Dongen

Ik ben zeker blij met de gang van zaken voor onze nieuwe dakraam.

Anoniem -

Top site !!!!!

-

Top


Dakraam plaatsen? Vergelijk Gratis & Snel via Offerte.nl

U heeft thuis misschien een zolder. Deze zolder dient eigenlijk geen praktisch doel, behalve een rommelzolder voor oude spullen. Dit komt voornamelijk doordat de zolder erg donker is. Je kan niet veel zien, en daarom is het niet zo prettig om lange tijd op deze zolder door te brengen. U wilt toch graag gebruik maken van deze zolder, op een andere manier dan als rommelzolder. U zou er graag een kamer van maken, bijvoorbeeld een slaapkamer, of een studeerkamer. De zolder is hier alleen te donker voor, en daarom niet geschikt. Gelukkig is er een oplossing voor dit probleem. Het is een oplossing die door veel mensen gebruikt wordt: een dakraam. Door een dakraam te plaatsen in het dak van uw zolder kan u van een donkere rommelzolder een lichte, heldere ruimte maken. Een ruimte die prettig is om in te verblijven. Het uitkiezen van een geschikt dakraam is echter niet altijd even gemakkelijk. Daarom geven we meer uitleg over dakramen, onder andere over het plaatsen van een dakraam.

Soorten dakramen

Er zijn veel verschillende soorten dakramen, om invulling te bieden aan de wensen van iedereen. Al deze verschillende soorten dakramen hebben namelijk allemaal andere eigenschappen. We zullen een aantal verschillende soorten verder uitlichten, zodat u beter kan bepalen welk dakraam het beste bij u past.

Het tuimeldakraam is de populairste vorm van dakramen. Het voordeel van een tuimeldakraam is het gemak wat betreft de bediening. Daarnaast is het tuimeldakraam erg veelzijdig, met veel verschillende types. Er zijn bijvoorbeeld tuimeldakramen met een verhoogde kantelas, waardoor het dakraam ook geschikt is voor hele lange mensen. Ook zijn er tuimeldakramen met een benedenlicht, waardoor het dakraam voor meer veiligheid en een beter uitzicht zorgt.

Er zijn ook uitzet-tuimeldakramen. Dit zijn ramen die uitgezet kunnen worden, en kunnen tuimelen. Door de uitzetfunctie ontstaat er meer ruimte onder het raam. Het uitzet-tuimeldakraam lijkt op het balkondakraam, waarbij de onder- en bovenvleugel uigeklapt kunnen worden om een balkon te vormen.

Er zijn ook elleboogramen, die geschikt zijn voor schuine daken die eindigen in een verticaal gedeelte. Uitstapdakramen zijn ramen die erg geschikt zijn als nooduitgang. Deze ramen openen net als deuren naar links of naar rechts. Hierdoor is het erg makkelijk om via het raam het dak te bereiken.

Een dakraam plaatsen

Bij het plaatsen van een dakraam komt het een en ander kijken. Het is niet heel gemakkelijk om een dakraam te plaatsen, maar in theorie is het voor een doorgewinterde doe-het-zelver mogelijk om het zelf te doen. Veel mensen zullen er echter liever een professional inhuren om het dakraam te plaatsen.

Als u het dakraam gaat plaatsen moeten een aantal dingen gebeuren. Ten eerste moet u goed meten. Het is belangrijk dat u de afstanden van uw dak en de grootte van het dakraam goed weet. Als u alles goed heeft gemeten kan u beginnen met zagen. U moet de dakbalken op de juiste afstand doorzagen, zodat u de opening in het dak kan zagen waar het dakraam komt. Vervolgens kunnen de kozijnen geplaatst worden. De dakpannen kunnen daarna teruggelegd worden, de ruit kan worden geplaatst, en het dakraam kan worden afgewerkt.


Bent u zelf een dakraam specialist?
Start uw deelname