Ontvang vrijblijvend offertes van 5 cv-ketel installateurs & bespaar tot wel 40%

Vrijblijvend 5 offertes van cv-ketel installateurs

Vul uw postcode in:
...

1. Plaats uw opdracht

Vul het bijbehorende formulier zo specifiek mogelijk in. Wij matchen uw opdacht aan 5 cv-ketel installateurs die kunnen voldoen aan uw wensen.

...

2. Vul het offerteformulier in

Het aanvragen van offertes is Gratis, Makkelijk en Snel. Vul het aanvraagformulier zo volledig mogelijk in voor de scherpste vrijblijvende offertes op maat.

...

3. Kies uit 5 relevante offertes

Ontvang binnen 24 tot 48 uur max. 5 maatwerk offertes van professionals uit uw regio. Vergelijk & bespaar direct op uw totaalkosten.

Cv-ketels

Is uw Cv-ketel stuk of is uw huidige verouderd en bent u aan en nieuwe toe? Vraag direct een een offerte aan voor een nieuwe of voor het laten plaatsen van een nieuwe Cv-ketel. Vul het formulier in en ontvang binnen 24 uur verschillende offertes voor een nieuwe Cv-ketel.

Het kan in Nederland behoorlijk koud worden. Hoewel een koude douche in de ochtend erg verfrissend kan zijn, douchen de meeste mensen toch liever met warm water. Wanneer de Cv-ketel het niet doet zult u geen warm water meer hebben. De meeste verwarmingsinstallaties werken door de Cv-ketel, als deze het dus niet meer doet kan uw huis niet meer verwarmd worden en staat u letterlijk in de kou.

Waar moet u op letten bij een nieuwe Cv-ketel?

Er zijn verschillende soorten en merken Cv-ketels. Vaak hebben installateurs voorkeur voor één merk en zullen zij dat merk kunnen leveren. Kiest u zelf de ketel en laat u deze meteen monteren of installeert u deze ook zelf? Een andere optie is om u te laten adviseren over de ketel en deze te laten plaatsen. Maar waar let u op bij het kiezen van een nieuwe ketel? We hebben hieronder een aantal belangrijke aandachtspunten voor u opgesteld.

 • Hoe groot is uw huis (in kubieke meters)?
 • Hoeveel warm water gebruikt uw woning?
 • Heeft u een bad? Dan moet u een grotere Cv-ketel hebben.
 • Wat voor type huis heeft u?
 • Is uw huis goed geïsoleerd (hoeveel warmte gaat er verloren)?
 • Hoeveel tijd wilt u wachten op warm water wanneer u de warmwaterkraan opendraait?
 • Wilt u warm water tegelijk kunnen gebruiken (bijvoorbeeld douche en keukenkraan)?

Dan heeft u ook nog keuze uit verschillende typen Cv-ketels, namelijk soloketels en combiketels. Daarbij kunt u ook nog kiezen uit een:

 • Vr-ketel
 • Hr-ketel

Wanneer u besloten heeft om een nieuwe ketel aan te gaan schaffen is het ook een idee om te bekijken of een onderhoudscontract voor uw nieuwe Cv-ketel interessant is. Zo houdt u uw nieuwe ketel in goede conditie en gaat deze langer mee.

Voordelen & nadelen van een nieuwe Cv-ketel

Voordelen van een nieuwe Cv-ketel:

 • Hoger rendement dan huidige ketel.
 • Zuiniger.

Nadelen van een nieuwe Cv-ketel:

 • Is een dure investering.
 • 2

Wat is een Cv-ketel?

Een Cv-ketel is de centrale verwarmingsketel van de verwarmingsinstallatie in uw huis. Deze verwarmingsinstallatie zorgt voor warm water waarmee een woning verwarmd wordt. Door een pomp is het warme water door het hele huis beschikbar. Zo kan u het warme water ook gebruiken als u gaat douchen of wanneer u warm water uit de kraan gebruikt.

Een Cv-ketel werkt meestal op aardgas of op stookolie en het water in de ketel wordt verhit door middel van een brander. De temperatuur van de Cv-ketel wordt door een thermostaat in de gaten gehouden en aangepast wanneer deze te hoog of te laag is. De Cv-ketel is ook aangesloten op een rookafvoerkanaal om rookgas weg te voeren.

Hoe werkt een Cv-ketel?

Wanneer de thermostaat in een kamer aangeeft dat de temperatuur te laag is dan zal de pomp warm water door de woning gaan pompen. Op hetzelfde moment gaat een gasklep van het gasregelblok om zodat er gas in de brander van de Cv-ketel wordt gepompt. Het water wordt nu verhit en rondgepompt. Het water wordt via de leidingen naar radiatoren gevoerd wat de kamer verwarmd.

Het water dat is afgekoeld stroomt weer terug naar de ketel en wordt hergebruikt. De restwarmte uit dit water kan worden gebruikt in vloerverwarming. De gassen die vrijkomen bij verbranding in de Cv-ketel worden naar buiten afgevoerd via rookafvoerkanaal. Als de temperatuur in de kamer weer op de juiste temperatuur staat zal vervolgens de thermostaat stoppen met de gastoevoer. Het water wordt dus niet meer warm. Als er binnen 15 minuten nadat de gastoevoer is gestopt geen nieuwe temperatuur wordt gevraagd, stopt de circulatiepomp met pompen.

Het gasregelblok wordt beschermd tegen het wegstromen van gas dat nog niet verbrand is door een zogenaamde thermokoppel. De cv-ketelthermostaat zorgt dat het water niet te warm wordt. Wordt het water toch nog te warm - als de cv-ketelthermostaat kapot is bijvoorbeeld - dan zal de maximaalthermostaat de CV ketel uitschakelen. Dit doet de thermostaat door de gastoevoer naar de brander af te sluiten. Als de waterdruk in de installatie te laag is, zit er dus ergens een lek of is de temperatuur te laag, en wordt de gastoevoer ook afgesloten door een droogkookbeveiliging.

Deze drukverschillen van het water worden gecorrigeerd door een zogenaamd expansievat. Een overstortventiel voorkomt dat de waterdruk in de Cv-ketel weer veel te hoog wordt.

De werkdruk van een ketel is af te lezen op een manometer, die meestal geleverd wordt in combinatie met een meter voor de watertemperatuur.

Wat kost het laten plaatsen van een Cv-ketel?

Het laten plaatsen van een nieuwe Cv-ketel bestaat meestal uit twee delen. Het eerste is de ketel zelf, het andere deel is voor de installatie van de ketel door een monteur.

Wanneer u zelf de ketel zelf wilt gaan plaatsen houdt u alleen de kosten voor een nieuwe ketel over. Daarbij kan het zijn dat er nog enkele montage materialen bijkomen.

De totale prijs voor een nieuwe ketel is afhankelijk van de prijs van de nieuwe ketel en van de prijs van de installatie. Voordat u een nieuwe ketel aan gaat schaffen kunt u de prijzen van verschillende installateurs met elkaar vergelijken.

Een nieuwe Cv-ketel

Wilt u zo snel mogelijk een nieuwe ketel laten plaatsen? Vraag dan nu eenvoudig offertes op voor het laten plaatsen van een nieuwe Cv-ketel. Binnen 24 uur ontvangt u verschillende offertes en kunt u vergelijken welke ketel u wilt en door wie u deze eventueel laat installeren.

Voordelen van Offerte.nl

Gratis en vrijblijvend
Snel offertes op maat
Betrouwbare professionals
Vergelijk, kies en bespaar!

Referenties

eerste keer dus even afwachten

Anoniem -


Makkelijk en effectief

Anoniem -


Uw bedrijf op Offerte.nl?

Meld u nu vrijblijvend aan
Ontvang gratis offerte aanvragen
Betaal alleen voor de ontvangen offertes