error warning success close check arrow-right arrow-left menu star star plus minus right phone
Ontvang prijsopgaven van boekhouders Vergelijk boekhouders →
Prijzen aanvragen →

Geheel gratis & vrijblijvend

Boekhouder ZZP

Hoe vind ik een boekhouder voor zzp’ers?

Iedere zzp’er heeft een goede boekhouding nodig. Dit is namelijk wettelijk verplicht. Gelukkig mag je onder de €500.000 omzet een vereenvoudigde boekhouding voeren als zelfstandig ondernemer. De kans is erg groot dat je daarin valt omdat er nauwelijks zzp’ers zijn die meer verdienen.

Je vindt snel een goede boekhouder door een offerteaanvraag in te dienen bovenaan deze pagina. We zorgen dat je 5 offertes van boekhouders krijgt die gespecialiseerd zijn in het afhandelen de boekhouding van zzp’ers. We sturen alleen offertes toe van regionale aanbieders. Woon je in een gemeente in Utrecht, dan zul je offertes van boekhouders uit Utrecht krijgen en niet uit Amsterdam.

Boekhouder ZZP kosten

De kosten van een boekhouder vallen vaak lager uit dan men denkt. Het kost meestal nog geen €100 per maand. Je vindt vaak al iemand tussen de €40-€70 afhankelijk van het uurtarief. Het hangt ook af van wat je allemaal wilt uitbesteden. De gehele boekhouding door iemand laten doen is natuurlijk duurder dan alleen de btw-aangifte afhandelen. Als je ervoor kiest om de boekhouder alle bonnetjes te laten administreren en te controleren of alle facturen wel zijn betaald, dan betaal je natuurlijk meer.

Wil je graag een boekhouder voor een lage prijs? Dien dan een offerteaanvraag in via onze website. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieder uit. Zo bespaar je een hoop geld.

Boekhouding als zzp’er zelf doen

Als je geen ZZP-boekhouderorganisatie wilt inschakelen dan is het alternatief om het zelf te doen. Voor veel zzp’ers hoeft dat geen probleem te zijn. Als je een beetje verstand hebt van boekhouden en je netjes alles bijhoudt dan kan dat prima. Wel moet je de afweging maken of het besparen van het geld je tijd wel waard is. Zou je die uren anders in je bedrijf kunnen steken en zo meer omzet genereren? Als het antwoord op die vraag ja is, dan verdient een boekhouder zich makkelijk terug.

Een boekhouder heeft ook veel kennis en zorgt ervoor dat je van elke mogelijke aftrekregeling gebruik maakt. Veel ondernemers vergeten dat te doen en dat kost ze bakken met geld.

Boekhouding op papier

Ze bestaan nog, de mensen die hun boekhouding op papier doen. De drukke ondernemer die aan het eind van de maand de bak met bonnetjes leegt en sorteert. Niet erg georganiseerd natuurlijk. Het is tegenwoordig bijna ondenkbaar om de administratie op papier te doen. Bijna alles werkt digitaal. Zelfs het indienen van de belastingaangifte kan bijvoorbeeld alleen nog maar digitaal.

Wel moeten we benadrukken dat het verstandig is om toch een papieren back-up te maken. In het geval dat je computer crasht en je alle gegevens kwijt bent. Geloof ons, dan ben je blij, want de Belastingdienst maakt anders gehakt van je.

Boekhouding digitaal

Je kunt op meerdere manieren je boekhouding online regelen. De oudste methode is om het in Excel te regelen. Dat is geen probleem als je een kleine boekhouding hebt. Maar let wel op, een tikfout is snel gemaakt. Voor grotere boekhoudingen kun je beter een programma gebruiken.

Boekhoudsoftware

Er zijn talloze aanbieders van boekhoudsoftware. Goedkoop en duur. Maar eigenlijk altijd goedkoper dan een boekhouder. Het is een middenweg tussen het inhuren en handmatig doen in Excel. Je doet het wel zelf, maar het is veel makkelijker. Sommige programma’s kunnen zelfs gekoppeld worden aan je zakelijke rekening. Dan hoef je dat nooit meer te administreren.

Kosten boekhoudsoftware

Boekhoudsoftware is natuurlijk ook niet gratis. Het kost meestal tussen de €10-€25 per maand. Het hangt ook af van welke functionaliteit een boekhoudpakket heeft. Integratie en apps kosten vaak meer. Sommige aanbieders hebben een gratis proefperiode om beginnende zzp’ers te helpen. Dat bespaart al gauw honderden euro’s afhankelijk van de duur van die gratis periode.

Begin jouw aanvraag

Vergelijk boekhouders →
Wat onze klanten zeggen

Salarisadministratie 10 man, btw aangiftes per maand

Ik zocht een boekhouder voor het verzorgen van mijn inkomstenbelasting.

Ik zocht een boekhouder met kennis van het boekhoudpakket exact. 5 offertes ontvangen Gekozen voor het administratiekantoor bij mij in Hilversum

Ik zocht een betrouwbare boekhouder, die de voordelen kon uitleggen van een startende ondernemer. Als startende ZZP-er had ik behoefte aan duidelijk advies. Geweldig boekhouder gevonden top service offerte.nl!

Zo handig dat je boekhouders met elkaar kunt vergelijken!

Nu weet ik zeker dat mijn boekhouding goed zal zijn! Bedankt voor jullie goede service!

Populaire categorieën

Ontvang prijsopgaven van boekhouders

Bespaar tot 40% in 2 minuten

Vergelijk boekhouders
Laatste Offerte aanvragen

Aangevraagd op 24-10-2018 door een klant in Deurne

Boekhouding metselaar

Volledige boekhouding metselaar

Aangevraagd op 24-10-2018 door een klant in Leerdam

Boekhouding koeriersbedrijf

Volledige boekhouding koeriersbedrijf

Aangevraagd op 23-10-2018 door een klant in Eindhoven

Boekhouding van zzp-er

Volledige boekhouding van zzp-er

Aangevraagd op 23-10-2018 door een klant in Wijk bij Duurstede

Freelancer boekhouder

Wij zoeken geen administratiekantoor, maar een freelance boekhouder die een dag per week bij ons op kantoor de boekhouding komt doen.

Aangevraagd op 22-10-2018 door een klant in Wormerland

Boekhouder zzp

Aangifte inkomstenbelasting, Aangifte omzetbelasting (btw), Overige werkzaamheden. Ik ben zzp-er

Aangevraagd op 21-10-2018 door een klant in Nissewaard

Volledige boekhouding

Verkoop van geur melts / Branders en meer geur spulletjes. Per 1 november een unit gehuurd in de mercato Hoogvliet

Aangevraagd op 21-10-2018 door een klant in Rotterdam

Boekhouder gezocht

Volledige boekhouding opnieuw onder de loep nemen.

Aangevraagd op 21-10-2018 door een klant in Den Haag

Administratie eenmanszaak

Eenmanszaak administratie

Aangevraagd op 17-10-2018 door een klant in Amsterdam

Boekhouder gezocht

Ik zoek een boekhouder die alles regelt.

Aangevraagd op 16-10-2018 door een klant in Westerveld

Boekhouder zzp-er

Ik zou veel zelf online kunnen doen, mits dit goedkoper is. Ik ben kleine ZZP'er. Gewoon goedkoop zonder dat ook welkom natuurlijk. 100 euro per maand is echt te veel, dat is 10% van mijn omzet....

Aangevraagd op 15-10-2018 door een klant in Amersfoort

Boekhouding fotograaf

Startend bedrijf fotografie en film

Aangevraagd op 15-10-2018 door een klant in Rotterdam

Boekhouding psycholoog

ik ben bezig met de afronding van mijn hypotheek, nu willen ze graag een jaarrekening van 2016/2017. het eerste kwartaal van 2016 is al ingeboekt. Wie heeft vooral snel tijd en is ook betaalbaar? omzet is gemiddeld zo'n 35.000, dus maar een klein bedrijf.

Aangevraagd op 12-10-2018 door een klant in Stichtse Vecht

Kosten boekhouder

Ik heb een prognose nodig op papier van een boekhouder Ik heb deze zelf al gemaakt Hoor graag wie dat snel voor mij kan doen en tegen welke kosten. Bij aanname kan later meer werk volgen.

Aangevraagd op 11-10-2018 door een klant in Overbetuwe

boekhouding eenmanszaak

Volledige boekhouding eenmanszaak

Aangevraagd op 10-10-2018 door een klant in Utrecht

Volledige boekhouding

Ik werk door de weeks voor PostNL en in het weekend ben ik beveiliger.

Uit onze blog
Inspiratie & Tips