error warning success close check arrow-right arrow-left menu star star plus minus right phone
Hoe specifieker jouw omschrijving, hoe accurater de offertes zullen zijn
Jouw e-mailadres wordt alleen gebruikt om offertes te versturen
Een geldig telefoonnummer is verplicht om de aanvraag te valideren

Geheel gratis & vrijblijvend

Tevreden zakelijke gebruikers

Arboned KLM Basic Fit Loods 5 PostNL Rabobank

Hoe het werkt

Vul jouw wensen in Vul jouw wensen in

Vul jouw wensen in

Beantwoord een aantal korte vragen om aan te geven wat je precies zoekt

Ontvang gratis offertes Ontvang gratis offertes

Ontvang gratis offertes

Binnen een paar uur ontvang je tot 5 gratis offertes, gebaseerd op jouw behoeftes

Kies de beste partij Kies de beste partij

Kies de beste partij

Vergelijk offertes, bedrijfspagina's en recensies om de beste partij te kiezen

Belasting offertes vergelijken? Gratis & Snel via Offerte.nl

De belastingaangifte doen is altijd weer een hoop gedoe. U kunt het een stuk eenvoudiger maken door de volgende adviezen op te volgen:

  • Leg álles van tevoren klaar. Denk hierbij aan uw vorige aangifte, inkomensgegevens (bijvoorbeeld de jaaropgave), Burgerservicenummer (bsn), uw hypotheekoverzicht, bewijsmateriaal van aftrekposten en uw gebruikersnaam en wachtwoord van DigiD (voor de elektronische aangifte). Wanneer u recht heeft op periodieke uitkeringen kunt u deze ook klaarleggen.
  • Om de eerder genoemde informatie goed bij te kunnen houden door het jaar heen is het aan te raden een aangiftemap aan te leggen. Hierin bewaart u alle informatie die u later nodig zult hebben voor de aangifte
  • Sinds kort krijgt u een vooraf ingevulde aangifte. De belastingdienst vult hier zoveel mogelijk gegevens alvast voor u in. Besef dat deze ingevulde zaken niet altijd hoeven te kloppen. Ons advies is daarom om deze ingevulde belastingaangifte altijd goed te controleren.
  • Bewaar altijd uw aangifte goed. Doe dit op de pc en maak een (of meerdere!) kopieën. Deze kopie kunt u het volgende jaar weer gebruiken bij de nieuwe aangifte.

Waar moet u op letten?

Er zijn een aantal zaken zeer belangrijk bij de aangifte. Enkele veelvoorkomende aftrekposten waarmee u uw belasting waarschijnlijk om laag kunt halen zijn de ziektekosten, hypotheekrenteaftrek en de sociale verzekeringen. wanneer u kinderen heeft kunt u van de studiekosten en eventueel erfbelasting profiteren.

Hulp nodig bij uw belastingaangifte?

Uit onderzoek is gebleken dat ruim 38% van de Nederlanders niet zelf belastingaangifte doet. Dit getal is eigenlijk nog hoger omdat een groot deel van de belastingplichtigen hun aangifte door hun partner of kennis laat doen. U hoeft zich dus helemaal niet te schamen wanneer u moeite heeft met of geen zin heeft in belastingaangifte. Door u te laten adviseren kan uw aangifte een stuk eenvoudiger worden. De meest gekozen oplossing is een belastingadviseur inschakelen. Enkele tips bij het in de arm nemen van een - Zorg dat deze is aangesloten bij een erkende organisatie. Voorbeelden van zulke organisaties zijn het Register Belastingadviseurs of de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs.

  • Door zelf zoveel mogelijk voorwerk te doen kunt u bij een belastingadviseur een hoop kosten besparen. Een voorbeeld hiervan is de eerder benoemde aangiftemap.
  • U kunt ook besluiten enkel een belastingadviseur in te schakelen bij grote wijzigingen (trouwen, een bedrijf starten e.d.). Dit is ook bij de aankoop van een woning een verstandige keuze, omdat u dan te maken krijgt met een ingewikkeldere aangifte.

Wanneer een belastingadviseur voor u wat aan de dure kant is kunt u wanneer u lid bent van een vak- of ouderenbond meestal vrijwel gratis of voor een veel lagere prijs advies zoeken bij de belastingaangifte. Wanneer u echt weinig geld te makken heeft kunt u bij de Belastingdienst gratis belastinghulp aanvragen. De maximuminkomsten voor gratis aangiftehulp ligt meestal zo rond de €25.000.

Achter de rug

Wanneer u echt tegen de belastingaangifte op ziet bedenk dan het volgende: gelukkig is het maar een keer per jaar! Wanneer u de genoemde adviezen ter harte neemt zal het u opvallen dat de belastingaangifte wel meevalt. Zeker wanneer u gratis advies blijkt te kunnen vragen is belastingaangifte een eitje.

Vraag niet beantwoord?

Kijk dan op Belastingdienst voor Ondernemers
Plaatsen

Rubrieken

Bij vragen neem contact met ons op

Telefonisch

088 - 771 23 45

Ben jij zelf een belastingadviseur?

Wij helpen jou graag aan nieuwe klanten, neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Uit onze blog

Inspiratie & Tips

Belasting aangifte 2016

U kunt de belastingaangifte inleveren door de papieren aangifte in te vullen en te verzenden. Daarnaast kunt u ook digitaal aangifte doen, dus ook wan

Lees meer

belastingschuld

De Belastingdienst heeft ook de mogelijkheid om volledige of gedeeltelijke kwijtschelding van de belastingschuld te verlenen, maar doet dat alleen als

Lees meer

Belastingconsulent

Wat doet een belastingconsulent, welke opleiding heeft deze gedaan, waar komt deze te werken en wat verdient deze?

Lees meer