Vergelijk architecten
in uw regio

Home Over Offerte.nl Contact

Architecten vergelijken is nog nooit zo simpel geweest

Vul uw wensen in

Beantwoord een aantal korte vragen zodat wij de juiste architecten voor u kunnen vinden

Ontvang 5 gratis offertes

U krijgt maximaal 5 gratis offertes van architecten die aan uw wensen voldoen

Kies de beste partij

Vergelijk offertes, bedrijfspagina's en recensies om de beste architect te kiezen die bij u past

Onze architecten krijgen gemiddeld een 8,6

P. van Leeuwen - Wassenaar

Ik heb verschillende architecten met elkaar vergeleken, erg handig want je hebt snel contact! Bedankt!

G. de Haan - Zoetermeer

Jullie website is heel erg handig. Ik heb jullie website al vaker gebruikt voor het aanvragen van offertes. Ook de architecten waren snel met antwoorden.


Wilt u in contact komen met een professionele en betaalbare architect? Offerte.nl helpt u de juiste architect voor uw project te vinden. Nadat u uw offerte aanvraag heeft ingediend, ontvangt u binnen 24 uur, maximaal 6 offertes op maat en bepaalt u zelf welke architect de beste offerte heeft uitgebracht.

Via Offerte.nl kunt u in contact komen met verschillende architecten die particuliere en/of zakelijke opdrachten uit kunnen voeren. Dus of u hulp nodig heeft bij de ontwerpen van uw huis of tuin, u uw bestaande woning wilt renoveren, een aanbouw of opbouw wilt realiseren of juist op zoek bent naar een binnenhuisarchitect of interieurarchitect, via Offerte.nl vindt u de perfecte aanbieder.

Zakelijk een architect nodig? Ook zakelijke offerte aanvragen kunt u gebruikmaken van Offerte.nl.

Waarom een architect inhuren?

Wanneer u van plan bent om een woning of bedrijfspand te (ver-)bouwen, is het verstandig om een goede architect in te huren. Er is namelijk een hoop regelgeving waar u zich aan dient te houden en vergunningen die u moet aanvragen. Welke regels voor u gelden en welke vergunningen u moet aanvragen, kunnen ook nog eens per gemeente verschillen. Een architect kan u hierin bijstaan.

Waar kunt u een architect voor inhuren;

 • Bouw en verbouw
 • Bouwadvies en -begeleiding
 • Ontwerp
 • Bouwaanvragen
 • Bestek- en werktekeningen
 • Projectontwikkeling

Interieurarchitect

 • Interieuradvies en begeleiding (ook zakelijk)
 • Verbouwadvies en –begeleiding

Besparen op de kosten van een architect – 5 tips

 1. Schrijf een heldere projectomschrijving
 2. Maak een duidelijke taakomschrijving.
 3. Vraag om een vaste prijs en spreek een einddatum af.
 4. Welke garanties worden door de architect afgegeven?
 5. Vraag gratis offertes via Offerte.nl en bespaar direct op de kosten.

Uw bouwproject zelf of door een architect laten uitvoeren?

Of u zakelijk of particulier wilt gaan bouwen dient u rekening te houden met de geldende wet- en regelgeving in uw gemeente. Natuurlijk kunt u zelf contact opnemen met uw gemeente om bestemmingsplannen, bouwbesluiten en de welstandseisen op te vragen. Bent u bekend met de terminologie dan is het in uw geval niet noodzakelijk om een architect in de arm te nemen. Anders kunt u verstrikt raken in een web van regeltjes en procedures.

Bent u van mening dat u (nog) niet beschikt over de benodigde kennis voor; het aanvragen en beheren van vergunningen of het vertalen van de vastgestelde welstandeisen, schakel dan een architect in om u hierbij te helpen.

De voordelen van een architect

 1. Geregistreerde architecten voldoen aan de wettelijk gestelde opleidingseisen
 2. Wettelijk erkende architecten zijn verzekerd tegen beroepsaansprakelijkheid
 3. Een goede architect bewaakt de kosten en voorziet u daar waar nodig van advies
 4. Beschikt over de benodigde kennis om uw bouwproject tot een succes te maken

Wat kost een architect?

De kosten die een architect in rekening brengt is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type project dat u wilt laten uitvoeren, de verantwoordelijkheden die de architect op zich neemt en de afgesproken garanties en deadlines.

De beste manier om de prijzen van architecten op te vragen en met elkaar te vergelijken is door het aanvragen van offertes. U heeft nu de keuze om zelf een-voor-een bij verschillende architecten offertes op te vragen of u maakt het zichzelf makkelijk en u gebruikt de mogelijkheden van Offerte.nl.

Wilt u een duidelijke prijsopgave van een architect ontvangen met daarin de gespecificeerde kosten? Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan via Offerte.nl. U ontvangt binnen 24 tot 48 uur maximaal 6 offertes per e-mail, waarna u zelf de beste architect voor uw opdracht kiest.

Bouw, binnenhuis-, interieur-, tuinarchitect?

Afhankelijk van het type project dat u wilt laten uitvoeren, kiest u een architect. Niet elke architect zal uw project kunnen en willen uitvoeren. In de meeste gevallen zijn specialistische kennis en vaardigheden noodzakelijk voor succes. Zo zal een tuinarchitect geen nieuwbouw woning kunnen/willen ontwerpen en kunt u voor het herinrichten van een kantoorpand beter een interieurarchitect inschakelen.

Bij Offerte.nl onderscheiden we vier type architecten:

 1. Architect
 2. Binnenhuisarchitect
 3. Interieurarchitect
 4. Tuinarchitect

Architect offertes aanvragen, vergelijken en besparen!

Het aanvragen van offertes via Offerte.nl brengt u in contact met betrouwbare en branche erkende architecten. U wilt er immers op kunnen vertrouwen dat uw project op tijd en binnen budget wordt uitgevoerd. Daarbij kan het architectenbureau zorgen voor de juiste vergunningen, zodat u geen vertraging oploopt en daarmee extra kosten moet maken.

Een goede architect voert dus niet alleen het werk uit, maar denkt mee en biedt daar waar nodig het juiste advies voor een gestructureerde projectplanning.

Hoe ontvangt u offertes? Gebruik Offerte.nl. Wij bieden u de mogelijkheid om makkelijk en snel offertes aan te vragen bij verschillende architecten tegelijkertijd. U vult het aanvraagformulier in en wij doet de rest. U ontvangt binnen uiterlijk 48 uur, maximaal 5 offertes van erkende architecten uit uw regio.


Bent u zelf een architect?
Start uw deelname