Offerte.nl betrouwbaar en snel
Waarom Offerte.nl?
clock
De laatste aanvraag
was 2 minuten geleden
padlock
Deze website en uw
gegevens zijn veilig
Bekend van

Beveiligingscamera Thuis

De kosten van een alarminstallatie zijn afhankelijk van de situatie. Vul het formulier in en ontvang vrijblijvende offertes. Een beveiligingscamera thuis bevordert een veilig gevoel.

Als ondernemer ben je de hele dag bezig met het managen van je bedrijf. Je wilt dat alles in goede banen loopt, dus ook veiligheid is ontzettend belangrijk. Om jezelf wat zorgen te ontnemen, is het de moeite waard om een compleet alarmsysteem te laten plaatsen. Zo weet je zeker dat je meldingen krijgt van inbrekers, vandalisme of brand. Maar wat kost een alarmsysteem? De alarminstallatie kosten zijn afhankelijk van allerlei factoren.

Het is wel zo prettig om vooraf een goede inschatting van de prijzen te kunnen maken. Daarom brengt Offerte.nl de verschillende kosten in kaart, zodat jij van tevoren precies weet wat je kunt verwachten bij de aanschaf van je alarminstallatie.

Wat beïnvloedt beveiligingscamera thuis prijzen?

Er zijn een aantal factoren die meespelen in de prijsbepaling van jouw alarmsysteem. Ten eerste moet je bepalen welke onderdelen je allemaal wilt laten installeren. Ben je op zoek naar een systeem met enkel bewegingssensoren of vind je het ook belangrijk om je pand in de gaten te houden met behulp van een camera? De installatie van camera’s is net wat complexer en daardoor ook wat duurder, terwijl ze ook voor veel extra veiligheid zorgen. Verder speelt de omvang van je pand een grote rol. Heb je een klein gebouw met één of twee deuren en enkele ramen? Dan ben jij al beveiligd voor slechts een paar honderd euro. Gaat het om een groot pand met meerdere verdiepingen en talloze ingangen? Dan zal het plaatsen van een alarmsysteem wat duurder worden. Overleg altijd met een beveiligingsbedrijf om te bepalen welke onderdelen echt noodzakelijk zijn, zodat je geen onnodige kosten maakt.

Het verschil tussen beveiligingscamera thuis bekabeld en draadloos

Een belangrijke keuze die alarmsystemen prijzen beïnvloedt, is de keuze tussen een bekabeld of draadloos systeem. Het onderscheid is eenvoudig: een draadloos systeem werkt via WiFi, terwijl een bekabeld alarm aan het bedieningspaneel is gekoppeld met bedrading. Het installeren van kabels neemt meer tijd in beslag dan het plaatsen van draadloze sensoren en camera’s. Dat maakt een bedraad systeem vaak prijziger dan een systeem zonder kabels. Je krijgt daar veel betrouwbaarheid voor terug, want bekabelde alarmen zijn niet gevoelig voor internetstoringen en geven data vliegensvlug door aan het bedieningspaneel. Koop je een draadloos systeem, dan profiteer je van extra flexibiliteit en ben je dus goedkoper uit. Maar wat kost een alarmsysteem precies, met en zonder bekabeling? De gemiddelde prijs voor een draadloos systeem ligt tussen de €750 en €1.200, terwijl bekabelde alarmsystemen gemiddeld €1.200 tot €1.700 kosten.

De kosten van een beveiligingscamera thuis met abonnement

Je hebt je keuze kunnen maken en bent inmiddels voorzien van een uitgebreid alarmsysteem. Het is nu de vraag hoe je dit systeem gaat gebruiken. Ben jij de eindverantwoordelijke die alle meldingen ontvangt? Dan moet je goed bereikbaar zijn en altijd in staat zijn om direct te handelen. Je wilt namelijk de hulpdiensten inschakelen, zodra je alarm afgaat. Twijfel je of je deze taak op je wilt nemen? Dan is het mogelijk om een abonnement af te sluiten voor een alarmsysteem met meldkamer. Wanneer je gebruik maakt van deze dienst, houdt een professionele beveiliger jouw alarm 24 uur per dag in de gaten. Gaat het alarm af? Dan controleert de alarmkamer de melding en bepalen zij wat er moet gebeuren. Je betaalt dus voor het gemak dat al je zorgen uit handen worden genomen: een professional houdt een oogje in het zeil. Deze dienst komt met zijn eigen prijskaartje. De gemiddelde prijs ligt tussen de €180 en €250 per jaar.

De kosten van beveiligingscamera thuis en onderhoud

Net als iedere technische installatie is een alarmsysteem gevoelig voor storingen. Dat wil je natuurlijk voorkomen, dus het is belangrijk om regelmatig onderhoud te laten plegen. Doe dit niet zelf, maar huur een ervaren monteur in die precies weet aan welke eisen een goed alarmsysteem moet voldoen. Tijdens een onderhoudsbeurt worden de sensoren gereinigd, het bedieningspaneel gecontroleerd en bekijkt de monteur of de installatie nog goed is afgesteld. Systeemfouten, defecte kabels en eventuele slijtage worden gedetecteerd. Ondertussen wordt ook het geheugen van het alarmsysteem gecontroleerd, waarbij de monteur meteen een back-up maakt van alle waardevolle informatie.

Zo weet je zeker dat jouw alarm helemaal klaar is voor de toekomst. Het is wel fijn om op de hoogte te zijn van de kosten van onderhoud aan je alarmsysteem. Meestal sluit je hiervoor een onderhoudscontract af, wat tussen de €100 en €250 euro per jaar kost.

Zo vind je de meest voordelige prijs beveiligingscamera thuis

Wat kost een alarmsysteem? Die vraag is duidelijk niet altijd even gemakkelijk om te beantwoorden. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van jouw wensen, maar ook van de omvang van je pand. Er is wel één ding zeker: wanneer je slim inkopen doet, is het vaak mogelijk om een scherpe deal voor je nieuwe alarmsysteem te krijgen.

Door de prijzen van meerdere bedrijven met elkaar te vergelijken, ben je in staat om de meest voordelige keuze te maken. Hierdoor bespaar je tot wel 40% op je alarm offerte. Wij maken dit extra eenvoudig. Je hoeft alleen maar jouw wensen door te geven en je krijgt vervolgens offertes van meerdere vakmensen bij jou in de buurt. Gebruik dus Offerte.nl voor een betaalbaar alarmsysteem van de beste kwaliteit.