Offerte.nl betrouwbaar en snel
Waarom Offerte.nl?
clock
De laatste aanvraag
was 2 minuten geleden
padlock
Deze website en uw
gegevens zijn veilig
Bekend van

Er breekt brand uit of een inbreker betreedt je pand: dan wil je toch direct op de hoogte zijn? Dat is mogelijk met behulp van een draadloos alarmsysteem. Je kijkt snel op je telefoon, ziet direct wat er gaande is en kunt vervolgens de politie of brandweer inschakelen. Een draadloos systeem maakt het beveiligen en het beschermen van je pand een stuk eenvoudiger. Deze alarmen zijn bovendien flexibeler, makkelijker te installeren en vaak ook goedkoper dan beveiliging met bedrading. Wil jij je pand voorzien van moderne beveiliging die ook nog eens eenvoudig in gebruik is? Overweeg dan een draadloos systeem.

Offerte.nl helpt je met het vinden van een voordelige deal, zodat je jouw gebouw op een betaalbare manier kunt beschermen tegen inbrekers, brand en nog veel meer.

Een draadloos alarmsysteem vergelijken met een bedraad alarmsysteem

Voordat je een gloednieuw draadloos alarm aanschaft, wil je deze natuurlijk wel vergelijken met een bedraad alarmsysteem. Wat zijn de verschillen tussen deze twee vormen van beveiliging? Een groot verschil is de installatie. Bij een draadloos alarmsysteem gaat dit aanzienlijk sneller. Het is namelijk niet nodig om alle losse onderdelen met kabels aan elkaar te koppelen. Dat maakt het ook makkelijker, wanneer één onderdeel defect is. Een klusjesman hoeft geen wirwar aan kabels te trotseren om het probleem op te lossen. Een bijkomend voordeel is de lagere installatieprijs. Wanneer je een monteur inschakelt, is hij sneller klaar en betaal je dus ook minder installatiekosten. Doordat een draadloos systeem via WiFi werkt, kan het wel iets minder betrouwbaar zijn.

Een bedraad alarmsysteem heeft hier geen last van, doordat alle onderdelen constant met elkaar in contact staan. Wanneer je investeert in een kwalitatief draadloos alarm, is dit geen enkel probleem. Goede draadloze systemen kunnen namelijk ook communiceren via radiogolven of 4G. Zo blijft het alarm ook gewoon werken, wanneer het internet even uitvalt.

Hoe werkt een draadloos alarmsysteem met WiFi?

Als je een draadloos alarmsysteem laat installeren, doe je dit meestal door gebruik te maken van WiFi. Dat is mooi, want in de meeste panden is al draadloos internet aanwezig. Zo hoef je geen nieuwe kabels aan te leggen om jouw beveiliging te laten werken. Maar hoe werkt een draadloos alarmsysteem met WiFi precies? Slimme draadloze apparaten maken gebruik van een bepaalde frequentieband. In de meeste gevallen is dit 433Mhz.

Het voordeel van deze frequentie is dat het erg eenvoudig is om je apparaat hierop aan te sluiten, want de meeste professionele routers hebben een ontvanger voor deze frequentieband. Het nadeel is dat erg veel draadloze apparaten gebruik maken van de frequentie, waardoor de kans op storing groter is. Daarom kan je er ook voor kiezen om een systeem te kopen dat op 868Mhz werkt. Dat is vaak wat duurder, maar maakt je draadloze alarm net zo betrouwbaar als een bedraad systeem. Wat handig is dan een bedraad alarmsysteem.

De voordelen van draadloos in vergelijking met een bedraad alarmsysteem
Ieder alarmsysteem heeft weer iets anders te bieden. Dat geldt ook voor draadloze systemen. Vraag je je af waarom je voor deze beveiliging moet kiezen? Hier vind je een aantal handige voordelen.

Installeren gaat ontzettend snel en eenvoudig. Je hoeft geen muren open te breken en kabels aan te leggen. De meeste draadloze alarmen werken gewoon op batterijen. Je houdt jouw pand ook van een afstand in de gaten. Goede draadloze systemen beschikken ook over een app. Via deze app controleer jij je camera’s van een afstand en krijg je automatisch een melding binnen, wanneer een van de sensoren afgaat. Is er een onderdeel defect of wil je een bestaand onderdeel vervangen met een nieuwer model? Dan koppel je het element gewoon los en plaats je gemakkelijk een vervanging.
Verhuis je van het ene naar het andere pand? Dan is het ontzettend eenvoudig om je complete alarmsysteem met je mee te nemen. Dat scheelt weer in de kosten en maakt de verhuizing zo eenvoudig mogelijk.

Een draadloos alarmsysteem met camera

Wil je altijd een oogje in het zeil kunnen houden? Dan is een draadloos alarmsysteem met camera een goede keuze. Hierbij koppel je jouw alarminstallatie aan speciale camera’s, zodat je te allen tijde kunt zien wat er zich afspeelt in en rondom jouw pand. Het is mogelijk om alleen een camera bij de ingang te hangen, maar je kunt ook iedere ruimte in je pand voorzien van beveiligingscamera’s. Wanneer je hiervoor kiest, is het altijd de moeite waard om een draadloos camerasysteem met opname te installeren. Bij een bedraad alarmsysteem werkt dit net iets anders.

Hierbij worden alle camerabeelden bewaard, zodat je de beelden achteraf nog in kunt zien. Dat is ontzettend nuttig, wanneer je pand bezocht wordt door een inbreker. Zo verzamel je automatisch bewijsmateriaal en weet je dat jouw kostbare spullen goed in de gaten worden gehouden. Een draadloos alarmsysteem met camerabeveiliging geeft je dus meer zekerheid en rust, juist wanneer jij niet in de buurt van je pand bent.

Op zoek naar een draadloos alarmsysteem zonder abonnement?

Wanneer je ervoor kiest om een draadloos alarm aan te schaffen, heb je de keuze uit twee varianten. Zo is het mogelijk om een systeem met abonnement te kopen. Hierbij koppel je het alarm aan een speciale meldkamer die jouw pand van een afstand in de gaten houdt. Komen er meldingen binnen? Dan handelt de meldkamer adequaat door zo snel mogelijk de juiste hulpdiensten in te schakelen. Het nadeel van dit systeem is dat het veel geld kost. Je zit vast aan maandelijkse of jaarlijkse abonnementskosten die voor veel ondernemers een doorn in het oog zijn.

Het is daarom ook mogelijk om een draadloos alarmsysteem zonder abonnement te kopen. Wanneer je het systeem aan jouw telefoon koppelt, is het helemaal niet nodig om een professionele meldkamer in te schakelen. Jij krijgt namelijk iedere melding binnen en kunt zelf actie ondernemen, wanneer dat nodig is. Dit is het grote voordeel van een draadloos alarmsysteem: het is volledig digitaal en daardoor vanaf een afstand te controleren. Dat scheelt weer in de kosten!

Een draadloos alarmsysteem door een professioneel bedrijf

Het uitzoeken van een geschikt draadloos alarmsysteem is niet altijd even makkelijk. Elk pand is namelijk anders en vraagt weer om andere vormen van beveiliging. Daarom is het mogelijk om een professional in te schakelen, wanneer je een alarm wilt laten installeren. Een ervaren vakman komt in dat geval naar jouw pand en inspecteert alle deuren en ramen. Vervolgens kan hij een duidelijk plan opstellen over welke elementen het alarmsysteem nodig heeft. Je kunt dit natuurlijk ook met de professional bespreken.

Zo is het aan jou om te bepalen of je wel of geen camerasysteem wilt. Heb je eenmaal je keuze gemaakt? Laat dan ook je draadloos alarmsysteem door een professional installeren. Zo weet je zeker dat alle verschillende onderdelen goed zijn afgesteld en dat het systeem iedere melding goed doorgeeft. Deze service kost meestal iets meer, maar geeft je wel een gerust gevoel. Mocht er onverhoopt iets aan de hand zijn met je alarmsysteem, dan heb je bovendien altijd een vakman om op terug te vallen.

Compleet alarmsysteem draadloos aanvragen?
Het is duidelijk: op het gebied van draadloze alarmsystemen is er meer dan genoeg mogelijk. Je kunt je pand beschermen met camera’s en kunt zelf meldingen ontvangen van het systeem. Schakel je liever een meldkamer in die jouw alarm in de gaten houdt? Geen enkel probleem. Als ondernemer vraag je je natuurlijk wel af wat de uiteindelijke kosten zijn. Daar is geen simpel antwoord voor. Des te groter jouw draadloze alarmsysteem, des te hoger de aanschafkosten zullen zijn. Daarnaast zijn er ook nog de installatiekosten. Voer je de installatie zelf uit? Of schakel je liever een ervaren monteur in? Deze variabelen zorgen ervoor dat de kosten kunnen schommelen tussen een paar honderd en een paar duizend euro.

Ben jij op zoek naar een concreet kostenplaatje? Vraag dan offertes op via Offerte.nl. Zo ontvang jij alarm offertes van betrouwbare monteurs in de omgeving, zodat je zelf de meest voordelige deal uit kunt zoeken.