error warning success close check arrow-right arrow-left menu star star plus minus right phone
Ontvang prijsopgaven van alarmsysteem specialisten Vergelijk alarmsysteem specialisten →
Prijzen aanvragen →

Geheel gratis & vrijblijvend

Alarm systeem online kopen?

Laatste update:

Ben je op zoek naar een goed alarmsysteem maar weet je niet waar je het moet zoeken? Offerte.nl is het ideale startpunt voor dit probleem. Wij werken samen met diverse professionele leveranciers van alarmsystemen. In dit artikel geven wij alvast enkele tips waar je op moet letten bij de aanschaf van een alarmsysteem.

Waar op te letten bij de aanschaf van een alarmsysteem

1. De eerste stap is om te bepalen waar je precies tegen beveiligd wil worden. Zoek je een systeem waar puur gericht is op inbrekers? Of wil je ook een systeem dat waarschuwt bij brand of bijvoorbeeld een overschot aan koolmonoxide? Dit moet je eerst besluiten voordat je verder gaat.

2. Neem het huis goed in je op. Het klinkt misschien raar maar een belangrijke tip is om toch voor je gaat zoeken eens een goed rondje door het huis te doen. Doe dit rondje altijd vanuit het oogpunt van een inbreker. Loop door je huis alsof je een inbreker bent en probeer de zwaktes van je eigen huis te herkennen.

3. Denk goed na over de plek van het bedieningspaneel. Veel alarmsystemen worden ingesteld vanuit een bedieningspaneel. Het is belangrijk om zeker te weten waar je deze geplaatst wil hebben. Wil je dit bij de voor- of achterdeur? In de slaapkamer? Of in de garage? Nog beter is de optie om een alarmsysteem aan te schaffen met een mobiel bedieningspaneel. Veel systemen werken tegenwoordig met apps. Dit is natuurlijk verreweg de mooiste oplossing. Dan kan je altijd vanaf je mobiele telefoon het systeem in- en uitschakelen.

4. Kies een systeem dat past bij je huidige huishouden. Elk alarmsysteem wordt ingedeeld in zones, dus het is belangrijk om goed in kaart te hebben wat er waar gebeurd door een gemiddelde dag. Zo moet je er rekening mee houden als er bijvoorbeeld iemand in huis is veel 's nachts in de weer is.

Als je al deze stappen doorlopen hebt, kan je aan de slag met het aanvragen van alarmsysteem offertes.

Ontvang prijsopgaven van alarmsysteem specialisten

Bespaar tot 40% in 2 minuten

Vergelijk alarmsysteem specialisten
Gerelateerde artikelen